Evenepoel waakzaam voor eerste etappe Baloise Belgium Tour: “Verraderlijk rondje”

woensdag 9 juni 2021 om 13:09
Evenepoel waakzaam voor eerste etappe Baloise Belgium Tour: “Verraderlijk rondje”

foto: Cor Vos

Als titelverdediger staat Remco Evenepoel aan het vertrek van de Baloise Belgium Tour. Voorafgaand aan de eerste etappe blikte hij vooruit op de lastige openingsrit, die direct cruciaal kan zijn voor het klassement. “Als je pech hebt is het heel moeilijk om nog terug te geraken”, zegt hij tegen WielerFlits.

De Ronde van België opent met een 175,3 kilometer lange rit tussen Beveren en Maarkedal. In de finale staan drie lokale rondes van 15,5 kilometer op het programma, met daarin drie venijnige kuitenbijters. “Ik denk dat het vandaag een vrij verraderlijk rondje is in de finale”, steekt Evenepoel van wal.

“Er kan van alles gebeuren. Als je pech hebt is het heel moeilijk om nog terug te geraken, want het zal wel een vrij uitgerekt peloton zijn. Hopen dat we allemaal gespaard blijven van pech en dat we de etappe veilig doorkomen.”

“Maar ik heb er goesting in”, vervolgt de groeibriljant van Deceuninck-Quick-Step. “Ik denk dat we een heel goede ploeg hebben voor de rit van vandaag. Het is alleen maar een droom om met jongens te mogen rijden die topklassiekers winnen. Dat is heel goed om ervaring op te doen en meer bij te leren.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Murcia 9 juni 2021 om 13:22

Met een tijdrit op het programma gewoon de favoriet voor dit rondje. Sterke ploeg om zich heen en een ideale indeling als je naar de ritten kijkt voor het type renner dat hij is.
Hij moet wel deze koers gebruiken voor wat betreft positionering want naast dalen kampte hij in de Giro ook met onnodig plaatsverlies op cruciale momenten.

Turtlehead 9 juni 2021 om 13:49

Groeibriljant. Wat is dat toch een mooi woord. Overigens afgeleid van de praktijk om goedkoop te beginnen met een ringetje met één briljantje, en steeds als je wat geld te besteden had, deze om te ruilen voor een ring met een briljantje meer (of er een bij te plaatsen). Tot je een volledig bezette (dure) ring hebt vol diamant.

Je zou ook kunnen zeggen: ruwe diamant (die eventueel tot briljant geslepen zou kunnen worden). Maar dat klinkt dan net weer anders. Dus: goede keuze van beeldspraak wat mij betreft!

MartinMartin 9 juni 2021 om 15:15

Remco dekt zich alweer in.

Quintenri 9 juni 2021 om 15:27

Ja want dat doet hij altijd. En als hij zich niet indekt roept hij dat hij wel even gaat winnen. Het is ook nooit goed he?

MartinMartin 9 juni 2021 om 18:02

Iemand die door velen aanbeden wordt mag zich wel eens aan de regels houden.

Headlines

Materiaalzone

Populair