Fabio Baldato (CCC): “Kan de jongens weinig verwijten”

Door , maandag 8 april 2019 om 11:31
Fabio Baldato (CCC): “Kan de jongens weinig verwijten”

©Cor Vos

CCC-ploegleider Fabio Baldato was gisteren eerlijk in zijn analyse. “Greg Van Avermaet heeft een goede wedstrijd gereden, maar Bettiol was de sterkste. Toch geloof ik dat er nog kansen komen. Misschien wint Greg wel de Ronde wel op een moment dat niemand het verwacht.”


Een drukte van jewelste aan de oranje CCC-teambus gisteren. Niet alleen door renners, ploegleiders en andere stafleden, maar ook eigenaar Dariusz Milek – inclusief zijn gevolg – maakte zijn opwachting op de Oudenaardse Grote Markt. Nochtans had het team niet veel te vieren. Kopman Greg Van Avermaet eindigde nog net in de top tien, de rest van de ploeg eindigde in een pelotonnetje op zes minuten van winnaar Bettiol.

“Met het resultaat kan ik dan ook niet tevreden zijn”, vertelde ploegleider Fabio Baldato aan WielerFlits. “Van de prestatie van onze renners heb ik wel niet te klagen. Greg probeerde het een paar keer. Ook op de laatste keer Paterberg zat hij goed voorin. Dan geloofde ik er nog in, toen hij samen met onder mer Van der Poel en Van Aert vooruit geraakte. Maar er kwam te snel te veel rappe jongens terug. Niemand wil nog rijden als je met Kristoff, Sagan en Valverde naar de finish moet. Al wil ik vooral de verdienste van Bettiol niet minimaliseren. Niemand kon hem volgen op de Oude Kwaremont. Dan heb je de zege niet gestolen.”

Op een dag…
Discussiepunt van de laatste week was de zwakte van Van Avermaets ploegmaats, maar volgens Baldato maakten ze gisteren wel een goede beurt. “Ik weet dat we in de breedte niet het potentieel hebben zoals bijvoorbeeld Deceuninck-Quick-Step. Maar de jongens hebben alles gegeven. Ik denk dat ze zo lang mogelijk Greg in goede positie naar de hellingen hebben gebracht. Ik hoop dan ook dat Greg deze keer niet te ontgoocheld is.”

Eens te meer greep de Olympische kampioen naast winst. “Ah, het is o zo moeilijk om de Ronde van Vlaanderen te winnen. Dat is vandaag nog maar eens bewezen. Maar ik blijf geloven dat het hem ooit eens lukt. Wij geven het alvast niet op. Misschien komt het wel op een dag dat niemand het verwacht”, besluit de Italiaan.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.