Fabio Aru na eerste klimtest sinds operatie: “Blij met het resultaat”

vrijdag 21 juni 2019 om 12:09
Fabio Aru na eerste klimtest sinds operatie: “Blij met het resultaat”

foto: Cor Vos

Voor Fabio Aru was de zesde etappe in de Ronde van Zwitserland de eerste echte klimtest sinds zijn operatie aan een vernauwde heupslagader. De Italiaan finishte uiteindelijk als vijftiende op de Flumserberg. “En daar ben ik blij mee, aangezien ik nog altijd aan het groeien ben”, aldus de renner van UAE Emirates.


Aru moest uiteindelijk 54 seconden toegeven op de nieuwe leider Egan Bernal, maar de 28-jarige klimmer finishte wel voor renners als Sergio Henao, Simon Špilak en Roman Kreuziger. “Ik probeerde op eigen tempo naar boven te rijden, aangezien ik dit jaar nog maar weinig koerskilometers heb gereden.”

“Ik zoek nog naar mijn topvorm, maar tot nu toe gaat het goed. Ik ben blij dat ik met de sterkste klimmers kon finishen. Er waren maar weinig renners die voor mij wisten te eindigen”, zo concludeert Aru, die in het klassement is gestegen naar plaats negen. Aankomende maandag zal worden beslist of hij naar de Tour de France gaat.

Dit artikel delen:

5 Reacties

lander luypaert 21 juni 2019 om 12:51

Hij doet het beter dan ik had gedacht! Alleen even wat raars Henao concurrent?? Ze zijn team maats..

Gilberto 21 juni 2019 om 13:50

Zo doe je dat. Gewoon vol vertrouwen, goede teksten. Verademing ten op zichte van Kelderman

west 21 juni 2019 om 14:27

Dat heeft ook wel veels te lang geduurd… Maar desalniettemin had ik em lekker kopman in de Vuelta gemaakt.

Titaantje 21 juni 2019 om 16:30

Twee jaar geleden werd hij ook overhaast naar de Tour gestuurd en van toen is het enkel bergafwaarts gegaan met blessures. Lekker laten opbouwen richting de Vuelta en daar knallen!

Gilberto 21 juni 2019 om 17:56

Die blessures waren natuurlijk niet het gevolg van dat overhaast naar de Tour sturen. Heerlijk dat die jongen terug is en zo snel alweer meer dan prima blijkt te zijn

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair