Eyob de beste op Ijen-vulkaan, Lebas nieuwe leider in Indonesië

donderdag 22 augustus 2019 om 10:27
Eyob de beste op Ijen-vulkaan, Lebas nieuwe leider in Indonesië

foto: Cor Vos (archief)

De voorlaatste etappe in de Tour of Indonesia is gewonnen door Metkel Eyob uit Eritrea. De kopman van de Terengganu-ploeg wist in Banyuwangi, een stad op de Ijen-vulkaan, zijn medevluchter Thomas Lebas te verslaan. De Fransman is wel de nieuwe leider.

De bergrit stond in het teken van de bijna dertien kilometer klim naar Banyuwangi. Daarop bleken Eyob en Lebas over de beste klimbenen te beschikken. Lebas wist zijn achterstand op klassementsleider Angus Lyons van 3:49 goed te maken en mag dus op de slotdag de leiderstrui dragen.

Lyons staat in het klassement nog wel op de tweede plek, op 1:37 van Lebas. In de eerste etappes is het klassement al volledig op zijn kop gegaan. Door de gigantische verschillen begonnen veel favorieten voor het eindklassement met een achterstand aan de bergen. Lyons heeft nog een gat van twee minuten richting de nummer drie in het klassement, de Moldaviër Christian Raileanu. Ritwinnaar Eyob vinden we terug als vijfde, op 5:10 van Lebas.

De Tour of Indonesia eindigt vrijdag met opnieuw een bergetappe.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Piet Lut 22 augustus 2019 om 10:29

Waarom staat er een random Tour of Guangxi foto boven dit artikel?

Sagan=hulk 22 augustus 2019 om 11:21

Best een mooie berg waar ze op aankomen. Eigenlijk kan je in Azie best hele mooie wedstrijden organiseren. Eyob bewijst opnieuw dat hij hard met een fiets kan rijden, vreemd dat die nooit een kans heeft gekregen op hoger niveau. Zeker Dimension Data kan deze man gebruiken.

Piet Lut 22 augustus 2019 om 11:49

Didata had hem in het opleidingsteam en twee jaar achter elkaar als stagiair maar werd waarschijnlijk te licht bevonden want van een contract is het nooit gekomen

Krul 22 augustus 2019 om 13:29

Mooie klim, maar een bizar idee dat ze op de Ijen finishen. Er lopen daar mensen rond die rond moeten komen met 1 euro per dag met het ophalen van zwavel uit de vulkaan. Heb ook niet het idee dat de lokale samenleving het chill vindt dat één van de weinige wegen over de bergen wordt afgezet vanwege een wielerwedstrijd.

aardappeljager 22 augustus 2019 om 16:44

@krul. Precies wat ik dacht. Overigens niet te doen die gewichten die ze meenemen op behoorlijk steile hellingen

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair