Farrar pakt winst in Vattenfall Cyclassics

zondag 16 augustus 2009 om 21:33

Tyler Farrar heeft de Vattenfall Cyclassics gewonnen. De Amerikaan bleef de Deen Matti Breschel en de Duitser Gerald Ciolek voor in de sprint van een uitgedund peloton.

Vandaag begonnen de renners aan de 14de editie van de Hamburgse eendagskoers, die dit jaar 216 kilometer lang was. Al snel trokken de Oekraïner Yuriy Krivtsov (Ag2r) en de Spanjaard Sergio de Lis (Euskaltel) in de aanval. Het duo kreeg een maximale voorsprong van negen minuten, maar zagen hun poging op de tweede beklimming van de Waserberg geneutraliseerd worden. Op diezelfde beklimming trok Deens kampioen Matti Breschel (Saxo Bank) in de aanval, maar liet zich al snel weer inlopen. Toen was het de beurt aan de Belg Philippe Gilbert (Silence-Lotto) om op avontuur te gaan. Samen met zijn landgenoot Nick Nuyens (Rabobank) reed hij 20 seconden weg, maar werd uiteindelijk toch weer ingelopen.

Een ronde later reed een groep van dertig man weg, (waaronder Sebastiaan Langeveld, Greg van Avermaet , Fabian Cancellara en Daniele Bennati) maar ook zij kregen geen ruimte. Op de laatste passage van de Waserberg ontbond Philippe Gilbert nog maar eens zijn duivels, maar werd wederom ingelopen. Ook Gilberts ploegmaat Greg van Avermaet kon niet weggeraken.

Uiteindelijk was het dus toch een sprint die de beslissing moest brengen. Team Columbia regelde zoals verwacht de voorbereiding, maar moest toezien dat kopmannen André Greipel en Edvald Boasson Hagen er niet aan te pas kwamen. De Deen Matti Breschel deed dat wel, maar werd vervolgens ingehaald door de Tyler Farrar. De Amerikaan mocht na vele ereplaatsen dan eindelijk eens de bloemen in ontvangst nemen. Na Farrar en Breschel werd Gerald Ciolek derde, voor Allan Davis en Koldo Fernandez. Martijn Maaskant en Danilo Napolitano kwamen in de slotfasen nog ten val.

“Na de Tour de France zat ik met mijn hoofd bij deze wedstrijd. Het is eentje voor de sprinters, hé. Ik voelde me goed en had heel vertrouwen in een goede afloop. En dan win ik”, aldus de tevreden Farrar, die ook nog een goed woord voor zijn ploegmaats overhad: “Bij elke passage aan de Waseberg hielpen ze me naar boven. In de laatste tien kilometer kon ik nog rekenen op twee mannetjes, ik zat in een zetel. Nu wil ik graag ook in de Eneco Tour een ritje winnen. Daarna staat de Vuelta a España op het programma, waar ik het uiteraard net zo goed wil doen.”

Uitslag
1. Tyler Farrar (VSt/Garmin) 05u30’38”
2. Matti Breschel (Den/Saxo Bank) z.t.
3. Gerald Ciolek (Dui/Milram) z.t.
4. Allan Davis (Aus/Quick Step) z.t.
5. Koldo Fernandez (Spa/Euskaltel) z.t.
6. Alexandre Pichot (Fra/Bouygues) z.t.
7. Daniele Bennati (Ita/Liquigas) z.t.
8. Fabio Sabatini (Ita/Liquigas) z.t.
9. Marco Bandiera (Ita/Lampre) z.t.
10. Jacopo Guarnieri (Ita/Liquigas) z.t.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair