Favoriet Ackermann: “Het zal een hele zware wedstrijd worden”

zondag 11 augustus 2019 om 12:20
Favoriet Ackermann: “Het zal een hele zware wedstrijd worden”

foto: Cor Vos

Pascal Ackermann is na een indrukwekkend seizoen een van de topfavorieten voor de Europese titel. De kopman van de Duitse brigade was toch enigszins verrast na de verkenning. “We dachten allemaal dat het een massasprint zou worden, maar ik verwacht toch een selectieve wedstrijd”, zo vertelt hij in gesprek met Velopro.fr.

De 25-jarige Ackermann mocht dit seizoen al vaak het zegegebaar maken. Zo won hij twee etappes in de Giro d’Italia, alsmede het puntenklassement. Verder won de renner van BORA-hansgrohe onder meer Eschborn-Frankfurt, de Bredene Koksijde Classic, de Clásica de Almería en twee etappes in de Ronde van Polen.

De Duitser is dan ook een van de grote favorieten voor de Europese titel, samen met Dylan Groenewegen, Sam Bennett en Elia Viviani. “De Ronde van Polen was een goede voorbereidingskoers op het EK. Ik gaf vroegtijdig op om nog wat te kunnen rusten. Ik denk dat de vorm goed is”, zo vertelt Ackermann.

De sterke renner kan vandaag rekenen op zijn vertrouwde sprinttrein, bestaande uit Andreas Schillinger, Michael Schwarzmann en Rüdiger Selig. De grote vraag is echter of het wel een sprint zal worden, gezien de strakke wind en het technische stadsparcours. “Ik denk dat het een hele zware wedstrijd zal worden.”

“We krijgen door de wind wellicht een natuurlijke selectie. Het is afwachten wie er in de finale nog bijzitten, hoe groot de groep is en hoe lastig de lokale ronde is”, aldus Ackermann.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair