Ex-prof Michael Rogers wordt innovatiemanager bij de UCI
foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 6 november 2020 om 10:08

Ex-prof Michael Rogers wordt innovatiemanager bij de UCI

Michael Rogers gaat aan de slag bij de UCI. De oud-prof zal zich als innovatiemanager bezighouden met technologische ontwikkelingen, zoals de data van wielrenners tijdens wedstrijden, (nieuwe) technologie voor wielerevenementen en de ontwikkeling van het virtuele wielrennen.

Rogers – die in het verleden uitkwam voor succesteams als QuickStep, HTC, Sky en Tinkoff – werd in zijn rijke carrière drie keer wereldkampioen tijdrijden. De Australiër veroverde in 2003, 2004 en 2005 de gouden medaille in respectievelijk Hamilton, Verona en Madrid. Rogers werd ook gezien als een beloftevolle klassementsrenner.

In 2016 moest hij vanwege hartproblemen zijn fiets aan de wilgen hangen. Hij bleef echter actief in de wielersport, aangezien hij dit jaar werkzaam was bij NTT Pro Cycling. “Hij krijgt de taak om het tijdritmateriaal te verbeteren voor de renners, maar hij zal ook de leiding krijgen over de tijdrittesten”, zo liet de Zuid-Afrikaanse formatie weten.

Rogers verlaat NTT Pro Cycling en gaat nu dus aan de slag als innovatiemanager bij de UCI.

 
10 Reacties
Sorteer op:
6 november 2020
Ik begreep gisteren bij de Belg dat hij ook een eigen platform voor digitaal fietsen heeft. Lekker onafhankelijk onderzoek doen als dat zo is.
  6 november 2020
  Had, volgens mij. Afgelopen tijd heb ik me geprobeerd te verdiepen in het oerwoud aan Zwift-achtigen. Daarbij kwam ik zijn platform tegen, steeds met de melding dat het gestopt is of gaat stoppen.
6 november 2020
Hij is toch geschorst geweest wegens doping? Waarom staat dat niet in de tekst? Lijkt me toch behoorlijk relevant. Edit: ik zie dat hij later is vrijgesproken voor het gebruik van clenbuterol.
  6 november 2020
  Clenbuterol, het hoestdrankje voor verkouden kalveren. Uitgevonden door Wijnand de Bruijn Sr. en vooral veel gevruikt in de sportscholen door "bodybuilders". Behoorlijk relevant te vermelden is het wanneer hij opvallend één van de weinigen was die doping gebruikte wat niet het geval is. 1 Laat hem nu net uit een tijd ( 2001-2015) komen dat het gros peleton iets gebruikte en het gros van het peleton mbt ploegleiding, performance managers etc.heeft in die tijd gereden. 2 Clenbuterol sporen bij ca. 30% van de bevolking te vinden waren volgens destijds een study omdat dit middel jarenlang met enorme hoeveelheden is verkocht, legaal en illegaal niet alleen in Europa maar ook andere werelddelen alwaar het voor klaveren soms standaard werd gebruikt en aldaar niet verboden was destijds. De oud sales manager van het bedrijf uit Raamsdonkveer destijds is een goede bekende, hij is er rijk van geworden en hij uiteraard niet alleen. Hij vertelde dat er jarenlang bijna geen veearts te vinden was die dit niet verkocht en dat het middel naast de boekhouding zeer veel werd toegediend omdat klaveren er veel sneller van groeiden. Dit komt overeen met hetgeen de studie ook aangaf. Sterker in zuid America en China werd het vrijwel standaard toegediend bij kalveren en is bekend uit die studie dat bij het gross van de bewoners aldaar die vlees eten er sporen van te vinden waren in het lichaam. Tja zo behoorlijk relevant is het dan niet wat jij hier meld. Rogers gaf aan dat hij in China waarschijnlijk is "vervuild" geraakt. Erg veel sporters en met name uit Spanje zijn ooit "betrapt" met Clenbuterol sporen en vrijgesproken. Lees anders dit maar eens; https://www.tubantia.nl/sport/de-boer-wil-tolerantiewaarde-clenbuterol~a12c015d/ Kortom wederom een reactie van een heilige, van een hoeder, het geweten des vaderlands met een obsessie. Immers er is niets bijzonders aan, het zijn nu andere tijden, sommige hebben als ze al werkelijk fout waren deze fout toegegeven en zoals in de gewone maatschappij verdient elk mens een tweede kans. Hoewel zeer wel mogelijk Rogers nooit bewust gedoped heeft en dan toch zeker die 2e kans verdient. Verder, hij was al tot heden werkzaam in het wielrennen ofwel jouw opmerking heeft nauwelijks enige relevantie ook al is het een job bij de UCI.
  6 november 2020
  Bij Ferrari stap je wel bewust binnen...
  6 november 2020
  Polleke, clenbuterol is niet hetgeen Ferrari mee werkte. Verder heeft hij kort en voor 2006 advies gevraagd bij Dr. Ferrari waaruit vervolgens nooit doping gebruik of bloeddoping is gebleken, ook al zou dat wellicht aannemelijk zijn, er is niets van gebleken. Dat hij wel eens in ee Ferrari is gestapt is heel wat anders maar wellicht voor jou niet te onderscheiden. Kan gebeuren.
  6 november 2020
  Je hebt helemaal gelijk... naar Ferrari ga je niet voor clenbuterol..
  6 november 2020
  Goh, Dopharma.
6 november 2020
Heeft Ferrari clenbuterol voorgeschreven?
  7 november 2020
  Nee. Althans, pas veel later ik meen 2014 of 15 werden er sporen van clenbuterol gevonden. Wellicht door vlees te eten van dieren die het gekregen hebben wat bij meer dan 30% bevolking mogelijk was een hele periode lang. Hij wer dus vrijgesproken. Niemand weet wat hij bij Ferrari gedaan heeft behalve wat hij destijds noemde als trainingsadviezen. Ik meem 2004. Hij heeft daarna namelijk geen contact meer gehad en is verder geen bewijs van. Ondanks dat is een sporter dan al mkn of meer veroordeeld bij deel volgers alhier.

Reacties zijn gesloten.