Fernando Gaviria begint seizoen in Zuid-Amerika

vrijdag 8 december 2017 om 14:21
Fernando Gaviria begint seizoen in Zuid-Amerika

foto: Sirotti

Fernando Gaviria maakt zijn eerste koerskilometers van 2018 in Zuid-Amerika. De sprinter van Quick-Step Floors rijdt in januari eerst de Vuelta a San Juan in Argentinië. Daarna verschijnt hij aan de start van de Colombia Oro y Paz in eigen land.


“Koersen in Argentinië is erg speciaal voor me, want in 2015 opende dat de deur naar een profcontract”, waarmee het 23-jarige sprintkanon doelt op zijn twee ritzeges destijds in de Tour de San Luis. “Ik won in dit land al vijf keer. Ik hou van de koers, de fantastische steun en het warme welkom van de fans. Ik kan niet wachten tot ik terug ben. Hopelijk kan ik het seizoen opnieuw met succes beginnen.” Ook dit jaar startte de Colombiaan zijn seizoen in San Juan en boekte hij twee dagsuccessen.

In februari volgt voor Gaviria de Colombia Oro y Paz, een nieuwe koers op de UCI-kalender. “Ik kan niet onder woorden brengen hoe trots ik ben dat daar ik mag koersen in het bijzijn van mijn familie, vrienden en landgenoten. Ik reed daar al eens tijdens de nationale kampioenschappen, maar dit is een heel ander verhaal. Alleen al de gedachte eraan doet me deugd. Het is iets waar ik altijd al van droomde toen ik jong was en ik nog maar net fietste. Er is nog een aantal weken te gaan tot de start van het seizoen, maar ik ben de dagen al aan het aftellen voor deze koers in mijn thuisland.”

Tour de France
Gaviria sprak zich enkele weken geleden al uit voor zijn ambities in 2018. “Ik wil zowel een rit in de Tour de France als een klassieker winnen. Waar hij dit seizoen vier etappes won in de Giro d’Italia, slaat hij volgend jaar La Corsa Rosa over om zijn debuut te maken in de Ronde van Frankrijk.

Voordat Gaviria zijn debuut zal maken in La Grande Boucle, zal de blik eerst worden gericht op het klassieke voorjaar. “Mijn voorbereiding zal zich toespitsen op de voorjaarswedstrijden. Ik zal ze allemaal betwisten, ook Parijs-Roubaix. Ik wil absoluut een van deze koersen winnen. Na een korte rustperiode volgt dan de Ronde van Californië en wellicht ook de Ronde van Zwitserland.”

Dit artikel delen:

11 Reacties

Arry1337 8 december 2017 om 15:19

Voor de klassiekers komt hij denk ik nog wat inhoud en ervaring tekort (RVV & PR). MSR KAN hij wel winnen denk ik

0
Stenalic 8 december 2017 om 15:24

De E3/GW zit er ook wel al in denk ik. Klasbak.

0
Veloburto 8 december 2017 om 15:39

Hij gaat MSR winnen, 100%

0
west 8 december 2017 om 15:53

Dan moeten er serieuze kleppers thuisblijven tijdens de klassiekers… Terpstra, Stybar, Lampaert, Keisse, Morkov, Martinelli, De Clerq, Devenyns, Schachmann, Viviani, Senechal. Dat zijn er al 11..

0
Noud89 8 december 2017 om 16:01

Hij ging in 2016 ook 100% zeker MSR winnen, in 2017 al helemaal. Op het WK was er maar één man, Gaviria.

Echt, de keren dat ik gelezen heb dat Gaviria iets ging winnen, of kon gaan winnen zijn veel talrijker dan zijn overwinningen zelf. Het is een enorm goede sprinter, voor een sprinter ook redelijk veelzijdig, maar hij heeft totaal nog niets laten zien voor het voorjaar.

Ook de Poggio is gewoon nog een redelijk obstakel voor Gaviria, dus het is voor hem gewoon afwachten of het een sprint wordt met een man of 5-10 of met 20-30. In dat laatste geval heeft hij een redelijke kans.

0
Stenalic 8 december 2017 om 17:54

Over dat WK is echt onzin. Waren genoeg andere kanshebbers die genoemd waren. 2jr geleden lag hij op koers om MSR te winnen maar viel hij. Niettemin reden genoeg om hem tot de kanshebbers te rekenen.

@west: veel namen die jij noemt zijn echt niet beter in staat een klassieker te winnen dan Gaviria. Quick step is wel echt een sterk team in de breedte tho.

0
Pizzi 8 december 2017 om 18:15

In 2018 gaat Gaviria álles winnen, Nous89. Álles!

0
LB117 8 december 2017 om 18:27

@ West, Senechal Schachmann Martinelli kunnen prima thuis blijven.

Viviani heeft in Vlaanderen niets te zoeken net zoals Morkov.

Dus het valt allemaal wel mee

0
Geflitst 8 december 2017 om 18:47

@LB117
Senechal kan inderdaad prima thuis blijven, maar hij kan nog beter over de Vlaamse wegen rijden.

0
De Brigadier 9 december 2017 om 00:25

Sagan gaat z’n negende profjaar in of zo? Monumententeller? 1. Die grote zege van Gavaria komt er echt wel maar het is inderdaad nog altijd een vraag hoe goed hij nou werkelijk op de kasseien kan worden.

0
zipp404 9 december 2017 om 08:39

Gaviria, Terpstra, Stybar, Keisse, Lampaert, Gilbert, de Clerq, Senechal, Devenijns, Viviani..
en dan moeten er al twee afvallen.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone