Fabio Aru: “Klaar om te laten zien wat ik waard ben”

vrijdag 15 mei 2020 om 16:42
Fabio Aru: “Klaar om te laten zien wat ik waard ben”

foto: Cor Vos (archief)

Fabio Aru wil zich dit najaar, als het seizoen waarschijnlijk weer hervat kan worden, bewijzen. Dat heeft de Italiaanse klimmer van UAE Emirates verteld tegen Casa Sky Sports. “Als we weer wedstrijden kunnen rijden, ben ik klaar om te laten zien wat ik waard ben”, aldus Aru.

Aru erkende in maart dat hij in moeizame situatie zat, mede vanwege zijn aflopende contract bij UAE Emirates en de lastige periode die hij de laatste twee jaar doormaakte. “Mijn herstel heeft maanden geduurd en ik had mij goed voorbereid op Tirreno-Adriatico, de klassiekers en de Tour de France. Dat alles nu stilligt is een groter probleem dan de sport”, zegt hij.

De laatste weken heeft Aru vaak samen met Vincenzo Nibali, Diego Ulissi en Alberto Bettiol getraind en onderlinge wedstrijdjes gereden. Allemaal in aanloop naar de geplande seizoenshervatting begin augustus. “Het wordt heel vreemd”, denkt Aru. “We hebben maar drie koersmaanden, maar het is belangrijk om met de nodige voorzorgsmaatregelen te beginnen.”

Mogelijk Tour-Vuelta op programma
“Nu zijn er nog twee maanden om ons voor te bereiden, dat kan ook op moderne manieren”, doelt hij op virtuele wedstrijden. “Hierdoor kunnen we in een goede vorm komen en zijn we straks allemaal op hetzelfde niveau. Het wordt een intens seizoen, maar teams hebben veel renners voor het drukke programma.”

Over het programma van Aru is nog weinig bekend. Aanvankelijk mikte hij dit jaar op de Tour en de Olympische Spelen. “Het zal moeilijk zijn om twee grote rondes te rijden, misschien de Tour en de Vuelta omdat daar nog tijd tussen zit. Maar als je naar de Tour gaat, kan je de Giro wel vergeten”, aldus de renner van Sardinië.

Dit artikel delen:

5 Reacties

dikkechaap 15 mei 2020 om 17:30

Een verdwenen kaaklijn is zelden een voorbode van goede klimprestaties.

Marveloke 15 mei 2020 om 18:04

Ik hoop dat Aru binnenkort weer wonderbenen heeft en weer zijn aanvallende stijl kan tonen. Geweldig renner, heb vorige week etappe 5, 9 en 12 uit de Tour de France 2017 nog eens terug gekeken. Ik hoop dat hij binnenkort weer op deze manier kan koersen als dat weer kan en mag. Vorig jaar tijdens etappe 2 in de Vuelta leek hij weer terug in vorm. Voor de buis schreeuwde ik de longen uit mijn lijf om hem zo naar de overwinning te helpen, maar het mocht niet baten. Een paar etappes later werd duidelijk dat dat niet het geval was. Hij lijkt de drang om te presteren terug te hebben, dus als het in het kopje goed zit volgt het lichaam vaak ook wel.

Titaantje 15 mei 2020 om 18:21

Hij is vooral te gretig. Na blessures bouwt hij nauwelijks op en rijdt hij direct twee grote rondes. Als zijn ploeg en hijzelf wat verstandiger met het lichaam omgaan, kan hij best weer terug komen tot een niveau waar hij in elk geval alle bergritten in de top 10 rijdt in grote rondes.

vincenzo 15 mei 2020 om 20:38

Lijkt me logisch dat hij de Giro gaat rijden

Seppie 16 mei 2020 om 09:52

@WF neveninkomsten??

Headlines

Materiaalzone

Populair