Fabio Jakobsen denkt aan WK in Glasgow: “Heb Koos aantal keer gesproken”

Door Maxim Horssels
zondag 8 januari 2023 om 12:00
Video

Fabio Jakobsen gaat dit wielerseizoen aanvangen met een bijna identiek programma als dat van vorig jaar, vertelt hij aan WielerFlits. Zijn speerpunten in het voorjaar zijn Kuurne-Brussel-Kuurne, Classic Brugge-De Panne en Gent-Wevelgem. Daarna richt hij zich opnieuw op de Tour de France, waar hij of nieuwkomer Tim Merlier namens Soudal Quick-Step mag sprinten.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

De aanpak van Jakobsen leverden hem vorig voorjaar winst in Kuurne-Brussel-Kuurne en een ritzege in Parijs-Nice op. “Ik hoop nu dat ik een jaartje sterker ben”, zegt de 26-jarige Nederlander. “Stiekem een beetje dromen van koersen als Gent-Wevelgem, De Panne en Milaan-San Remo. Vorig jaar was ik aan het begin van het seizoen al heel goed, maar werd ik ziek na Parijs-Nice. Misschien ga ik nu richting Gent-Wevelgem die vormpiek iets proberen uit te stellen, maar ik denk dat ik die koers aan moet kunnen.”

Na de voorjaarscampagne werkt Jakobsen opnieuw toe naar de Tour, waar hij vorig jaar zijn eerste ritzege ooit behaalde. “Uiteraard mik ik weer op de Tour. Ik moet zorgen dat ik goed genoeg ben om daar te mogen starten. Daar gaan we voor een ritzege. De planning van Tim loopt ook richting de Tour. We zijn allebei topsprinters. Patrick Lefevere zal zeggen dat de beste gaat. En ik hoop dat ik dat ben.”

Ambities voor WK
Ook over de periode ná de Tour heeft de sprinter al nagedacht. “Het WK is dit jaar iets om goed in de gaten te houden”, openbaart hij. “Het is iets waar elke renner van droomt. Dit jaar zit het mijn seizoensopbouw niet in de weg. Ik mik weer op de Tour en het WK is net daarna. Als je redelijk van de Tour herstelt, kan je als sprinter naar Glasgow. Of ik Koos Moerenhout al heb gebeld? Die heb ik een aantal keer gesproken, ja”, grijnst Jakobsen. “Het jongste EK hebben we met een goede ploeg, goed gedaan. Koos had daar zijn aandeel in.”


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!


Wedstrijdprogramma

Dit artikel delen:

17 Reacties

wielerlover 6 januari 2023 om 16:39

WK Glasgow: 277 kilometer met 3167 hoogtemeters. Ik denk niet dat een sprinter als Jakobsen hier kans maakt, want de koers zal sowieso hard gemaakt worden voor het type renners als Van Aert, Pedersen enz.

7
zotvankoers 6 januari 2023 om 17:01

Denk dat inderdaad ook en met pedersen noem je meteen ook een grote kanshebber . Als die ergens een doel van maakt is die nooit ver af. En met asgreen, skjelmose, honore… ook een heel sterk collectief

1
makkelijk 6 januari 2023 om 18:55

Perfect WK voor Sam Bennett dus.

0
Jungle Man 7 januari 2023 om 10:46

Mag toch eigenlijk alleen maar hopen dat een WK parcours ook en waardig , waarmee een peloton sprint niet voor de hand ligt.

1
Gebruikersnaam 6 januari 2023 om 20:28

Denk dat hij zich beter zou focussen op het comfortabeler overleven van zware bergritten, zodat hij in de laatste week van de Tour ook nog kan meedoen voor winst in massasprints. Dat is een haalbaarder doel dan meedoen in San Remo of op het WK.

5
SoloSlim 7 januari 2023 om 09:28

Meedoen moet lukken, meedoen voor winst niet natuurlijk.
Zou wel zonde zijn van een betere renner thuis te laten als hij juist eens ervaring wil opdoen.

2
Shinzawai 6 januari 2023 om 22:59

Nederland moet gewoon een ploeg rond Van der Poel bouwen en hem maximaal ondersteunen. Jakobsen is daar niet de beste renner voor.

4
thenewGOAT 7 januari 2023 om 16:23

En hopen dat ze in een adults-only hotel verblijven…

3
Fast Freddy 6 januari 2023 om 17:19

Ik denk ook wel eens aan het WK. Ik heb Koos alleen nog niet gesproken. Ik ben trouwens even kansloos als Jakobsen over 3100hm.

3
Wieler-Joke 6 januari 2023 om 19:19

Top sprinter maar waant zich precies meer, ook in Gent Wevelgem zie ik hem niet meteen winnen na de heuvelzone ligt die 3 minuten achter. MSR? Minstens halve minuut achter op de top als ze doorvlammen. Het WK? Meent die dat eigenlijk echt?

3
kleomantre 7 januari 2023 om 08:13

Het is alleszins geloofwaardiger dan ene P. Moonen die aangaf over 4 jaar WK te kunnen worden. Jakobsen kan wel iets, maar goed heeft nog weinig laten zien om m als klassiek coureur serieus te nemen.

1
Dikke Vrouw 6 januari 2023 om 18:51

Steven E heeft gelijk wk is in augustus en in een ander land

1
Pedalo 7 januari 2023 om 12:23

Zou Jakobsen sowieso meenemen. MVP op het wiel van Wout en van Baarle op hee wiel van Evenepoel en rest ziet maar waar ze mee willen springen.

1
Sean Kelly 7 januari 2023 om 13:05

Volgens mij heeft Jakobsen weinig te zoeken in Glasgow. Laat hem dan eerst maar eens in een semiklassieker bewijzen dat ie een parcours met heuvels kan overleven. En dan hebben we het vervolgens nog niet eens over de lange afstand gehad…

1
Adorni 7 januari 2023 om 19:05

Jakobsen zag ook kansen op het voorbije WK en zou er ook met Moerenhout over spreken.
Zoals Sean Kelly zegt: dat hij eerst maar bewijst dat hij in Gent-Wevelgem en San Remo kan overleven.

1
EricV 7 januari 2023 om 19:41

Misschien is jakobsen in zijn dromen wel een klimmer of puncher. Of iets te vaak aan de waterpijp

1
De Blindenloterij 8 januari 2023 om 03:16

Gewoon doodleuk dat WK aan Jakobsens programma toevoegen. Alsof het een Sagan, Alaphilippe, Pedersen, Van Aert of Hayter is.

Als er al een rappe-achter-de-hand man mee gaat zou het Kooij móeten zijn en als de grijns van Jakobsen daadwerkelijk verraad dat Moerenhout al met beloften heeft gesmeten mag hij Thorwalds goede voorbeeld snel volgen.

Vd Poel
Van Baarle
Bouwman
Kooij
Gesink
Bax
Teunissen
Taco

Klaar. Of mogen er 9 mee? Mick van Dijke.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone