Femke Gerritse verlaat Parkhotel Valkenburg voor droomtransfer
foto: Cor Vos
dinsdag 22 augustus 2023 om 14:25

Femke Gerritse verlaat Parkhotel Valkenburg voor droomtransfer

Een toptransfer voor Femke Gerritse. Team SD Worx heeft zich voor de komende drie jaar namelijk versterkt met de 22-jarige renster. De succesformatie neemt de Nederlandse over van Parkhotel Valkenburg. “Het was voor mij al prachtig dat het beste team uit het vrouwenpeloton interesse in mij had”, laat Gerritse weten in een perscommuniqué.

Gerritse is maar wat blij met een transfer naar de beste ploeg in het vrouwenpeloton. “Dat ze mij een contract tot eind 2026 aanbieden, geeft aan dat ze veel vertrouwen in mij hebben. Dat betekent ook dat ik in deze ploeg de kans krijg om me verder te ontwikkelen. Ik ben toe aan de overstap naar een WorldTeam en er zeker van dat ik me in deze ploeg verder kan ontwikkelen.”

De beloftevolle renster, afkomstig uit Rosmalen, kwam in de internationale schijnwerpers te staan toen ze vorig jaar – na de derde rit van de Tour de France Femmes naar Epernay – de bergtrui veroverde. Op de zware beklimmingen in de champagnestreek sprokkelde ze genoeg punten om vier dagen lang de bolletjestrui te mogen dragen. De bergtrui werd later overgenomen en gewonnen door Demi Vollering, haar toekomstige ploeggenote.

Samenwerking met Anna van der Breggen
Wat hoopt Gerritse de komende jaren te bereiken met SD Worx? “Als renster ben ik best allround. Ik kom het beste tot mijn recht op de kortere, explosievere klimmen. Heuvelklassiekers als de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik, maar ook de Strade Bianche moeten mij liggen. In de Tour de France Femmes en Tour of Scandinavia heb ik gezien dat ik op de langere klimmen ook goed uit de voeten kan. Daar hoop ik me de komende jaren verder in te ontwikkelen.”

Femke Gerritse in de bolletjestrui – foto: Cor Vos

“Het is bij Team SD Worx fantastisch dat ik aan de zijde van Demi Vollering en ook Lotte Kopecky kan staan, want juist van hen kan ik nog veel leren. Daarbij is het ook een voorrecht om te mogen werken met ploegleidster Anna van der Breggen, die enorm veel ervaring heeft. Voor mij is dit een droomtransfer”, is Gerritse dolenthousiast.

Progressiemarge
Sportief manager Danny Stam volgt Femke Gerritse al een hele tijd. “In diverse wedstrijden waar geklommen moest worden, zagen we het talent van Femke om bergop te rijden. We kregen ook goede signalen van diverse rensters uit ons team die met haar gereden hebben. In aanloop naar de Tour de France Femmes was zij met ons mee om enkele ritten te verkennen. Toen merkten we dat ze goed bij ons team past. We hebben vertrouwen dat ze nog de nodige stappen kan zetten en hebben haar daarom ook een driejarig contract aangeboden.”

RIDE Magazine