Fabio Jakobsen na zege: “Deze keer ging ik op tijd aan”
foto: Cor Vos
zaterdag 21 augustus 2021 om 18:06

Fabio Jakobsen na zege: “Deze keer ging ik op tijd aan”

Fabio Jakobsen won zaterdag alweer zijn tweede rit deze Vuelta. Na 173 kilometer koers bleef hij Alberto Dainese en Jasper Philipsen voor. “Ik was vandaag de snelste en ben precies op tijd aan mijn sprint begonnen”, klonk het na afloop uit zijn mond.

De Nederlander was getergd na zijn tweede plaats achter Philipsen enkele dagen geleden. Volgens hem was die nederlaag overbodig. “Twee keer ging ik deze ronde mijn sprint te laat aan. Toen werd ik tweede. Deze keer ging ik op tijd aan en kon ik vol naar de meet sprinten. Sprinten gaat over kracht, snelheid en over timing. Zeker op aankomsten zoals deze.”

“Het is heel speciaal om hier weer te zijn. Daar ben ik erg dankbaar voor. De team heeft het fantastisch gedaan, ook al verloor ik ze nog even in de laatste kilometer. Patrick Lefevere is er vandaag ook bij. Hij zal ongetwijfeld blij zijn. We gaan blijven proberen om nog meer te winnen”, eindigt hij.

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
21 augustus 2021 18:09
Gewoon een fietslengte voor op Philipsen.
21 augustus 2021 18:35
Ik denk dat hij op het moment van zijn val de beste sprinter ter wereld was. Als hij nu een normale winter kan draaien zal hij dat volgend seizoen weer zijn.
21 augustus 2021 18:52
Ik was bang dat ie te vroeg aanging, maar JP zat min of meer naast FJ. Kon er gelukkig niet meer overheen poefen. Op TV ziet het er soms zo raar uit als je vanuit de finishlijn kijkt. Pas van bovenaf is duidelijk hoe sterk FJ was in de sprint.
21 augustus 2021 20:11
De grote moellah is nu druk bezig zijn preek aan het voorbereiden die hij straks in de moskee der Lefevere-haters ten berde zal brengen.

Dit gezegd zijnde, jammer dat Wielerflits enkel de laatste alinea uit Patjes column van vandaag overnam (over Viviani), 3/4 van het artikel ging over Fabio ...
22 augustus 2021 09:16
Mag ik het een keer doen Williams?

Ik ben blij voor Fabio dat hij weer eens wint. Maar aan de andere kant ben ik ook diep treurig dat hij voor die ploeg rijdt.

Je kan het ook merken aan wat Fabio zelf zegt. Hij zal ongetwijfeld blij zijn en we gaan er proberen nog meer te winnen.

Of te wel. Ik heb gewonnen. Als ik dat niet had gedaan had ik een dikke preek van Lefevre gehad. Maar we hebben nu 2x gewonnen en 3x hebben we op het podium gestaan. Maar voor Lefevre is het nog niet genoeg. We zullen we nog meer moeten winnen. Anders kan hij straks niet zeggen dat we de meeste ritten hebben gewonnen in grote rondes. Want zoals je weet hebben we in de giro geen ritten gewonnen en Alpacin wel. Dus eigenlijk is dat een teken dat we niet het beste team (in de grote rondes) zijn dit jaar. Want er wordt alleen gekeken door Lefevre naar het aantal overwinningen.
22 augustus 2021 09:23
Wat een larie, misschien moet je eens aan Fabio vragen wat hij vindt over de manier waarop Lefevere met hem is omgegaan de afgelopen periode ?
22 augustus 2021 09:49
Fabio is gewoon nog even ambitieus als vroeger en wil gewoon zelf zoveel mogelijk koersen winnen.
22 augustus 2021 10:51
@Chasse, dank je wel. Als ik er iedere keer zelf moet springen als een wielerflitser om mijn mening vraagt, dan heb ik geen tijd meer voor leuke dingen. En bij sommigen heb ik het idee dat het horen van mijn mening belangrijker is dan zelf een mening te vormen...
@Tom, van iemand die zich "de kenner" noemt heb ik helaas nog weinig kopgroep-materiaal gezien. Maar vooral enkele holle op de man gespeelde oneliners. Misschien toch eens tijd om te gaan werken aan inhoud, of gewoon je nickname te veranderen. "Holle ridder" zou een mooie naam zijn, die is inmiddels al weer een tijdje vrij.

En OT:
Ik ben blij dat Jakobsen wint. En ik snap ook dat hij zijn baas erin betrekt, want die heeft veel voor hem gedaan. En gelukkig laat diezelfde baas hem na zijn herstel ook weer met hetzelfde materiaal hetzelfde werk doen als waarmee hij bijna zijn leven liet... En Jakobsen zelf vind het fantastisch. Topsport is soms een raar fenomeen.
22 augustus 2021 11:27
Ik gebruik gewoon mijn achternaam hoor.. geen nood aan een gewichtig klinkende naam
22 augustus 2021 12:06
@Michel, mooi lik op stuk :)
22 augustus 2021 14:12
Top van Jakobsen, mooi cadeau voor z’n ploegbaas die m door dik en dun is blijven steunen !

Reacties zijn gesloten.