Ewan wint opnieuw opener in Down Under: “Een hele opluchting”
foto: Sirotti
dinsdag 17 januari 2017 om 09:52

Ewan wint opnieuw opener in Down Under: “Een hele opluchting”

De druk op de schouders van Caleb Ewan was dinsdagmorgen groot. Het 22-jarige sprinttalent van Orica-Scott won vorig jaar de openingsrit in Lyndoch. Van hem werd verwacht dat hij dat kunstje zou herhalen. “Ik voelde de druk”, zegt hij in een persbericht van zijn ploeg.

Hitte
“Het was echt ontzettend heet vandaag”, gaat hij verder over de eerste rit in de Tour Down Under. “Iedereen had er last van en daarom was het een goed idee van de organisatie om de rit in te korten. Ik ben wel super blij met mijn zege, want het was erg spannend. Er kwam veel druk bij kijken, omdat de finish hetzelfde was als in 2016. Ik voelde de druk om opnieuw te moeten winnen. Het is een hele opluchting en daarnaast een geweldig begin van deze week. Het motiveert de rest van de ploeg en hopelijk kunnen we de prestaties van vorig jaar (diverse ritzeges en het gewonnen eindklassement ,red.) herhalen.”

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
17 januari 2017 10:28
Dit kan een hele grote worden. Hij is op de goede weg. Ik zou hem in de Tour laten starten. Veel sprinters kansen. Ik denk dat hij daar al een ritje kan pakken.
17 januari 2017 10:41
Kan, zoals nu blijkt, goed met druk omgaan en beschikt over een sterk team qua leadout mannen die goed kunnen sturen.

Toch heeft hij het vaak afgelegd tegen mannen als Greipel.

Zijn sprintstijl is wel een risico, zo voorover leunen kan voor een flinke blessure zorgen bij een valpartij..
17 januari 2017 11:25
moet nog wel aam pure power winnen denk ik.de tour is nog wel even wat anders dan hier he.
17 januari 2017 11:36
Ik vind dat toch wel gevaarlijk hoor, zo over je wiel hangen.
17 januari 2017 12:16
Ik vind het wel meevallen hoever hij eroverheen hangt. Cav doet hetzelfde.
17 januari 2017 13:24
Tjoh zo dichtbij voor van Poppel. Dat had toch wel een leuke start van het seizoen geweest. Hopelijk blijft hij blessure vrij dan verwacht ik dat zijn talent er helemaal uitkomt dit seizoen.
17 januari 2017 13:49
Cav ging nog qua stijl, maar zoals Ewan nu sprintte is het gewoon gevaarlijk. Een rijder die je aantikt of die zelf gaat en je mag een nieuw gezicht gaan zoeken.

Van Poppel deed trouwens niet echt onder voor Ewan qua snelheid.
17 januari 2017 15:57
Valt wel mee hoe gevaarlijk. Je valt niet recht voorover en hij begint pas echt te hangen als er vrij baan is. Ewan kan ook leuk omhoog sprinten zie vuelta en een sympathieke gast.

Reacties zijn gesloten.