Fabio Felline verrast Michael Matthews in Baskenland
dinsdag 7 april 2015 om 17:40

Fabio Felline verrast Michael Matthews in Baskenland

Fabio Felline heeft de tweede etappe van de Ronde van het Baskenland gewonnen. De Italiaan versloeg Michael Matthews in een razendsnelle massasprint. Tony Gallopin eindigde op plek drie. Matthews blijft leider in het klassement.

LottoNL-Jumbo wederom in de aanval
Gisteren zat Brian Bulgac mee in de lange vlucht namens LottoNL-Jumbo, ditmaal was het Kevin De Weert die meesprong. Na vier kilometer reed de Belg weg met zijn landgenoot Louis Vervaeke (Lotto Soudal), de Zwitser Sebastien Reichenbach (IAM Cycling), de Spanjaard Amets Txurruka (Caja Rural) en de Fransman Thierry Hupond (Giant-Alpecin).

Het peloton liet snel begaan, drie kilometer verder hadden de vijf al twee minuten voorsprong en na 25 kilometer was het verschil al tien en een halve minuut. Achterin nam Movistar het initiatief om het verschil binnen de perken te houden.

De Weert en Hupond lossen
Het tempo in het peloton werd goed hoog gehouden, waardoor het verschil met de vluchters vlot afnam. Met nog 45 kilometer te gaan hadden de leiders nog twee minuten voorsprong. Inmiddels moesten De Weert en Hupond wel afhaken bij hun drie medeleiders op de eerste passage van de Alto de Zaldiarán.

Op de voorlaatste klim van de dag, de Alto de Vitoria, was de samenwerking tussen de drie overgebleven leiders helemaal weg. Ook in het peloton ging het tempo naar beneden, waardoor ze pas op vijftien kilometer van het einde werden bijgehaald.

Slagter valt aan in afdaling
Op de laatste beklimming van de Alto de Zaldiarán kwamen er vanuit het peloton geen aanvallen. Boven probeerde Kanstantsin Siutsou het in het gezelschap van Thibaut Pinot, maar het tweetal kwam niet weg.

Op volle snelheid in de afdaling sloeg onze landgenoot Tom-Jelte Slagter wel een gaatje. Orica-GreenEDGE liet echter niet begaan. De wegen waren niet in het voordeel van de renner van Cannondale-Garmin, waardoor op 2,5 kilometer van het einde het gat alweer gedicht was door de Australiërs.

In de massasprint leek Orica alles onder controle te hebben, maar sprintaantrekker Daryl Impey viel iets te vroeg stil, waardoor Felline erover kon komen. Matthews probeerde nog te remonteren, maar kwam te laat.

Vuelta Ciclista al Pais Vasco 2015 (2.WT)
Uitslag rit 2: Bilbao – Vitoria-Gasteiz (175,4 km)
1. flag-it Fabio Felline (Trek Factory Racing) in 4u32m32s
2. flag-au Michael Matthews (Orica-GreenEDGE) allen z.t.
3. flag-fr Tony Gallopin (Lotto Soudal)
4. flag-pl Michal Kwiatkowski (Etixx-Quick-Step)
5. flag-be Philippe Gilbert (BMC)
6. flag-fr Kévin Réza (FDJ)
7. flag-fr Julien Simon (Cofidis)
8. flag-es Pello Bilbao (Caja Rural)
9. flag-it Valerio Agnoli (Astana)
10. flag-be Gianni Meersman (Etixx-Quick-Step)
Volledige rituitslag

Klassement na rit 2:
1. flag-au Michael Matthews (Orica-GreenEDGE) in 8u29m39s
2. flag-pl Michal Kwiatkowski (Etixx-Quick-Step) allen z.t.
3. flag-it Fabio Felline (Trek Factory Racing)
4. flag-fr Tony Gallopin (Lotto Soudal)
5. flag-fr Kévin Réza (FDJ)
6. flag-fr Julien Simon (Cofidis)
7. flag-it Valerio Agnoli (Astana)
8. flag-es Pello Bilbao (Caja Rural)
9. flag-es Daniel Moreno (Katusha)
10. flag-cz Peter Vakoc (Etixx-Quick-Step)
Volledig klassement

RIDE Magazine
27 Reacties
Sorteer op:
8 april 2015 00:04
4 van de 5 laatste in het klassement zijn renners van Giant-Alpacin. Toch wel opvallend.
8 april 2015 10:48
@krypton Slagter komt dan ook niet voor het klassement hè. Wordt in de komende etappes toch op minuten gereden, zijn doel zal een ritzege zijn.

Reacties zijn gesloten.