Ferrand-Prévot vreesde voor terugkeer oude blessure: “Ik voelde de pijn weer”

dinsdag 13 december 2022 om 10:14
Ferrand-Prévot vreesde voor terugkeer oude blessure: “Ik voelde de pijn weer”

foto: Cor Vos

Het wil dit crossseizoen nog niet echt lukken voor Pauline Ferrand-Prévot. De Française, die voor eerst sinds het seizoen 2019-2020 actief is in de het veld, speelde tot nog toe geen rol van betekenis in de wedstrijden die ze bewistte. Op Instagram doet de alleskunner van INEOS Grenadiers haar verhaal.

“We leren altijd, zelfs na een (extreem) goed seizoen”, aldus Ferrand-Prévot, die in 2022 drie wereldtitels in het mountainbiken (short track, cross country en marathon) veroverde én  wereldkampioen gravel werd. In het veld zijn haar beste uitslagen voorlopig twee zevende plekken. Zowel op het EK in Namen, begin november, als tijdens de Wereldbeker Dublin van afgelopen zondag reed ze naar die plek. “Op dit moment leer ik het op de harde manier.”

Ferrand-Prévot werd eind 2018 geopereerd aan een beknelde liesslagader en vreesde door haar teleurstellende optredens dat die blessure was teruggekeerd. “Ik begon de pijn weer te voelen, zoals in de oude, slechte dagen – de pijn in mijn ader. Na een medische controle blijkt er echter niets aan de hand te zijn. Maar het was goed om te weten dat we een paar dingen hebben om aan te werken, zodat we het beter kunnen doen.”

“Dit alles is ook een goede les in nederigheid na de supergoede maanden die ik heb gehad, het herinnert me eraan dat niets eeuwig duurt”, vervolgt de Française. “Als ik eerlijk tegen mezelf ben, waren mijn verwachtingen voor het crossseizoen niet groot, omdat ik weet hoe moeilijk het is om te presteren in een discipline waarin je jarenlang niet hebt gereden. Ik wist dat ik me zou moeten aanpassen aan nieuwe fietsen, nieuwe schoenen, nieuwe onderdelen en een nieuwe omgeving. Ik wist dat ik fysiek moest herstellen van mijn mountainbikeseizoen, maar ook van alle mediaverzoeken die ik had.”

Verwachtingen
Ferrand-Prévot vervolgt door te zeggen dat de verwachtingen van anderen “soms een beetje te veel zijn”. Toch ging het in de Wereldbeker Dublin weer wat beter, vond ze. “Vandaag (zondag, red.) was een betere dag met een pijnvrij  linkerbeen, een goede start en twee goede laatste ronden, hoewel het nog ver beneden mijn verwachtingen was. Ik zal hard werken om beter te worden en te zijn waar ik wil zijn”, aldus de 30-jarige renster, die alle mensen bedankt die haar bijstaan.

Dit artikel delen:

7 Reacties

the_tank 13 december 2022 om 11:28

Jammer dat haar prille relatie met Dylan van Baarle hier niet even zijdelings in het nieuwsbericht genoemd wordt. Gemiste kans. ;-)

1
Brabander 13 december 2022 om 13:21

Ik had al gemist dat hij niet meer met Floortje Mackaij is. Populaire kerel met een goede smaak

1
JohnDeere 13 december 2022 om 14:40

Edit redactie: Bedankt, voor hebben het toegevoegd!

0
Oblomov 13 december 2022 om 11:15

Was het bij dat WK-mountainbiken ook niet zo dat ze voornamelijk in de afdalingen tijd pakte? Volg XC niet heel nauwgezet, maar meen zoiets gelezen te hebben. In het veld komt het natuurlijk meer op het leveren van vermogen aan, zeker als het weer ook nog een beetje tegenwerkt.

-1
adelaarvanantwerpen 13 december 2022 om 13:54

PFP is nu wel geen uitzonderlijke daler. Zij is wel goed, maar daar zal zij vaker tijd verliezen op een echte uitzonderlijke daler. Op het WK was zij zoveel beter bergop dan de rest. Niemand had een antwoord.

0
Nico Dutronc 13 december 2022 om 14:33

Zoals adelaar zei, het is het tegenovergesteld van wat u schreef. Neff is de goede daalster en PFP de klimster. Zij is eigenlijk veruit de beste van het pack qua vermogen (Lecomte is meer w/kg) terwijl haar techniek eerder ondermaats is. Hoe het komt dat het minder lukt in het veldrijden, ik weet het niet. Misschien is veldrijden te veel anaerobisch en mtb meer drempel.
PFP is ook gewoon een antaal k's bijgekomen tussen Augustus en November. Het is begrijpelijk maar het maakt wel een groot verschil.

2
Oblomov 13 december 2022 om 15:10

Tot zover die verklaring, zullen we maar zeggen dan….

-1

Headlines

Populair

Materiaalzone