Fabio Jakobsen over WK-parcours: “Vrij pittig, maar ik kan het aan”

Fabio Jakobsen over WK-parcours: “Vrij pittig, maar ik kan het aan”

foto: Léon van Bon

vrijdag 22 september 2017 om 10:23

Na de succesvolle tijdritcampagne van de Nederlandse selectie op het WK Wielrennen in Noorwegen, staan vandaag de eerste wegwedstrijden op het programma. Bij de junioren vrouwen zijn Lorena Wiebes en Anne de Ruiter serieuze kanshebbers op eremetaal. Bij de beloften is het uitkijken naar Bram Welten en Fabio Jakobsen. Zij verkenden donderdag het parcours. Laatstgenoemde deelt zijn bevindingen met WielerFlits.

‘Hij is de favoriet’
Jakobsen is samen met het Russische supertalent Pavel Sivakov de belofte met de meeste UCI-zeges op zijn naam in 2017. De Nederlands U23-kampioen zegevierde zeven keer in een UCI-koers. De spurter won massasprints, maar liet zien ook de aanval niet te schuwen. Op die manier reed hij onder meer in Rundum den Finanzplatz U23 en de Profronde van Noord-Holland naar de overwinning.

Na de verkenning van het parcours in Bergen, ziet Jakobsen ook daar kansen. “We hebben donderdag twee rondjes gedaan. Een mooi parcours. Het is vrij pittig, maar het moet voor mij te doen zijn. Vooraf zag ik Christopher Lawless en Kristoffer Halvorsen als grote concurrenten, maar Lawless (ziek afgemeld, red.) start niet. Dan blijft Halvorsen over. Hij is de favoriet.”

Lees alles over het WK bij de beloften in onze voorbeschouwing.

Dit artikel delen:

4 Reacties

HoofdIsVrij 22 september 2017 om 12:14

Hopelijk wordt het geen sprint deze Jakobsen en Halvorsen. Dat zal betekenen dat het niet een enorm zware koers is geweest.

LutsenkoFan 22 september 2017 om 15:07

halvorsen kan meer aan dan men denkt..

marehoek 22 september 2017 om 19:19

Gaarne commentaar van Jacobsen na de koers.
Ik heb hem de hele dag niet gezien, is hij wel gestart?

marehoek 22 september 2017 om 22:08

Vernomen dat Jakobsen is uitgevallen na een valpartij.
Jammer voor hem .

Headlines

Materiaalzone

Populair