FDJ: “Zware val Reichenbach veroorzaakt door gevaarlijk gedrag Moscon”

FDJ: “Zware val Reichenbach veroorzaakt door gevaarlijk gedrag Moscon”

Sébastien Reichenbach - foto: Sirotti

dinsdag 3 oktober 2017 om 20:04

Sébastien Reichenbach heeft bij een valpartij in de Tre Valli Varesine zijn elleboog gebroken. De Zwitserse coureur van FDJ wacht een operatie. Opvallend is dat zijn ploeg op Twitter duidelijk de schuld van de crash in de schoenen schuift van Sky-renner Gianni Moscon.

“De valpartij is veroorzaakt door gevaarlijk gedrag van een van Reichenbachs tegenstanders, Gianni Moscon”, aldus FDJ op het sociale medium. “Wij gebruiken onze energie om Seb een goed herstel te wensen. Hij kwam net terug in een goede vorm nadat hij dit seizoen kampte met veel fysieke problemen.”

Het is niet de eerste keer dat Gianni Moscon minder goed in het nieuws komt. In de Ronde van Romandië liet hij zich racistisch uit tegenover Kevin Reza, eveneens een renner van FDJ. Moscon werd voor die actie zes weken geschorst door Sky. Tijdens het recente WK kwam de Italiaan in opspraak doordat hij na een valpartij aan de auto hing om terug te keren in het peloton. Voor dat incident werd hij gediskwalificeerd.

Sky en Moscon hebben nog niet gereageerd op de uitlatingen van FDJ.

Dit artikel delen:

49 Reacties

t731 3 oktober 2017 om 23:07

Gianni heeft even een rekening vereffend voor het openbaren van zijn racisme eerder dit jaar.

Dit soort verhalen en intriges maken koers leuk. Hoewel de waarheid uiteindelijk wel in het middel zal liggen.

oscarito1908 4 oktober 2017 om 00:06

Even een openstaande rekening vereffenen. Zo doe je dat.

Mwielerfan 4 oktober 2017 om 00:20

Intriges maken de koers leuk, maar botbreuken?

Gek dat wielerflits meegaat in die schorsing van sky die toevallig in zn rustperiode viel.

t731 4 oktober 2017 om 01:01

Mwoah, dat is wel een goed punt. Botbreuken gaat natuurlijk te ver. Het is aan de UCI om in zulk geval een grens te trekken. Sky zal het i.i.g. niet doen, lang niet integer genoeg.

Maarja, zonder antagonisten geen wielrennen. Het hopen dat iemand verliest voegt een speciale dimensie toe, naast de hoop dat je favoriete renners winnen.

Daarnaast, Cav bleek afgelopen tour ook ineens veel fans te hebben terwijl die zelfs zonder openstaande rekeningen levens op het spel zet.

DeLuiaardVanLimburg 4 oktober 2017 om 07:15

Flink artikel en bijbehorende meningen op basis van twee mini-tweets.

sstijnntje 4 oktober 2017 om 07:35

Ik voel nu al een andere tijden sport aankomen genaamd ‘de bullebak uit Trente’. compleet met kinderfilmpjes, t opbouwen van een karakter, de etalering van het enorme talent en uiteindelijk de ‘aan lagere wal geraakte’ scènes… wie weet dat er zelfs een ’te vroeg gestorven’ afsluiting bij zit.

Abdoe 4 oktober 2017 om 08:06

Nog wel een vermakelijke soap nu we de komkommerperiode weer naderen. Lijkt erop dat Reichenbach de verkeerde persoon heeft uitgekozen om ruzie mee te zoeken. Doet me ook denken aan de opmerking van Nibali over karma tijdens de Giro.

wilco zolderman 4 oktober 2017 om 08:54

Bizar hoe sommige reacties hier gaan over een rekening vereffenen…. Welke rekening? Iemand die zich rascistisch uitlaat gaat nog even langs een ploegmaat. Dit zegt genoeg over Moscon.

52voor11achter 4 oktober 2017 om 09:16

Als Wielerflits, die een mooie opgang heeft doorgemaakt, de site naar een hoger plan wil brengen zouden ze dergelijke zaken verder moeten uitzoeken en zo de (wieler) journalistiek een stukje verbeteren. Het napraten van iemand amders Twitter feed is daarbij mijns inziens niet toereikend.

Rhohan 4 oktober 2017 om 09:32

Dit maakt het wielrennen wel lekker smeuïg met die onderlinge vete’s.

Romāns Vainšteins 4 oktober 2017 om 10:12

Even goed is Reichenbach een onbetamelijke dramaqueen veel meer dan Moscon een t3r1nglijer waar ook een combinatie ervan geenszins uitgesloten is. Dat wij dat uiteindelijk maar lastig bepalen kunnen vooral omdat renners iha niet al te kwistig zijn met dit type info is alleen maar geinig vd discussie.

albertooo 4 oktober 2017 om 10:24

Al redt Moscon ooit 300 kinderen van een verdrinkingdood, zet hij tien scholen en 20 boerderijen op in Somalie, hij zal altijd bekend blijven als racist en minderwaardig mens vanwege het incident in Romandie. Een wereld waar woorden belangrijker zijn dan daden is er een zonder gerechtigheid.

GilBang 4 oktober 2017 om 10:28

Fijn dat jij (en andere) een crash, gebroken elleboog, en operatie zo lollig vinden. Daarmee wil ik overigens niet zeggen dat Moscon per sé de schuldige is.

Aan wielerflits zou ik willen vragen of ze de schorsing van Moscon door Sky op zijn minst met een asterisk willen vermelden, daar het zijn programma niet aantastte. Zo wekken jullie de indruk dat Sky hier heel integer handelde, wat natuurlijk niet de bedoeling is lijkt me.

albertooo 4 oktober 2017 om 10:46

@Gilbang
Zoals ik eerder dit jaar al aanhaalde, voor iemand die als westerling het label ‘racist’ opgeplakt krijgt is er geen snelle redding. Die zes weken schorsing vallen ook in het niet met de (non-)verbale mishandeling en uitsluiting die hij nu te verduren heeft. Elke tweet die hij de wereld instuurt wordt gevolgd door tien reacties vol verschrikkkelijke verwensingen van moreel superieure ‘non-racisten’ die hem hoerenzoon en dergelijke namen noemen. Is dat beter dan een raciale belediging? Waar is fatsoen gebleven?

Romāns Vainšteins 4 oktober 2017 om 10:53

Ik vind het in algehele zin al lollig dat er mensen dik betaald krijgen om op het snelst mogelijke materiaal in een pulserende drom zo keihard mogelijk en in alle omstandigheden over lang niet altijd even veilige wegen heenknallen. Gebroken ledematen neem ik derhalve ter kennisgeving aan altijd, zolang het geen blijvende of fatale schade betreft.

Het is ook een beetje masochistisch om daar niet tegen te kunnen maar ondertussen wel wielrennen te kijken.

LyndaLid 4 oktober 2017 om 11:07

edit WF: ontopic svp

albertooo 4 oktober 2017 om 11:53

edit WF: ontopic svp

LyndaLid 4 oktober 2017 om 12:13

edit WF: ontopic svp

Romāns Vainšteins 4 oktober 2017 om 12:20

Blabla-racisme-stokpaardje-wijzendvingertje-blabla

Hamvraag is in hoeverre dit nog met het topic te maken heeft.

Pédaleur de charme 4 oktober 2017 om 12:23

Stel je bent een Franstalige Zwitser en je heet Reichenbach, dan ligt een chute wel erg voor de hand.

albertooo 4 oktober 2017 om 12:43

edit WF: hou het bij wielrennen svp

vevie 4 oktober 2017 om 13:39

@alberto: maar dat is toch ook logisch. Vandaar dat het gros politiek correct is en probeert te zijn: een misstap zal je namelijk achtervolgen. En laat racisme voor veel mensen een dergelijke grote misstap zijn, dat Moscon niet snel daar vanaf komt. Als hij hierna een aantal GT’s wint of klassieker, dan zal dat toch de boventoon voeren. Maar voor sommigen mensen zal hij idd altijd iemand zijn die in hun ogen een racist is, of een valsspeler of als iemand die (als dit geval waar blijkt te zijn) er geen moeite mee heeft om iemand op te zoeken.

Jean Dumas 4 oktober 2017 om 16:56

Als je geschoren wordt, zoals Moscon na het Reza-incident, moet je vooral stilzitten. Lijkt erop dat dat niet is gelukt.

ah-ja 4 oktober 2017 om 21:17

Ik geloof dat het hier erg stil kan worden de komende dagen. Ik geloof niet dat er ‘getuigen’ komen. Sisser. Maar Moscon weer lekker zwart gemaakt. Reza geeft kleur aan het peloton. Mooi is dat.

  • 1
  • 2

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone