Ex-skiër Anton Palzer maakt in Tour of the Alps debuut als wielerprof
Ter Illustratie - foto: Cor Vos
dinsdag 13 april 2021 om 12:57

Ex-skiër Anton Palzer maakt in Tour of the Alps debuut als wielerprof

Eind vorig jaar tekende Anton Palzer een contract bij BORA-hansgrohe. De 28-jarige Duitser, die de overstap maakt van het toerskiën, moest vervolgens even wachten op zijn debuut in het peloton. Over een kleine week speldt Palzer voor het eerst een rugnummer op in de Tour of the Alps (19-23 april).

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

In de Tour of the Alps, voor veel renners een belangrijke voorbereidingskoers op de Giro d’Italia, begint Palzer aan zijn wieleravontuur. De Duitser verbleef onlangs nog op Gran Canaria voor een trainingsstage, om zich zo optimaal voor te bereiden op de Italiaanse rittenkoers.

“Aan vertrouwen geen gebrek, maar er zijn ook nog erg veel onbeantwoorde vragen”, zo laat Palzer weten in een uitgebreid interview met Radsport-News. “Hoe voelt straks het rijden in een peloton aan, om maar wat te noemen. Het is wel altijd fijn om bepaalde zaken te veranderen. Het zorgt ook voor de nodige motivatie”, zo klinkt het.

Nieuwe uitdaging 
Teambaas Ralph Denk was eerder al enthousiast over zijn landgenoot. “Ik verwacht niet dat Toni over twee jaar om de eindzege in de Tour de France meedoet, maar we zien potentie en zeker in de bergen. Palzer is ook best sterk. Daar groeide onze interesse, en we wisten dat Toni op zoek was naar een nieuwe uitdaging.”

“Hij heeft ons daarna overtuigd met zijn enthousiasme en professionele instelling. We zullen hem aan het begin van het seizoen inzetten in de zware eendagskoersen en de klimrondes van een week”, aldus Denk. In de Tour of the Alps mag Palzer zich voor het eerst bewijzen als profwielrenner.

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
13 april 2021 13:06
Benieuwd wat hij kan. Net als die Vigo (?) van Androni
13 april 2021 13:06
Ik ben vooral benieuwd of Anton een keer een goed resultaat kan boeken in Tirol.
    13 april 2021 13:34
    Hihi. (Gniffel.)
    13 april 2021 15:38
    Wie weet glijdt hij wel naar de overwinning
    13 april 2021 18:02
    Mocht hij goed functioneren gaat hij waarschijnlijk fietsen voor team Skineos.
13 april 2021 13:45
Zal wel een hoge VO2 max hebben. We gaan het beleven.
13 april 2021 14:11
Het moet niet gekker worden. Straks gaan we ook nog schansspringers in het peloton zien.
    13 april 2021 15:55
    of boksers
    14 april 2021 00:02
    Als er voetballers komen haak ik af. Straks gaan ze nog met gouden helm op fietsen of bravoure hebben op Twitter...

Reacties zijn gesloten.