Ex-topsprinters over terugkeer Groenewegen: “Er zal met argusogen naar hem gekeken worden”

Ex-topsprinters over terugkeer Groenewegen: “Er zal met argusogen naar hem gekeken worden”
vrijdag 7 mei 2021 om 07:30

Dylan Groenewegen keert zaterdag na negen maanden schorsing terug in het wielerpeloton. De sprinter van Jumbo-Visma maakt zijn opwachting in de spotlights van de Giro d’Italia. Op dag twee staat er al een sprintrit op de planning. Kan de Amsterdammer meteen meedoen voor winst? WielerFlits vroeg een aantal oud-topsprinters naar de kansen van Groenewegen in de Giro d’Italia.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Ik verwacht persoonlijk niet veel van Groenewegen in de eerste massasprint”, steekt Frank Hoste van wal. De Belgische oud-renner die in zijn carrière vijf Touretappes en de groene trui won betwijfelt of Groenewegen er meteen klaar voor is. “Als je er negen maanden uit hebt gelegen, kun je niet direct meedoen om de ereplaatsen in een massasprint.”

Volgens Hoste speelt ook mee dat er nu volop naar Groenewegen gekeken gaat worden. “Het moeilijkste voor hem gaat het positioneren zijn. Je moet voorafgaand aan een sprint soms bereid zijn een kopstootje of kwakje uit te delen, maar als Groenewegen dat nu probeert wordt hij direct verrot gescholden door andere coureurs. Hij zal met argusogen bekeken worden en dat gaat hij nog wel een tijdje met zich meedragen.”

Jean-Paul van Poppel is daarentegen juist hoopvol over de terugkeer van de Amsterdamse topsprinter. De winnaar van de groene trui in de Tour van 1987 is optimistisch over de kansen van Groenewegen.

Van Poppel verslaat Jalabert en Museeuw in de Dauphiné Liberé van 1991 – foto: Cor Vos

“Ik heb wel het vermoeden dat hij mee gaat kunnen doen om de zege”, aldus negenvoudig Touretappewinnaar Van Poppel. “Op training kun je een finale redelijk goed nabootsen dus ik denk dat hij er klaar voor is. Het incident zal hem altijd blijven achtervolgen, maar ik vermoed dat hij er wel doorheen zal komen.”

Trauma
Voormalig topsprinter Jeroen Blijlevens beaamt het feit dat de acties van Groenewegen onder een vergrootglas liggen. “Hij heeft behoorlijk wat meegemaakt. De vraag is of hij weer in elk gaatje durft te duiken, wat je als sprinter soms moet doen. Wat hij in Polen heeft gedaan, is iets wat elke sprinter doet. De gevolgen waren nu echter verschrikkelijk, maar sprinten is altijd wringen, in gaatjes duiken en deuren dichtgooien.”

Blijlevens: “Je kunt het een klein beetje vergelijken met als renners hard vallen. Je houdt altijd wat angst over na een crash, dat is een gevoel waar je zo snel mogelijk overheen moet zien te komen. Daarom is het voor Groenewegen heel belangrijk om de eerste wedstrijden vooral vertrouwen te tanken.”

Van Poppel: “Het is de vraag of hij zich in gaat houden als het lastig wordt. Je zal moeten zorgen dat je volledig gefocust aan de finale begint, maar ik heb het idee dat hij daar in de eerste dagen wel doorheen komt. Ik denk persoonlijk dat het heel voorspoedig kan gaan.”

Groenewegen (rechts) wint op Champs Élysees in de Tour de France van 2017 – foto: Cor Vos

Schone sprinter
“Groenewegen is in mijn ogen altijd een cleane sprinter geweest”, aldus Hoste. “Hij koerst altijd rechttoe, rechtaan. Normaal gesproken hindert hij niemand en rijdt hij zijn eigen sprint. Groenewegen is niet iemand die zich in onmogelijke gaatjes propt, zoals bijvoorbeeld Caleb Ewan of Mark Cavendish dat wel kunnen doen. Hij komt vaak vroeg op kop en trekt dan door. Die actie in de Ronde van Polen vond ik daarom totaal niet bij hem passen.”

Ook Blijlevens neem het op voor Groenewegen. “Hij is geen gemene of gevaarlijke sprinter. Het is verschrikkelijk wat er gebeurd is, dat weet hij zelf ook. Hij weet dat hij fout zat en de gevolgen zijn heel groot, maar dat hoort nu eenmaal bij sprinten. Als er niks gebeurd zou zijn heeft niemand het erover.”

Zware schorsing
Volgens de oud-sprinters is de schorsing van negen maanden die Groenewegen opgelegd kreeg veel te zwaar. Hoste: “Het is een manoeuvre die niet kan, maar ik vind het spijtig dat de hoogte van de straf bepaald wordt aan de hand van de gevolgen van de crash. Een straf moet je niet bepalen aan de gevolgen die er geweest zijn, maar aan de overtreding. Je moet geen onderscheid maken en met twee maten meten.”

Blijlevens sprint naar zijn tweede etappezege in de Giro d’Italia 1999 – foto: Cor Vos

Blijlevens: “Negen maanden schorsing is belachelijk. Natuurlijk is het erg wat er gebeurd is, maar er zijn nog zoveel voorbeelden te noemen van dingen die niet bestraft zijn. Als je ervoor kiest om Dylan zo hard te straffen, moet je dat bij iedereen doen.”

“Neem Sam Bennett bijvoorbeeld, die een kopstoot uitdeelt in een massasprint in de Vuelta. Zoiets is minstens zo gevaarlijk als wat Groenewegen deed, maar hij wordt enkel uit de uitslag gehaald. Ook over de capriolen van Nacer Bouhanni een tijdje terug in Frankrijk hoor je niemand meer.”

Ook Van Poppel spreekt van een te zware sanctie. “Ik denk dat de straf wel degelijk te zwaar was en dat er ook een straf naar de organisatie had gemogen. Als je hekken zo kwetsbaar neerzet dat alles alle kanten opvliegt, daar hebben zij daar ook een aandeel in. Je kunt allemaal wel wijzen naar één renner, maar ik vind het vreemd dat hier geen stappen richting de organisatie zijn ondernomen.”

De hekken vliegen in de rondte na de crash in de Ronde van Polen – foto: Cor Vos

Donderdagavond heeft Jakobsen in felle bewoording gereageerd op de recente uitspraken van Groenewegen. In aanloop naar zijn comeback stond Groenewegen vorige week de media te woord. In interview met onder andere deze website sprak hij openhartig over zijn eerste ontmoeting met Jakobsen sinds het ongeluk.

Jakobsen kan die uitspraken niet waarderen. “Ik ben teleurgesteld dat Dylan in het openbaar gesproken heeft over onze ontmoeting.”

“Laat ik duidelijk zijn: Dylan heeft mij geen persoonlijke excuses aangeboden en heeft ook geen bereidheid getoond om enige verantwoordelijk voor zijn daden te nemen. Ik zou nog steeds graag tot overeenstemming met Dylan willen komen”, schrijft de Nederlandse kampioen van 2019 op social media.


Dit artikel delen:

63 Reacties

rahimns 7 mei 2021 om 07:47

Die laatste alinea had niet gehoeven… daar is toch al genoeg over gezegd gisteren. Alleen al het feit dat jullie zeggen dat hij er openhartig over heeft gesproken klopt al niet omdat hij er inhoudelijk nauwelijks iets over gezegd heeft. Jammer dat jullie dat er zo inzetten.

0
Kruisberg 7 mei 2021 om 08:08

Het is actueel en gaat over de kwestie, kan er wat mij betreft dus prima in. Mocht je het nieuws gister gemist hebben dan kan je dat hier nogmaals even heel kort terugvinden.

0
Fast Freddy 7 mei 2021 om 09:01

Precies zoals het niet nodig is om in welke artikel dan ook opnieuw te moeten aanhalen wat er is gebeurd, inclusief foto’s. Zelfs de doorsnee Telegraaf lezer weet inmiddels waar het over gaat.

0
Joaquim Agostinho 7 mei 2021 om 16:11

Edit redactie: Niet doen

0
lampje 7 mei 2021 om 08:02

Deze oud renners zijn allemaal biased!

0
harryjohan71 7 mei 2021 om 08:23

Waarom zijn deze renners bevooroordeeld? Zij weten hoe het er in de praktijk aan toe gaat. De sprints van toen en nu verschillen niet zoveel van elkaar.

0
lampje 7 mei 2021 om 08:59

Was puur sarcasme mbt wat reacties hier ;)

0
horsm 7 mei 2021 om 08:05

De kop dekt de lading van het stuk niet helemaal en is wat tendentieus. De teneur is nl dat Groenewegen te hard gestraft is, en dat hij wordt gezien als ‘nette sprinter’ door ex-sprinters. Door dit erop te plakken wek je een andere suggestie.

0
Marik 7 mei 2021 om 08:55

Wilde het net schrijven, maar zag dat jij de lading al prima dekte. In het stuk pleiten de heren eigenlijk vooral de zaak in het voordeel van Groenewegen, dan is de kop wat vreemd.

0
Romāns Vainšteins 7 mei 2021 om 08:22

Ik vrees er een beetje voor dat de eerste inschattingen dat Jakobsen er fysiek en mentaal niet bovenop zal komen er al zijn en de daaruit ontstane, begrijpelijke bitterheid een stempel zal drukken op met name deze giro.

0
horsm 7 mei 2021 om 08:58

Ja. – dat gevoel kreeg ik ook. Supertriest allemaal.

0
$kedel 7 mei 2021 om 08:59

Die gedachte had ik ook.. Een exit uit de sport met een mooie schadeclaim moeten ze het hoogst haalbare vinden op dit moment..

Mooi potje knokken tussen Lefevre en Plugge deze Giro en afsluiten;).

0
Marik 7 mei 2021 om 08:59

Ik vermoed dat het mentale herstel van Jakobsen vooral wordt geremd door het juridische geleuter er omheen, door het hardnekkige standpunt dat Lefevre heeft ingenomen en door alle heisa in de media.

0
r525 7 mei 2021 om 09:08

@marik
Dus je kan je niet voorstellen dat het voor Jakobsen nogal zuur is dat Dhr. Groenewegen een beetje mooi weer zit te spelen in de afgelopen weken, en dit daarop een reactie is?
Die tweet is absoluut niet chique, maar ik krijg het gevoel dat Groenewegen (en dus Jumbo) een heel ander beeld probeert te scheppen van het gesprek.

0
Fast Freddy 7 mei 2021 om 09:20

@r252 Aangezien geen van ons bij het gesprek was, zijn meningen grotendeels gebaseerd op aannames en per definitie vrij waardeloos. Dat perspectief raakt menig forumridder nogal eens kwijt, dit laatste niet persoonlijk bedoeld overigens. Of Groenewegen heeft afgesproken dat het gesprek niet benoemd mocht worden, of alleen de inhoud niet, of wat dan ook, weten we niet. Of de reactie van Jacobsen ’terecht’ is, uit hemzelf komt, of juridisch ingegeven is, weten we niet. Hoe het met beide heren echt gaat, weten we niet. Enz. enz.

0
r525 7 mei 2021 om 09:30

@freddy
100% met je eens, en neem het dus ook niet persoonlijk ;)
Echter doet iedereen hier aannamens, vooral richting Jakobsen & juridisch getouwtrek, terwijl Groenewegen / Jumbo constant (op basis van aannames) het voordeel van de twijfel wordt gegeven.

Het feit dat Groenewegen mooi weer speelt over de ontmoeting die ze hebben gehad, vind ik geen aanname, dat vind ik persoonlijk gewoon een gegeven. Hij had gewoon z’n mond moeten houden, en op elke vraag “dat is tussen mij en Jakobsen” moeten antwoorden.

0
Marik 7 mei 2021 om 10:03

r525 het mentale herstel van Jakobsen wordt echt vooral door andere langdurige zaken beïnvloed, dan door een gesprek en een paar mediauitlatingen van Groenewegen. Het zal niet bevorderlijk zijn, dat ben ik met je eens. Maar kijk een naar de omgeving van Jakobsen en hoe diezelfde omgeving invloed heeft op hoe Jakobsen naar de situatie kijkt.

0
Fast Freddy 7 mei 2021 om 10:11

Groenewegen geeft aan dat hij uit een diep zwart dal komt door verschillende oorzaken. Ik heb er geen moeite mee dat hij probeert positief naar zijn eigen toekomst te kijken. Hierbij hoort ook zijn beleving bij het gesprek met Jacobsen, die voor hem positief is (was?). Hier is hij kort en oppervlakkig op ingegaan vanuit zijn eigen ervaring. Moet op zich kunnen vind ik, maar of het een eerlijk verhaal was weten we niet. Ook niet of hij hiermee afspraken heeft geschonden. Jacobsen vind van wel en dat wil hij iedereen graag laten weten.
Ondanks hun gezamenlijke verleden, is het voor beide heren beter als zij zich meer op zichzelf te focussen en minder op elkaar, als daar al sprake van zou zijn. Wrok is geen basis voor topsport.

0
horsm 7 mei 2021 om 12:38

Ik vraag me soms af hoe de begeleiding vanuit de ploeg is. Fabio verklaarde aan de pers al vrij snel dat hij de hoop had om in Turkije mee te sprinten. Dat bleek wat voorbarig. Een paar dagen geleden ging het alweer over de Vuelta, terwijl gisteren de bergetappe in Algarve al een hele kluif was. Ik heb sterk het het idee dat een volledig herstel nog wat verder weg ligt dan Jakobsen zich realiseert (als het überhaupt binnen het bereik ligt), en ik hoop maar dat er vanuit de ploeg aan ‘verwachtingsmanagement’ gedaan wordt. Natuurlijk, iedereen wil in hem geloven, en het is makkelijker om te roepen ‘Fabio je kan het,’ dan om hem aan te raden nog even te wachten met de zogenaamde comeback. Maar ik denk wel dat dit voor Jakobsen soms nodig is.

(Daarnaast: Ik weet ook niet zeker of Lefevere niet publicitair gewin uit is. ‘Fabio fietst weer!’ is natuurlijk publicitair even interessant als ‘Marc Cavendish maakt een comeback!’ Je haalt daarmee voorpagina’s van de kranten. Net als met ‘Groenewegen is een moordenaar!’ Maar tot welke prijs?)

0
Elvs 7 mei 2021 om 08:22

Ik heb veel sprints van Dylan gezien en zag hem eigenlijk nooit hele vreemde dingen doen. Dus eens met de bewering dat Dylan altijd een cleane sprinter was.

Hij heeft 1 hele grote fout gemaakt met bijna fatale gevolgen, maar hoe hij door sommigen wordt weggezet als ‘bad guy’ is niet terecht.

Ik hoop dat hij het van zich af kan zetten en een etappe weet te pakken. Gun het hem van harte

0
Romāns Vainšteins 7 mei 2021 om 08:31

Hij is vooral nooit erg handig geweest. Om deze reden vaak in de voorbereiding er al tussenuit gewerkt en als hij meespurtte was het altijd immer geradenaus en nooit van dat handige gedoe omdat hij simpelweg dat kunstje niet beheerst.

Deur dichtgooien op kop daarentegen maakte hij wel degelijk zo nu en dan gebruik van. Zoals nagenoeg iedere spurter die dreigt te gaan verliezen in extremis.

0
Aerosolo 7 mei 2021 om 09:27

Ben je deze sprint met Naesen vergeten?
https://www.youtube.com/watch?v=IbNvgAxjTeQ

0
xistnc 7 mei 2021 om 09:40

Dat was een prima reglementaire sprint van Groenewegen. Het kabaal van Naesen en calimero’s na afloop was vooral evenredig met teleurstelling, niet met gebeurtenissen in de sprint.

0
harryjohan71 7 mei 2021 om 09:49

@Aerosolo Volgens mij heeft Groenewegen deze sprint gewonnen en is hij niet teruggezet. Er zijn veel voorbeelden van sprints die op het randje zijn. Afgelopen maand in Turkije nog. Toen werd door DQS fans van Hodeg en Cavendish steeds gezegd dat er niets aan de hand was, omdat er geen diskwalificatie kwam. Het komt niet sterk over dat je een voorbeeld van Groenewegen aanhaalt waar geen diskwalificatie uit voort kwam. Ook nog een voorbeeld van 5 jaar geleden.

0
Elvs 7 mei 2021 om 10:02

@aerosolo Het feit dat het incidentje met Naesen van 5 jaar geleden in deze context steeds wordt aangehaald zegt mij genoeg. Dat is blijkbaar het enige wat over Dylan terug te vinden is.

0
harryjohan71 7 mei 2021 om 10:06

@Elvs Ook omdat dit geen diskwalificatie opleverde en volgens de jury dus was toegestaan.

0
fietsvriend 7 mei 2021 om 08:27

Misschien kan WF iets terughoudener zijn met dit soort artikelen, in het algemeen maar zeker na gisteren. Het heeft iets hijgerigs en ongemakkelijks dit soort psychologie van de koude grond meningen artikelen over een zaak waar op dit moment alleen maar verliezers zijn.

Ik vind dit echt een leuke site, kom hier graag en lees met plezier onze amateur ploegleiders tactieken en andere ongein. Maar als het over dit soort persoonlijk leed gaat, krijg ik toch een beetje het gevoel alsof we met z’n allen naast een vreselijk ongeluk staan en wij met onze handen in onze zakken een beetje onze mening staan te gevenhoe de slachtoffer zich nu moet voelen. Pijnlijk.

0
Johnny7 7 mei 2021 om 08:37

Niet mee eens. Dus die niet alsof jou mening de mening van alle WF members is.

0
iLLan 7 mei 2021 om 08:53

@johnny, volgens mij spreekt fietsvriend heel netjes over ‘ik vind’. Niks mis mee.

0
fietsvriend 7 mei 2021 om 09:02

@Johnny7 dat is prima natuurlijk. Het is een forum uiteindelijk. Spreek hier voor mezelf maar hoop uiteindelijk anderen te overtuigen. En het liefst de redactie.

0
Fast Freddy 7 mei 2021 om 09:09

Eens met fietsvriend. Hoog Story/Privé gehalte en dat is lekker scoren. Schep er bovenop door woordkeus in de titel. ‘Keihard’, ‘argusogen’, puur sensatiepers en olie-op-het-vuur-gooierij. Lekker bashen op twitter en social media. Lekker anoniem. Polarisatie!

0
Gitan 7 mei 2021 om 10:43

Ook eens met fietsvriend. Dit is een uitermate pijnlijke zaak voor beide partijen dat de afwikkeling ervan hier niet nog eens in het lang en in het breed moet uitgesmeerd worden. De popcorn erbij halende users die niets liever doen dan mensen te verwijten zonder ook maar een greintje empathisch vermogen, hoeven zowel Jakobsen als Groenewegen er niet nog eens bovenop te krijgen.

Jakobsen is verminkt voor het leven en het is nog maar de vraag of hij nog een rijkelijk betaalde carrière als topsprinter zal kunnen uitbouwen. Lefevere probeert de belangen van zijn renner zo goed mogelijk te beschermen en mag ondertussen het geleden verlies van het verloren jaar uit eigen zak betalen en ziet misschien ook een uithangbord van de ploeg voor de komende jaren wegvallen. En Groenewegen heeft het nooit zo bedoeld om Jakobsen bijna de dood in te jagen en moet hoe dan ook verder met zijn leven en carrière.

Lijkt me voor alle partijen allemaal moeilijk genoeg zonder dat het hier nog eens op de lelijkst mogelijke manier wordt uitgemolken.

0
horsm 7 mei 2021 om 12:44

Ik vind het stuk zelf juist erg genuanceerd. Alleen de kop erboven is volledig misplaatst, en heeft niks met het stuk zelf te maken.

Ik zou zeggen, komop, @redactie, pas die kop ff aan! Dit is een gevoelig onderwerp, dus dat kan best met wat meer integriteit worden aangepakt. Het is ook niet eerlijk naar de ex-sprinters toe, die wel hun best doen om genuanceerd en eerlijk over te komen.

0
klootje kriekeljon 7 mei 2021 om 12:50

Ik zou de kop met zwarte underline plaatsen en muziek van Pirates of the Caribbean op de achtergrond. Mij niet schreeuwend genoeg dit.

0
xistnc 7 mei 2021 om 12:53

Niet eens met de beginpost van dit draadje. Dit is een prima artikel. De kop dekt de lading niet helemaal en de afsluitende alinea geeft er een irrelevante draai aan, maar de uitspraken van de ex-sprinters belichten de situatie vanuit een interessante invalshoek.

0
Panache 7 mei 2021 om 14:23

Helemaal eens fietsvriend. Het is hijgerig en beide titels zijn over de top uit hun verband gerukt, alsof WF commercieel wil profiteren van deze treurige zaak.

0
Wildebert 7 mei 2021 om 16:34

Volledig eens @fietsvriend. Begint helaas hier af en toe te ranzig te worden.

0
Thoin 7 mei 2021 om 08:49

RV heeft gelijk. Dylan is altijd een soort bulldozer geweest. Kop in de grond en gaan. Hij lijkt mij ook niet de aller slimste, deze situatie heb met wat people management ook beter aangepakt kunnen worden. Hij was al niet populair en na deze hetze vrees ik ook dat er weinig renners warm worden van zijn terugkeer.

0
Marik 7 mei 2021 om 09:02

@ Thoin, volgens mij valt het wel mee wat betreft de reactie van zijn mede collega’s. Er sijpelen steeds meer berichten naar buiten dat veel renners het toch ook goed vinden dat Groenewegen weer mag starten. Tuurlijk zullen er ook scheve gezichten zijn, maar ik vermoed dat die laatste groep niet de grootste is.

0
IlPirata 7 mei 2021 om 09:13

Wordt het weer niet allemaal een beetje overtrokken. Tuurlijk Dylan zat fout en heeft dat toegegeven. In het verleden gebeurde zulke 'beladen' sprints wel vaker.
Zou beter zijn als iedereen weer bezig is met de koers en niet dit laten doorsudderen.
Wens beiden het beste, maar telkens weer de media inschakelen, zoals bij meerdere maatschappelijke uitdagingen tegenwoordig, was in mijn beleving niet geheel nodig geweest. Koersen mannen!

0
FritsvanHoefelen 7 mei 2021 om 09:18

Ik mis een woordje in de derde zin.

0
VerstandOpNul 7 mei 2021 om 09:50

Deze mannen sprintten (deels) nog zonder helm, of met zo’n leren mandje op hun hoofd.. Lijkt me toch niet helemaal representatief voor nu..

0
antilek 7 mei 2021 om 10:12

Dylan moet maar heel snel winnen. Krijg een beter gevoel over hem dan Fabio Jacobsen

0
Merlinappa 7 mei 2021 om 10:12

Ik kan nergens in dit artikel vinden dat er ‘met argusogen naar hem gekeken gaat worden’. Vrij lompe en onterechte kop mijns inziens, beetje onnodig dit @redactie.

Overigens goede en genuanceerde woorden van deze ex-renners. Ook fijn om te zien dat er Belgen zijn die hier wel met nuance naar kunnen kijken.

0
S. Morgenstern 7 mei 2021 om 10:43

De tweede alinea van Hoste gaat over die argusogen. Ik denk ook dat dat één van de grootste uitdagingen gaat worden; Groenewegen zal heel veel dingen die we in iedere sprint terug zien, zelf bijna niet kunnen maken. Voor zijn eigen gevoel, om de reactie van zijn concurrenten en om het vergrootglas van de volgers. Dat zal tijd nodig hebben.

0
Merlinappa 7 mei 2021 om 10:47

Ah ja, toch vatte ik die wat anders op maar ik snap de interpretatie.

Ik snap dat dat mentaal moeilijk gaat zijn, maar Groenewegen is gelukkig iemand geweest die eigenlijk altijd fair sprint. Ik heb hem zelden kwakjes of kopstoten uit zien delen in de (aanloop naar de) sprint, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Cavendish. Wat dat betreft denk ik dat als hij goed geloodst wordt hij prima voorin mee moet kunnen. Ik denk zelf eigenlijk ook niet dat veel andere ploegen expres TJV/Dylan in de weg gaan rijden, hooguit DQS. De rest is toch vooral met z’n eigen treintje bezig.

0
boehoe 7 mei 2021 om 11:02

Zo tussen aanhalingstekens lijkt het toch een letterlijke quote. Maar dat is het dus niet maar een parafrase van de opmerking van Hoste. Die moet dan toch niet tussen aanhalingstekens staan.

0
antilek 7 mei 2021 om 10:13

Mijn toestemming heeft hij.

0
Glorious 7 mei 2021 om 10:25

Fabio wekt ergernis bij veel wielerfans zo

0
boehoe 7 mei 2021 om 11:04

Oh god. Ergernis bij wielerfans. Quelle horreur.

0
Derierre de la course 7 mei 2021 om 10:43

Die Cor, maakte in 1991 al schitterende foto’s!

0
Derierre de la course 7 mei 2021 om 10:48

Geen kaakstomp. Gewoon doodleuk tegen hem vertellen hoe tof hij vindt dat Remco er weer bij is en dat hij hoopt dat hij deze keer onder druk niet uit de bocht vliegt in een afdaling. Dat komt psychisch vele malen harder aan. Disclaimer: beide plannen lijken me verre van gewenst gedrag en zou ik afraden.

0
Michelangelo 7 mei 2021 om 10:49

Het lijkt mij dat alles wat Groenewegen gaat doen met een vergrootglas bekeken gaat worden. En daar gaat de concurrentie ook gewoon gebruik van maken, omdat ze vermoeden dat Groenewegen om te winnen niet in ieder gaatje gaat duiken. Net als dat ze ook Evenepoel zullen uittesten in de afdalingen als dat opportuun gaat zijn. Allemaal heel logisch.

Dat gezegd hebbende: ik denk ook dat nagenoeg alle ploegen/sprinters dit hoofdstuk zo snel mogelijk willen afsluiten. Omdat iedere sprinter beseft dat hij zelf ook wel eens ooit een move gedaan heeft zoals Groenewegen. Dat zie je ook terug in de meningen van de ex-sprinters, die aangeven dat Groenewegen (zwaar!) gestraft is voor de gevolgen, en de UCI en organisatie buiten schot blijven. De haat die je bij sommige reaguurders terug ziet, verwacht ik zeker niet in het peloton zelf.

Hooguit bij de blauwe brigade, met die kleine keffer voorop. En ik hoop dat Groenewegen even een babbeltje gaat doen met dat knaapje, om hem in ieder geval wat levenslessen bij te brengen.

0
Merlinappa 7 mei 2021 om 10:51

Ik vermoed dat Groenewegen absoluut niet bang gaat zijn voor dat voetballertje van 2 turf hoog. Ik denk ook dat laatstgenoemde niet eens in de buurt van Dylan durft te fietsen eigenlijk.

0
Michelangelo 7 mei 2021 om 11:06

Geloof ook niet dat hij daar bang voor is, als je heel je leven jezelf al in massasprints stort.
Maar in mijn ogen is Groenewegen niet alleen in formaat groter dan de “keffer van Schepdaal”. En ik denk dat het gewoon goed is als Groenewegen zelf even naast dat jochie gaat fietsen, en hem vraagt of hij een idee heeft wat zijn twittergedrag veroorzaakt ook in zijn prive sfeer. Gewoon een goed gesprek van man tot jochie….

0
girardengo 7 mei 2021 om 16:07

Ik denk dat Evenepoel in deze Giro beter kan letten op het creëren van meer stuurvaardigheid, in het peloton en in de afdalingen, het weer plezier hebben in het koersen, met af en toe een uitschieter als het goed aanvoelt, dan op zich meteen weer willen bewijzen als nieuwe Belgische campionissimo en als klassementsrenner. Dat komt wel weer.

0
Turtlehead 7 mei 2021 om 11:11

Tendentieuze kop @redactie. Uit op het opstoken van het vuurtje?
De (interessante, waarvoor dank) tendens van het stuk is: wij denken dat hij snel zijn plek weer zal vinden en wellicht ook mee kunnen sprinten, hij is genoeg gestraft.
Jammer dit.

0
Dr op en dr over 7 mei 2021 om 11:25

Mee eens.

Ik heb ze niet geteld, maar kan uit het blote hoofd zo tig situaties opnoemen uit het afgelopen seizoen waarin er veel ergere zaken zijn gebeurd in de sprint. Dat deze situaties tot minder ergere gevolgen hebben geleid wil naar mijn bescheiden mening niet zeggen dat ze minder erg zijn.

Hypocriet gedoe ….

Als alle renners geschorst zouden moeten worden die in het afgelopen seizoen in een vergelijkbare situatie waren gekomen als Dylan, dan hadden we nu naar sprints gekeken tussen Gesink en El tractor.

0
Aerosolo 7 mei 2021 om 12:39

Nou, doe er dan een paar.

0
YogiBear 7 mei 2021 om 11:35

Ik vraag me ook echt af wat een rechtszaak hier voor zin heeft. Als je die al zou moeten starten, zou ik het tegen de UCI en de organisatie in Polen doen. Daarnaast, wat ga je de volgende keer doen bij een valpartij in de sprint, weer een rechtszaak starten? Of, om het nog wat breder te trekken; als een voetballer er meer dan een half jaar uit is door een overtreding, ook een rechtszaak starten? Nu lijkt het een rechtszaak vanwege de gevolgen (die volgens mij financieel nog wel meevallen), maar zou het er niet één moeten zijn vanwege de oorzaak? Waarmee je volgens mij in ieder geval voor een groter deel organisatie en UCI aansprakelijk stelt.

0
La Primavera 7 mei 2021 om 13:50

Een zaak tegen een persoon is over het algemeen denk wat makkelijker te winnen dan een zaak tegen instantie als de UCI. Groenewegen reed een aantoonbaar onreglementaire sprint en is daarmee de oorzaak van de val.

Ik vind overigens niet dat Jakobsen er goed aan doet om uberhaupt een juridisch gevecht aan te gaan. Hoe erg het ook is, dit soort dingen zijn gewoon risico van het vak. Het gaat nu alleen gigantisch mis maar Fabio dook natuurlijk zelf ook gewoon in een gat dat er niet meer was.

Zijn team zou zich beter inspannen voor veilige omstandigheden zoals beter hekwerk, geen dalende finishes, geen bochten voor de finish etc. De UCI mag consequenter gaan zijn met straffen.

0
Marco 7 mei 2021 om 16:25

@La Primavera “maar Fabio dook natuurlijk zelf ook gewoon in een gat dat er niet meer was”

Als je dit soort dingen gaat beweren dan is het echt lang geleden dat je het nog eens teruggezien hebt

0
peervaneynthoven 7 mei 2021 om 17:06

Zoals wel vaker tegenwoordig bij Wielerflits dekt de kop niet de inhoudelijke lading. Alleen Frank Hoste zegt: “speelt ook mee dat er nu volop naar Groenewegen gekeken gaat worden”. Dus geen “ex-sprinterS”, maar 1 en “met argusogen” verzinnen jullie er bij. Stop met deze ‘manipulatie’!
Ik wens Dylan heel veel succes en hoop dat die eenzijdige hetze van Lefevere en zijn blauwe ploeg nu eindelijk eens stopt. Ooit had ik sympathie voor dit belgisch produkt , maar de frisse smaak die ik had is inmiddels voorgoed verdwenen en heeft plaatsgemaakt voor het onfrisse DQS vitriool dat de discussie beheerst.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone