Fabian Cancellara via Vuelta naar wegwedstrijd WK

dinsdag 14 juli 2015 om 12:04
Fabian Cancellara via Vuelta naar wegwedstrijd WK

Foto: Sirotti

Fabian Cancellara wil eind augustus aan de start verschijnen van de Vuelta a España, zo meldt de Franse krant l’Equipe. De Zwitser viel afgelopen week uit de Tour de France met twee gebroken ruggenwervels. Zijn grote doel dit najaar wordt de wegwedstrijd op het wereldkampioenschap in Richmond.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

Tijdens de derde etappe naar Huy kwam de renner van Trek Factory Racing hard in aanraking met het asfalt. Hij haalde nog wel de finish met de steun van zijn ploeggenoten, maar ging een dag later in Seraing niet meer van start.

Nu wil hij dus de Ronde van Spanje rijden om zich voor te bereiden op het WK. Hij wil een gooi doen naar de wereldtitel op de weg in het Amerikaanse Richmond. Hij zal daarom de tijdrit niet rijden om zich te sparen voor de wegwedstrijd.

Dit artikel delen:

8 Reacties

LyndaLid 14 juli 2015 om 12:19

Ik hoop zó erg dat Cancellara die wk titel dit jaar eindelijk wint!

Ik gun het hem denk ik zelfs nog meer dan menig Nederlander.. Wat gek voelt om te zeggen.

0
Purito 14 juli 2015 om 12:21

Ik vond het vorig jaar misschien wel het pijnlijkste moment van 2014: Cancellara die na maandenlang hard voorbereiden eerder gelost wordt op het laatste klimmetje dan mannen als Bouhanni en Swift.

Daarom gun ik hem dit jaar tenminste een waardiger WK, al heb ik van vorig jaar wel geleerd er zo weinig mogelijk van te verwachten.

0
Parijs is nog ver 14 juli 2015 om 12:30

In hoeverre ligt het parcours hem?
Heuvels met kasseien, maar ook een maximum van 20%!

0
Rhohan 14 juli 2015 om 12:37

@LyndaLid:
Het is ook gek om te zeggen. Ik vind Fabian een sympathieke renner – tot op zekere hoogte – maar, ik gun het toch echt eerder een Nederlander dan hem. Ik denk dat Cancellara in z'n carrière zeer veel succes heeft geboekt en daar horen dan ook teleurstellingen als deze bij. Maar het zolang je plezier in het fietsen zelf hebt, neem je die voor lief. Maar hij mag echt niet klagen over zijn prestaties.

0
JamesEvans2014 14 juli 2015 om 13:02

Ik zou het geweldig vinden als hij wereldkampioen wordt. Wat betreft de nationalistische gevoelens van mening lid op het forum, daar heb ik totaal geen last geen van. Het maakt mij werkelijk niet uit of er een Nederlander of een buitenlander wint. Als hij de regenboogtrui pakt, zal Spartacus in 2016 wel helaas op zeker gaan stoppen.

0
LyndaLid 14 juli 2015 om 13:09

@ JamesEvans

Als ie de trui wint dan stopt ie misschien ná het WK in 2016, maar hij gaat natuurlijk wel met de regenboogtrui het seizoen rijden. Als…..

0
Peetvader 14 juli 2015 om 13:40

Tijdrit tussen Dumoulin en Martin dus wss (en mss Dennis). Kijken wie van hen het beste herstelt van hun tour-blessures.

0
MooieMario 14 juli 2015 om 13:42

Als ik het 1 renner gun om wereldkampioen te worden is het Cancellara. Das gewoon een renner waar je als liefhebber enorm van kan genieten. Hopelijk kan hij nog iets van zijn mislukte jaar maken. Al vond ik het wel klasse dat hij gewoon weer het geel pakte deze tour.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone