Fabian Cancellara via Vuelta naar wegwedstrijd WK
Foto: Sirotti
dinsdag 14 juli 2015 om 12:04

Fabian Cancellara via Vuelta naar wegwedstrijd WK

Fabian Cancellara wil eind augustus aan de start verschijnen van de Vuelta a España, zo meldt de Franse krant l’Equipe. De Zwitser viel afgelopen week uit de Tour de France met twee gebroken ruggenwervels. Zijn grote doel dit najaar wordt de wegwedstrijd op het wereldkampioenschap in Richmond.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Tijdens de derde etappe naar Huy kwam de renner van Trek Factory Racing hard in aanraking met het asfalt. Hij haalde nog wel de finish met de steun van zijn ploeggenoten, maar ging een dag later in Seraing niet meer van start.

Nu wil hij dus de Ronde van Spanje rijden om zich voor te bereiden op het WK. Hij wil een gooi doen naar de wereldtitel op de weg in het Amerikaanse Richmond. Hij zal daarom de tijdrit niet rijden om zich te sparen voor de wegwedstrijd.

 
8 Reacties
Sorteer op:
14 juli 2015
Ik hoop zó erg dat Cancellara die wk titel dit jaar eindelijk wint! Ik gun het hem denk ik zelfs nog meer dan menig Nederlander.. Wat gek voelt om te zeggen.
14 juli 2015
Ik vond het vorig jaar misschien wel het pijnlijkste moment van 2014: Cancellara die na maandenlang hard voorbereiden eerder gelost wordt op het laatste klimmetje dan mannen als Bouhanni en Swift. Daarom gun ik hem dit jaar tenminste een waardiger WK, al heb ik van vorig jaar wel geleerd er zo weinig mogelijk van te verwachten.
In hoeverre ligt het parcours hem? Heuvels met kasseien, maar ook een maximum van 20%!
14 juli 2015
@LyndaLid: Het is ook gek om te zeggen. Ik vind Fabian een sympathieke renner - tot op zekere hoogte - maar, ik gun het toch echt eerder een Nederlander dan hem. Ik denk dat Cancellara in z'n carrière zeer veel succes heeft geboekt en daar horen dan ook teleurstellingen als deze bij. Maar het zolang je plezier in het fietsen zelf hebt, neem je die voor lief. Maar hij mag echt niet klagen over zijn prestaties.
14 juli 2015
Ik zou het geweldig vinden als hij wereldkampioen wordt. Wat betreft de nationalistische gevoelens van mening lid op het forum, daar heb ik totaal geen last geen van. Het maakt mij werkelijk niet uit of er een Nederlander of een buitenlander wint. Als hij de regenboogtrui pakt, zal Spartacus in 2016 wel helaas op zeker gaan stoppen.
14 juli 2015
@ JamesEvans Als ie de trui wint dan stopt ie misschien ná het WK in 2016, maar hij gaat natuurlijk wel met de regenboogtrui het seizoen rijden. Als.....
14 juli 2015
Tijdrit tussen Dumoulin en Martin dus wss (en mss Dennis). Kijken wie van hen het beste herstelt van hun tour-blessures.
14 juli 2015
Als ik het 1 renner gun om wereldkampioen te worden is het Cancellara. Das gewoon een renner waar je als liefhebber enorm van kan genieten. Hopelijk kan hij nog iets van zijn mislukte jaar maken. Al vond ik het wel klasse dat hij gewoon weer het geel pakte deze tour.

Reacties zijn gesloten.