Fausto Masnada wordt tweede in thuisstad Bergamo: “Een fantastische dag”

zaterdag 9 oktober 2021 om 17:21
Fausto Masnada wordt tweede in thuisstad Bergamo: “Een fantastische dag”

foto: Cor Vos

Fausto Masnada was de enige renner die na de Passo di Ganda de kloof met Tadej Pogačar nog kon dichten. Met de Tourwinnaar streed hij uiteindelijk in thuisstad Bergamo om de zege in de Ronde van Lombardije. Ondanks zijn tweede plaats was de renner van Deceuninck-Quick-Step opgewekt na afloop: “Dit was een fantastische dag.”

“Ik ben heel blij en tevreden”, gaat hij verder. “Het was een zware race en het team heeft het heel goed gedaan. De situatie in de finale was perfect. Ik hoefde niet mee te rijden met Pogačar omdat Alaphilippe nog achter mij zat. Heel even dacht ik dat hij nog zou terugkomen, maar Pogačar reed heel hard door. Zo hard dat ik nog bijna werd gelost.”

“Een tweede plaats was voor mij het maximale resultaat. Dat de finish hier in Bergamo is, is een droom voor mij. Ik ben in deze straten opgegroeid”, besluit hij.

Dit artikel delen:

3 Reacties

YogiBear 9 oktober 2021 om 17:28

Snap dat hij blij is. Is nog zonder contract en geeft een visitekaartje af. Vraag me af of het team zo blij is.

Michelangelo 9 oktober 2021 om 18:23

Als die jongen geen contract heeft, dan heeft hij inderdaad de afgelopen week een heel mooi visitekaartje gemaakt en afgegeven bij meerdere ploegen.

Ik vraag me af of dit soort renners zoals Masnada of Almeida (die ambitie hebben in dit soort wedstrijden) graag bij Lefevere zitten op dit moment. Omdat je weet dat je veel kans te maken krijgt met een ondergeschikte rol voor Alaphillipe of Evenepoel. Zeker als je nog jong bent, of nog heel graag wilt bewijzen dat je zelf ook kunt winnen.

Lay On 9 oktober 2021 om 18:35

Contract wordt gewoon verlengd hoor, dat is al een tijdje zo goed als rond. Bovendien: denk je dat ze bij Quickstep het risico nemen om iemand die niet bij de ploeg blijft in een verdedigende rol vooraan te manoeuvreren? Dat lijkt me vragen om problemen.
Los daarvan is het natuurlijk een tactische fout van de ploeg om Masnada vooruit te sturen. Dat je als groep in de 20km afdaling/vlak Pogacar eerder zult bijhalen met 2 knechten erbij had Alaphilippe toch ook wel kunnen bedenken toen hij dat gaatje op Masnada liet vallen.

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone