Fernandez klopt Gonçalves in tweede rit Volta a Portugal

vrijdag 31 juli 2015 om 18:49
Fernandez klopt Gonçalves in tweede rit Volta a Portugal

Délio Fernandez heeft de tweede etappe in de Volta a Portugal op zijn naam geschreven. Op de slotklim troefde de Spanjaard José Gonçalves af in een sprintje bergop, nadat Coen Vermeltfoort lange tijd in de kopgroep had gereden.

De etappe kende een lange, regenachtige periode, waarin een kopgroep van vijf renners de koers een tijdlang kleurde. Bruno Silva, Fernando Grijalba, Coen Vermeltfoort, Georg Loex en Stef Van Zummeren kregen de ruimte van het peloton om zich te tonen aan de camera’s, maar met de slotklim in zicht werden ze ook weer rap ingelopen. Op vijftien kilometer van de streep zat hun vlucht erop en was het peloton compleet.

Dat duurde overigens niet lang, want de slotklim was er eentje van de eerste categorie en dergelijke bergen scheiden het kaf rap van het koren. Onder leiding van Caja Rural en Efapel bleef het tempo strak en stond de achterklep van het peloton wijdopen. Klassementsleider Gaetan Bille hield het vol tot drie kilometer onder de top, totdat ook de Belg het tempo niet meer aan kon.

Het was het teken voor Marcos Garcia om er vandoor te gaan. Zijn aanval was er niet eentje die het peloton op zijn grondvesten deed schudden, maar de Spanjaard hield toch vol tot de laatste kilometer. Hij kon even dromen van de zege, tot een machtige versnelling van Délio Fernandez hem teveel werd. Fernandez kreeg José Gonçalves mee en gezamenlijk stoof het duo naar de top. De sprint werd gewonnen door de man van W52-Quinta da Lixa, met Gonçalves in het wiel.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Verweggistan 31 juli 2015 om 19:00

Marcos Garcia hoeft ook niet per se te winnen, die is al blij met plaats 4. ;)
Vanaf 1:33:00

123poetertjes 31 juli 2015 om 19:01

Oioioi, toen Fernandez de brommer aanzette was het toch wel even met open mond naar de laatste kilometer kijken. Allememaggies!

@Verweggistan
Haha legendarisch, moest daar ook meteen aan denken (was hij niet je adoptierenner destijds?). Het zit hem in ieder geval nooit echt mee.

Verweggistan 31 juli 2015 om 19:14

Ja, was inderdaad mijn adoptierenner die Vuelta :)

Headlines

Materiaalzone

Populair