Fem van Empel zet punt achter crossseizoen

maandag 31 januari 2022 om 13:04
Fem van Empel zet punt achter crossseizoen

foto: Cor Vos

Fem van Empel komt in de laatste veldritten van deze winter niet meer in actie. Op social media laat de jonge Nederlandse weten dat het WK veldrijden in Fayetteville haar laatste cross van het seizoen was.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Voor Van Empel draaide het wereldkampioenschap uit op een ontgoocheling. Na pech wist ze tot twee keer toe een gat dicht te rijden, maar de derde keer – in de slotronde – was ook voor haar te veel. “Ik zette alles op alles op de sprint, maar toen kwam mijn ketting weer vast te zitten. Ik heb hier misschien wel de wereldtitel verloren”, zei ze geëmotioneerd na de wedstrijd.

In een bericht op Facebook liet Van Empel weten dat ze haar laatste cross van deze winter heeft gereden. “Dit was niet waarvoor ik naar het WK was gekomen, maar sommige dingen heb je niet altijd in de hand. Dit was ook meteen mijn laatste cross van het seizoen. Iedereen bedankt voor alle aanmoedigingen het afgelopen jaar”, schreef ze tot slot.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Barry Batsbak 31 januari 2022 om 13:10

Zo is dat. Crosser in de hoek flikkeren, compleet met crash-derailleur. Lekker de mountainbike van stal halen en klaarmaken voor de zomer.

0
Asje Menou 31 januari 2022 om 14:55

Ik hoop toch ook dat ze op de weg gaat rijden. Ik heb niet vaak iemand zo gemakkelijk bergop zien rijden, en ik denk dat ze ook de inhoud wel heeft voor die discipline.

0
Barry Batsbak 31 januari 2022 om 15:26

Vanuit de ploeg wordt er aan wegwielrennen voor de dames niet veel gedaan als ik op de statistieken van Denise Betsema af moet gaan. Maar liefst 3 koersdagen in 2021. Van Empel 9 koersdagen met weinig aansprekende resultaten. Daar zal de focus dan toch niet liggen.

0
Franco Ballerini 31 januari 2022 om 17:17

Ik ben het met Loeki eens.

0
Zwarte Panter 31 januari 2022 om 15:57

Mooi seizoen jammer van afgelopen zondag

0
KevinK1986 31 januari 2022 om 17:23

Heeft zij geen ploeg / contract voor de weg? Lijkt me een absolute aanwinst voor de damestak van TJV

0
armstrong 1 februari 2022 om 06:55

Is op de weg geen hoogvlieger

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone