Fernando Gaviria zevende: “Ik ben blij dat ik er nog bij zat”

maandag 10 mei 2021 om 19:44
Fernando Gaviria zevende: “Ik ben blij dat ik er nog bij zat”

foto: Cor Vos

Fernando Gaviria overleefde de heuvelachtige zone in de derde etappe van de Giro d’Italia, maar de Colombiaan van UAE Emirates kon zich in de sprint van het uitgedunde peloton niet onderscheiden. Hij werd uiteindelijk zevende. “Ik ben blij dat ik er nog bij zat van voren”, vertelde Gaviria na afloop.

In de heuvels zat Gaviria goed van voren in het peloton, maar de ploeg die het meeste werk verrichtte (BORA-hansgrohe, red.) verrekende zich. Daardoor ging vluchter Taco van der Hoorn er met de winst vandoor in Canale. De sprint daarachter werd gewonnen door Davide Cimolai.

Gaviria strandde op de zevende plaats. “Mijn benen liepen een beetje vol in de sprint na de zware etappe, maar ik kijk nu al uit naar de volgende kansen om voor de overwinning te gaan in deze Giro”, geeft de sprinter uit Colombia aan. “Dat ik er nog bij zat van voren bevestigt dat mijn conditie goed is en dat de ploeg goed gewerkt heeft.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

lander luypaert 10 mei 2021 om 19:49

Hij oogt deze Giro zeer gretig! Dat hij er nog bij zat zegt toch iets. Als hij nu de rest van het jaar op dit niveau blijft zit er misschien nog een verlenging in. Wel jammer dat de ploeg zo blunderde er werd al vaak slecht gewezen naar Gaviria. Maar nu heeft hij een reden om eens vies te zijn. Als je pas op 4km van het einde begint te rijden is het gewoon te laat

Dikke vrouw 10 mei 2021 om 19:52

Heb je al een ploegje voor volgend jaar fernando?

hjjanssen1973 11 mei 2021 om 09:12

Rijden voor iemand die geen prijzen binnenhaalt is geen vanzelfsprekendheid.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair