Fabio Aru heeft aflopend contract: “Het is moeilijk, maar ik klaag niet”

dinsdag 31 maart 2020 om 17:21
Fabio Aru heeft aflopend contract: “Het is moeilijk, maar ik klaag niet”

foto: Cor Vos (archief)

Fabio Aru was na enkele moeizame seizoenen klaar om te schitteren en de sceptici te overtuigen, maar de Italiaanse klimmer van UAE Emirates kan zijn goede vorm niet etaleren nu in Europa een coronapandemie heerst. “Ik denk natuurlijk aan mijn aflopende contract, maar ik ben er niet door geobsedeerd”, zo vertelt Aru in gesprek met TuttoBiciWeb.

Voor de 29-jarige Aru is 2020 het seizoen van de waarheid, maar de gewezen winnaar van de Vuelta a España zal voorlopig niet in actie komen. “Het zou hypocriet zijn als ik zou zeggen dat ik er niet over nadenk. Het is een moeilijke situatie, maar het is geen obsessie. Ik heb het zelf namelijk niet in de hand. Ik weiger te klagen.”

“Ik denk veel meer aan de slachtoffers van het coronavirus. Aan de mensen die familieleden hebben verloren. We moeten denken aan alle getroffenen”, aldus Aru, die ook nog een dilemma kreeg voorgeschoteld: kan de aankomende Tour de France wel doorgaan? De Italiaan is somber. “Ik kan het me gewoon niet voorstellen.”

“Wielrennen is echt een mondiale sport, aangezien we teams van over de hele wereld hebben. Welke ploegen zijn straks in staat om op een veilige manier te reizen? Welke renners kunnen in juli de trip maken naar Frankrijk? Een Tour zonder publiek is geen wielrennen. Dan verliest de wielersport zijn schoonheid.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

vincenzo 31 maart 2020 om 17:47

“Wielrennen is echt een mondiale sport, aangezien we teams van over de hele wereld hebben. Welke ploegen zijn straks in staat om op een veilige manier te reizen? Welke renners kunnen in juli de trip maken naar Frankrijk? ”

Het tij is duidelijk aan het keren. Renners worden langzaamaan realistischer.

Polleke 31 maart 2020 om 18:39

Nu ASO nog…

KennyKlimmen 31 maart 2020 om 23:14

Mooi ventje. Hopelijk mag tie nog wat laten zien dit jaar…

TJ 1 april 2020 om 09:06

Iets voor Alpecin Fenix volgend jaar? Misschien kan van der Poel hem inspireren.

Arry1337 1 april 2020 om 09:52

Ik lees tussen de regels door wat gelatenheid. Ondanks dat hij vast nog wel eens top 5 in een grote ronde kan halen, denk ik niet dat hij het ooit nog zal doen. Later, als hij gestopt is, zullen we denken dat hij toch meer uit zijn carrière had moeten kunnen halen. Ik hoop dat hij mijn ongelijk bewijst.

Headlines

Materiaalzone

Populair