Aru succesvol geopereerd aan beknelde heupslagader
foto: Cor Vos (archief)
maandag 1 april 2019 om 15:48

Aru succesvol geopereerd aan beknelde heupslagader

Fabio Aru is succesvol geopereerd aan zijn beknelde heupslagader. De Italiaanse klimmer van UAE Emirates onderging de ingreep in Prato. De verwachting is dat hij deze week het ziekenhuis kan verlaten.

De operatie is uitgevoerd om de vernauwing van de heupslagader in het linkerbeen van Aru op te lossen. Door die vernauwing was voldoende bloedtoevoer niet mogelijk tijdens maximale inspanning. Er is een speciale ballonkatheter in de slagader gestopt, om de holte van het bloedvat te herstellen. Daarnaast is een stent (metalen buisje) geplaatst om het bloedvat open te houden. De ploeg meldt dat de ingreep zonder problemen is verlopen.

De medische staf van UAE Emirates moest wel lang zoeken naar de blessure. Lang was er onzekerheid, maar Aru was maar wat blij en ook geëmotioneerd dat de oorzaak van zijn mindere prestaties gevonden was. Door deze operatie mist hij wel de Giro d’Italia. Wanneer we Aru weer in koers zien, is nog niet bekend. De verwachting is dat hij drie à vier maanden langs de kant staat.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
1 april 2019 16:15
Dit seizoen is ook verloren maar het vervolg van de carrière mogelijk niet dus.
    1 april 2019 16:59
    Yo scotty-boy, ik denk dat je gelijk hebt maar bij de 3-4 mnd zit al opbouw naar niveau inbegrepen dus als het euvel echt verholpen is en hij komt terug op niveau, dan is de Vuelta nog wel een reëel project.
1 april 2019 17:18
Hopelijk is dit inderdaad de oorzaak van zijn zeer matige prestaties de afgelopen jaren en zien we de komende jaren weer de goede Aru.
1 april 2019 17:52
Raar dat ze voor dit type van operatie kiezen. Een transplantatie met een (slag)ader van je eigen lichaam is de courante methode. Toch een beetje vraagtekens over de lange termijn gevolgen van deze ingreep.
1 april 2019 21:52
Ik denk toch echt dat de inhoud van zijn medicijnenkast een rol speelt.
Hopelijk zit ik ernaast en hij krijgt deze kleurrijke renner zijn "schwung" weer terug.
    2 april 2019 15:46
    Inhoud van zijn medicijnkast ??
2 april 2019 09:10
Te snel opgebrand, vrees dat we het beste van Aru gezien hebben...jammer want zijn karakter en koerswijze is/was best aantrekkelijk....

Reacties zijn gesloten.