Fabio Jakobsen na tweede zege: “Ik heb enorm afgezien”

zaterdag 24 juli 2021 om 17:22
Fabio Jakobsen na tweede zege: “Ik heb enorm afgezien”

foto: Cor Vos

In de Waalse heuvels moest Fabio Jakobsen zaterdag alles op alles zetten om in Quaregnon nog te kunnen sprinten. Met dank aan zijn vechtlust en zijn ploeggenoten kwam het goed en sprintte de Nederlander naar zijn tweede overwinning. “Het was een heel lastig parcours. Ik heb enorm afgezien vandaag en gisteren. Gisteren was ik niet goed genoeg, maar vandaag had ik wel de benen.”

“Ik moet mijn ploegmaten bedanken voor deze zege. De lead-out was echt perfect. Mijn taak vandaag was alleen nog maar even sprinten in de slotmeters”, gaat hij verder. “Dat Sénéchal me vandaag weer helpt bij het winnen van de sprint, is heel mooi. Hij was er ook bij in Polen en hield mijn hoofd omhoog zodat ik niet stikte. Ik kan wel zeggen dat ik van hem houd.”

Als een gelukkig mens vertrekt Jakobsen uit de Tour de Wallonie. Op naar het nieuwe doel: de Ronde van Spanje. “Als de vorm prima is en het geluk aan mijn zijde, dan kan ik alweer winnen. Ik ben heel blij met deze zeges.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Ronellenfitsch 24 juli 2021 om 17:34

Dat zijn de betere teksten, heel mooi!

0
HSV 24 juli 2021 om 17:41

Daar heeft hij er meer van. Betere teksten; vooral na zijn val. Altijd al cool gevonden die Fabio, maar sinds zijn val vind ik em indrukwekkend qua mentale kracht etc. Goeie gast. Wens hem veel succes.

0
S. Morgenstern 24 juli 2021 om 17:39

Mooie woorden over Senechal! Bijzondere band.

Next stop Vuelta, op weg naar de Tour..

0
Blackcanyon 24 juli 2021 om 21:03

Mooi en weer goed op weg naar de top. Laat t maar zien in Spanje. Ik ga genieten.

0
Bullfish 25 juli 2021 om 01:02

Geweldig man, wat gun ik jou dit !!

0
boody 25 juli 2021 om 11:21

Ongelooflijk twee keer raak schieten. Mooier kun je niet bedenken. Fabio het is je meer dan gegund. Na een jaar van ongehoord afzien zo’n veerkracht tonen. Dan ben je groots. Geniet ervan.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone