Fabio Jakobsen over vertrek bij Soudal Quick-Step: “Ik wil sprinten in de Tour”
foto: Cor Vos
maandag 10 juli 2023 om 07:52

Fabio Jakobsen over vertrek bij Soudal Quick-Step: “Ik wil sprinten in de Tour”

Het was al bekend dat Fabio Jakobsen na dit seizoen Soudal Quick-Step verlaat, maar zelf bevestigde de Nederlander dit nog niet. Tot gisteren, in de Avondetappe. Daar vertelde de sprinter ook waarom hij in 2024 andere oorden opzoekt.

Verhoog de voorpret voor de klassiekers met de nieuwe RIDE Seizoensgids. Onze nieuwe 188 pagina's dikke voorjaars-editie vol met schitterende wielerverhalen verschijnt op 8 maart. Verzeker je van jouw exemplaar en pre-order hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Jakobsen sprak tijdens de Ronde van Frankrijk nog met Patrick Lefevere, de ploegbaas van Soudal Quick-Step. “We zeiden dat we ervoor zouden gaan deze Tour, we willen succes”, aldus de Europees kampioen, die bezig is aan zijn zesde seizoen bij Soudal Quick-Step. “Aan het einde van het gesprek heb ik een knuffel van hem gekregen. Maar helaas kan ik niet blijven. Ik moet een andere plek opzoeken, een andere ploeg. Dat loopt, en het ziet er goed uit.”

Team dsm-firmenich
Eind juni meldde WielerFlits al dat Jakobsen op het punt stond een contract te tekenen bij Team dsm-firmenich. Transfers mogen pas op 1 augustus bekendgemaakt worden, dus hierover kon de 26-jarige renner niet al teveel kwijt in de Avondetappe. “Het zou kunnen”, zei hij met een lach. “Maar dat is iets voor na de Tour, ik wil hier eerst met mijn tweede familie presteren.”

Bij Soudal Quick-Step willen ze de komende jaren vooral inzetten op wereldkampioen Remco Evenepoel. “En Tim Merlier ligt voor drie jaar vast”, voegt Jakobsen daaraan toe. “Als ik twee jaar zou blijven, zou ik samen met hem, een andere topsprinter, een programma moeten delen. En met Remco. Ik wil graag naar de Tour, ik wil sprinten. Dat gaat bij Soudal Quick-Step denk ik niet lukken de komende jaren.”

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
10 juli 2023 08:36
Wat een enorm nuchtere, aimabele en welbespraakte indruk maakte hij gisteren in de avondetappe zeg. Hele fijne gozer!
10 juli 2023 08:44
Genoten van hem gisteren in de avondetappe. Op mij maakte hij een hele nuchtere en ontspannende indruk, terwijl ik normaal het gevoel krijg dat hij erg stug is
  10 juli 2023 08:55
  Hier idem. Op zulke momenten is hij ontzettend nuchter, sympathiek en geestig. Op andere momenten vind ik hem dan weer een enorme zaag en een nare gast. Waarschijnlijk zijn dat de momenten dat hij nog in de haantjesmodus zit.

  Ik denk hoe dan ook dat hij er goed aan doet om andere oorden op te zoeken als hij wil blijven sprinten in de TdF.
10 juli 2023 08:37
Duidelijk verhaal, ik wens hem veel succes.
Of hij met zijn uitgesproken bakkes goed gedijt bij D protocol S nog een protocol M en wat protocollen er bij gaat 'spannend' worden. Hij is toch echt een kopman.
10 juli 2023 10:40
Topsporter in hart en nieren tot zover hij dat nog kon bewijzen. Op de momenten dat het moet is hij afstandelijker en stug, op momenten dat het kan is hij vriendelijk, sociaal en nuchter. Hopelijk weet hij zich bij DSM(?) net zo goed te nestelen als bij SQS en hopelijk pakt hij gewoon zijn etappe in Parijs. Nog altijd maar één touretappe en dat doet deze man heel weinig recht aan.
10 juli 2023 10:56
Heel fijne toevoeging gisteren aan tafel. En zoals verwacht gaan PatLef en Fabio goed uit elkaar
10 juli 2023 11:37
Is DSM de beste ploeg voor hem, vraag ik mij af. Welsford is niet zo vaak goed afgezet volgens mij, maar wellicht is dat te verklaren door pech, geen idee.

Ploegen die op de afspraak zijn in de sprintritten deze tour maar een topsprinter ontberen zijn Total-Energie, Cofidis, Arkea, Israel, wellicht Astana indien Cav stopt, Uno-X.
  10 juli 2023 11:42
  Eén finale miste Welsford een rotonde waarna hij sowieso uitgeschakeld was voor een toppositie en de laatste sprintrit werd Welsford wel degelijk goed gebracht (Edmondson kwam nog naar voren gefietst in de slotkilometer om hem nog beter af te zetten), maar zag je dat hij de inhoud miste om met de versnelling van oa Mezgec/Groenewegen mee te gaan.

  Er zullen naast Roosen vast nog wel wat versterkingen komen en daarnaast hebben ze wat jonge gasten (Märkl, Lund) die kunnen doorgroeien naar een rol in de Tour-leadout.
  10 juli 2023 12:15
  Heb even gekeken naar contracten die aflopen van eventuele lead-outs, ik zie DSM ook Edward Planckaert contracteren van Alpecin, aangezien hij ook mee zou kunnen in de Vlaamse klassiekers.

  En dan vergeten we voor het gemak ook nog ff Eekhoff en potentieel Degenkolb.

  Denk dat als ze vol gaan inzetten op Jakobsen in de Tour, Bardet de combinatie Giro/Vuelta gaat doen
10 juli 2023 12:13
Dan is het te hopen voor Lefevere dat INEOS niet succesvol aan Remco trekt.

Reacties zijn gesloten.