FDJ met zeven Franse renners naar Giro
woensdag 6 mei 2015 om 16:02

FDJ met zeven Franse renners naar Giro

FDJ heeft zeven Franse renners opgenomen in de selectie voor de Giro d’Italia. Zij krijgen het gezelschap van de Braziliaan Murilo Antonio Fischer en de Fin Jussi Veikkanen. Dat maakte de ploeg vandaag bekend.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Met Alexandre Geniez en Kenny Elissonde heeft FDJ twee renners in huis die zich in de bergetappes moeten laten zien. Geniez werd vorig jaar dertiende in de Giro, Elissonde won in 2013 een etappe in de Vuelta a España.

Selectie FDJ voor Giro d’Italia
flag-fr Alexandre Geniez
flag-fr Arnaud Courteille
flag-fr Kenny Elissonde
flag-br Murilo Antonio Fischer
flag-fr Francis Mourey
flag-fr Cédric Pineau
flag-fr Kevin Reza
flag-fr Anthony Roux
flag-fi Jussi Veikkanen

 
17 Reacties
Sorteer op:
6 mei 2015
Ze hebben dezelfde renner als Movistar opgesteld! Hoe heet die kerel met die mooie benen, derde van links?
6 mei 2015
Zwakste WT-team aan de start. Zou nochtans leuk zijn als Elissonde of Reza mee konden doen voor een ritje.
6 mei 2015
@Colbrelli: Vind het team van LottoJumboNL nog slechter
6 mei 2015
Matige ploeg. Zou Madiot spijt hebben dat hij Bouhanni heeft laten vertrekken ?
6 mei 2015
@Stofzuigert LottoNL heeft nog een duidelijke man voor het klassement met Kruijswijk. Ik zie niemand bij FDJ die ik hoger zie endigen. Ook Hofland doet in elk geval niks onder voor Reza.
6 mei 2015
@Colbrelli., Reza komt beter tot zijn recht in een uitgedund peloton met een sprint.
6 mei 2015
Die Veikkanen is ook zo'n super beperkte renner, finisht al jaren niet van voren laat staan dat ie wat wint, op het nationaal kampioenschap na.
6 mei 2015
Beetje alles of niets: Geniez, Roux, Elissonde (gewonnen op de Angliru!) zijn geen verkeerde renners. Ritwinst moet erin zitten.
6 mei 2015
Geniez en Mourey voor een top 20 en Elissonde voor de bergtrui en ritwinst denk ik.
6 mei 2015
die kerel derde van links moet de sprint aantrekken!!!!!
6 mei 2015
Waar is Le Bon?
6 mei 2015
Geniez vorig jaar 13e in AK. Als hij goed in vorm is, kan hij dat denk ik zeker verbeteren en misschien wel een plek in de Top 10 bemachtigen uiteindelijk.
@colbrelli Ik schat kruijswijk toch niet veel hoger in dan geniez en met ellisonde hebben ze nog een goeie pion .
Kzie hier niemand van een klassement rijden. Roux of Geniez in een overgangsrit of Elissonde of Geniez in een vroege vlucht in een bergrit. @Striga, ja van die knechten hebben ze bij bijna alle teams. Alleen meestal hebben die de nationaliteit van de ploeg.
6 mei 2015
@debbie 1998 Die kan beter niets aantrekken ;-)
Veikkanen is wel een van de beste knechten en wegkapiteinen in het peleton. Is binnen FDJ zeer belangrijk en zeer gewaardeerd. Ik kan zelf ook heel erg van hem of renners als Flens of Van Emden genieten. De onbezongen helden achter de kopmannen!
Ik geniet maar moeilijk van wegkapiteinen omdat het leeuwendeel van hun werk simpelweg niet in beeld te vatten is, tenzij ze het statuur, extra dadendrang en prominent voorin koersen zoals bijv een Eisel of Paolini aanhouden, dan wordt het allemaal makkelijker te bevatten. Alleen al het feit dat dergelijke renners moeiteloos contracten verlengd krijgen en overal opgesteld worden zijn duidelijke indicaties van hoe belangrijk, nodig en goed ze zijn. Selecties liegen niet.

Reacties zijn gesloten.