Fausto Masnada de beste bergop in Tour of Hainan

Fausto Masnada de beste bergop in Tour of Hainan

foto: Sirotti

dinsdag 30 oktober 2018 om 08:24

De koninginnenrit in de Tour of Hainan (2.HC) is een prooi voor Fausto Masnada (Androni Giocattoli-Sidermec). De Italiaan, die als eerste boven kwam in het Chinese Changjiang, neemt ook de leiderstrui over. Gino Mäder en Julien El Fares reden respectievelijk als tweede en derde over de meet.

Na tot nu toe vooral een ronde voor sprinters, mochten de klimmers vandaag uit hun hok komen. Raymond Kreder stond voorafgaand aan de leiding van het algemeen klassement, maar vooraf wisten we al dat het een lastig verhaal zou worden voor de Nederlander. De slotklim naar Changjiang was namelijk 6,8 kilometer lang, met een gemiddeld stijgingspercentage van 8,9 %. De enige finish bergop van deze ronde.

Peter Schulting (Monkey Town) reed lang in de aanval, maar werd op de slotklim gegrepen. Julien El Fares (Delko Marseille Provence KTM), Matteo Badilatti (Israel Cycling Academy) en Benjami Prades (Ukyo) kwamen met nog twee kilometer te rijden voorop te liggen. Achter hen reed een uitgedund groepje, met onder meer Masnada, Mäder (Zwitserland) en de Chinees Lyu Lyu Xianjing (Hengxiang) het gat langzaam dicht.

Masnada versnelde in de laatste honderden meters. Eerder dit seizoen won de 24-jarige klimmer al het bergklassement in de Ronde van Slovenië (2.1). In de Giro d’Italia van dit jaar werd de voormalig stagiair van Lampre-Merida vijfde in het jongerenklassement. De 24-jarige klimmer wist vandaag de Zwitser Mäder met vijf seconden voor te blijven. Een seconde na Mäder kwamen El Fares en Lyu over de streep. Adne van Engelen (Bike Aid) werd op de zevende plaats de beste Nederlander. Hij eindigde op 44 tellen van de winnaar.

Masnada heeft in het algemeen klassement twee seconden voorsprong op Mäder, met nog één rit te gaan. El Fares volgt op tien seconden. Morgen wordt de zo goed als laatste rittenkoers van het jaar beslist in een vlakke rit naar Danzhou.

Dit artikel delen:

8 Reacties

DeLuiaardVanLimburg 30 oktober 2018 om 08:35

edit redactie: aangepast

On: de toekomstige Chinese tourwinnaar toont zich zelf aan t grote publiek!

0
west 30 oktober 2018 om 08:59

Eigenlijk superjammer. Organiseer je een week lang een gevecht tussen de sprinters en dan laat je als organisatie op de laatste dag een of ander klimmertje die je de hele week niet gezien hebt er met de eindzege vandoor gaan. (Niks ten nadele van Masnada)

0
Mwielerfan 30 oktober 2018 om 09:38

Helemaal mee eens. Een klassement van een week zou over minstens drie dagen bepaald moeten worden

0
finton 30 oktober 2018 om 09:26

@DeLuiaard. Dacht ik ook toen ik het las. Lyu Xianjing is pas 20 jr, de eerste Chinees die wel eens tot klassementsrenner kan uitgroeien.

0
Mwielerfan 30 oktober 2018 om 09:37

Hier ook

0
Baukema Tomoulin 30 oktober 2018 om 09:41

Die Mader maakt hier behoorlijk indruk op mij. Volgend jaar kan hij misschien al bij team DDD voor een verrassing zorgen zoals O’Connor dit jaar in de giro

0
Gdeleu 30 oktober 2018 om 09:53

Inderdaad, opvallende resultaten van deze jonge Zwitser

0
Huubi 30 oktober 2018 om 13:55

Die Xianjing Lyu rijdt dus aardig omhoog, maar is dat echt een talent? Mountainbiker toch?.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone