Fabio Jakobsen sprint in Nokere Koerse naar eerste profzege

woensdag 14 maart 2018 om 17:13
Fabio Jakobsen sprint in Nokere Koerse naar eerste profzege

Foto: © Luc Claessen / Getty Images

Fabio Jakobsen heeft in de 73e editie van Nokere Koerse zijn eerste profzege gepakt. De 21-jarige neoprof van Quick-Step Floors was oppermachtig in de sprint van een uitgedund peloton. Amaury Capiot (Sport Vlaanderen-Baloise) eindigde op de tweede plaats. Hugo Hofstetter (Cofidis) was derde.

Jakobsen, in 2017 verkozen tot het grootste wielertalent van Nederland, tekende vorig jaar een tweejarig profcontract bij de Belgische WorldTour-formatie. Ploegbaas Patrick Lefevere zei bij de contractondertekening dat hij ‘geen twee keer na hoefde te denken’.

De jonge Nederlander wist in Le Samyn al de pelotonsprint te winnen. Ook in Dwars door West-Vlaanderen was hij sterk en wist hij vierde te worden. In Nokere Koerse betaalde hij het vertrouwen van zijn werkgever terug met de zege. In de sprint van een uitgedund peloton stond er geen maat op de snelle renner uit Heukelum.

Twee Nederlanders in de vlucht
Om 12:40 werd op de Grote Markt in Deinze het startsein gegeven voor de 73e editie van Nokere Koerse, die werd afgewerkt onder gunstige weersomstandigheden. Het peloton ging op zoek naar een opvolger van Nacer Bouhanni, die vorig jaar in de massasprint Adam Blythe en Joeri Stallaert met grote overmacht klopte. Met Timothy Dupont (2016), Kris Boeckmans (2015) en Kenny Dehaes (2014) stonden er vandaag drie ex-winnaars aan het vertrek.

In de beginfase van de koers scheidden acht koplopers zich af van het peloton, daarbij waren twee Nederlanders: Rob Ruijgh (Tarteletto-Isorex) en Martijn Budding (Roompot-Nederlandse Loterij). Conor Dunne (Aqua Blue Sport), Yannick Martinez (Delko Marseille Provence KTM), Simon Sellier (Direct Energie), Daniel Turek (Israel Cycling Academy) en Timothy Stevens (Cibel-Cebon) completeerden de kopgroep, die ruim elf minuten bij elkaar reden.

Sterke Van Aert
Op 34 kilometer voor het einde draaide Wout van Aert de gashendel open, waardoor het peloton uit elkaar viel. De 23-jarige wereldkampioen veldrijden die dit seizoen al een ijzersterke indruk achterliet in Omloop Het Nieuwsblad en Strade Bianche, was eerder in de koers nog tegen de vlakte gegaan. De Belg zat echter snel weer op zijn fiets en kon verder.

Voor de kopgroep smolt de riante voorsprong intussen als sneeuw voor de zon. Conor Dunne verdapperde nog in de laatste 20 kilometer, maar op de een na laatste kasseistrook werd ook de Ier gegrepen. Van Aert toonde diep in de finale opnieuw zijn sterke benen, maar niemand kreeg de ruimte. Zo’n 25 renners sprintten op de steentjes van de Nokereberg om de zege. Daarin was Jakobsen met afstand de snelste.


In januari maakte WielerFlits een reportage over de eerste weken van Jakobsen bij Quick-Step Floors

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

56 Reacties

brambino 14 maart 2018 om 22:10

Ik herhaal (11 januari): Fabio is een oertalent, een optimist, een heerlijke lefgozer en vooral enthousiast. Je ziet de trots en gretigheid er dui-men dik bovenop liggen. Een gast die uitkijkt naar zijn heerlijke wielertoekomst. Laat maar komen die hap. En wie hem gevolgd heeft (en dat doe ik al heel lang) weet: als hij ècht wil winnen, dan wint hij…(in ieder geval heel vaak:))
Er staat een kop op Fabio en voor de rest geen maat….:)

Nick Doup 14 maart 2018 om 22:13

@biazzi Heb je de voorbeschouwing gelezen? ;)

lnnrt 14 maart 2018 om 22:27

@biazzi: ik voel me meer een liefhebber dan een kenner, dus wat mij betreft heb je gelijk.

horsm 14 maart 2018 om 23:50

Gerts enige Roompot in de voorste groep.

Lalsacien 15 maart 2018 om 07:10

@schipperaar je doelt waarschijnlijk op Laurent Jalabert.

DeLuiaardVanLimburg 15 maart 2018 om 08:00

Ah, 5 uitroeptekens, we zijn los!

Ergens een samenvatting?

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair