Fem van Empel na wereldtitel Mixed Relay: “Mooi om te winnen met deze jonge ploeg”

vrijdag 3 februari 2023 om 15:03
Video

Fem van Empel heeft al een regenboogtrui aangetrokken in Hoogerheide. De jonge renster won namelijk samen met de Nederlandse ploeg de Mixed Relay op het WK veldrijden. “Het is een leuk onderdeel om het WK mee te beginnen.”

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Voor de camera van WielerFlits vertelde Van Empel over haar dag. “Ik was niet heel zenuwachtig. Je staat natuurlijk wel als team aan de start van dit onderdeel. En als je aan de start sta, wil je het ook goed doen. Het is mooi dat we dit kunnen doen. Zeker omdat we zo’n jong team zijn, dat is leuk voor de KNWU en voor Nederland. Voor iedereen.”

Lees ook:
WK veldrijden: Nederland pakt wereldtitel Mixed Relay, hoofdrol Fem van Empel

Van Empel kon natuurlijk ook het parcours al eens testen voor haar wedstrijd van zaterdag, wanneer ze bij de elite vrouwen zal strijden om de wereldtitel. “Je hebt genoeg informatie na een rondje. Morgen rijd je wel niet een rondje vol, zoals nu. Ik weet wel op welke snelheid ik nu door de bochten kan. Wie er morgen wint? Fem van Empel.”

Lees ook:
WK veldrijden 2023 in Hoogerheide: Voorbeschouwing vrouwen – Titanenstrijd tussen Van Empel en Pieterse?
Dit artikel delen:

3 Reacties

evanderwel 3 februari 2023 om 16:28

Ik vind haar normaal altijd een beetje timide in interviews, maar nu straalt ze een partij zelfvertrouwen uit zeg! Ik kijk uit naar morgen.

5
HSV 3 februari 2023 om 15:33

Ik mag dat wel een beetje branie van de youngsters die weten wat ze kunnen.

4
Sas0182 3 februari 2023 om 15:57

Leuke generatie komt er aan.

3

Headlines

Populair

Materiaalzone