Evenepoel verloor bidon tijdens winnende tijdrit: “Was volledig uitgedroogd”

donderdag 23 juni 2022 om 16:54
Evenepoel verloor bidon tijdens winnende tijdrit: “Was volledig uitgedroogd”

foto: Cor Vos

Remco Evenepoel heeft zijn eerste Belgische titel bij de profs te pakken. De renner van Quick-Step Alpha Vinyl kroonde zich donderdagmiddag tot de beste tijdrijder van zijn land door in Gavere af te rekenen met Yves Lampaert en Victor Campenaerts. Toch verliep de winnende tijdrit van Evenepoel zeker niet vlekkeloos.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier! Bestel nu jouw exemplaar

De 22-jarige coureur, op voorhand de torenhoge favoriet voor de titel, verloor namelijk al vroeg zijn bidon. “Ik verloor hem al na 1,5 kilometer op een snelheidsdrempel. Ik kon dus geen enkele keer drinken tijdens mijn tijdrit. Dat is geen pretje. Ik voelde me op het einde volledig uitgedroogd. Dat was wel efkes vloeken, maar ik liet het gelukkig niet naar mijn kop komen”, vertelde de winnaar in gesprek met Sporza.

Lastige tijdrit 
Evenepoel wist zijn hoofd dus (figuurlijk) koel te houden en rekende vakkundig af met de tegenstand. Uittredend winnaar Lampaert wist hem aanvankelijk nog wel het vuur aan de schenen te leggen, maar Evenepoel nam steeds meer afstand. “Ik was nooit zeker van de winst, maar ik wist wel een constant tempo te ontwikkelen. Zowel bij wind mee als wind tegen. Dat is denk ik wel mijn sterkste punt. Ik kon zo op de technische gedeeltes recupereren, om dan op de vlakke stukken vol door te trekken.”

“Dat was echter niet eenvoudig, aangezien die Oost-Vlaamse wegen voor geen meter lopen. De aankomst was bovendien ook lastig, wat misschien wel in mijn voordeel heeft gespeeld. Ik heb vandaag echter ook laten zien dat ik uit de voeten kan op technische omlopen. Ik ben dit seizoen heel erg constant op het gebied van tijdrijden”, vervolgt Evenepoel, die uiteraard erg blij is met zijn eerste nationale titel bij de grote jongens. “Als tijdrijder hoop je toch minstens één titel binnen te halen. Ik ben er al een paar keer kort bij geweest, ook op EK’s en WK’s.”

Dit artikel delen:

12 Reacties

Kopinkas 23 juni 2022 om 17:12

‘Uitgedroogde Evenepoel droogt de concurrentie af’

Dikke Vrouw 23 juni 2022 om 17:14

Staat je mooi remco die 3 kleur

Thom Bijzitter 23 juni 2022 om 17:23

Is dit geen afstand en duur dat rijden zonder bidon goed te doen is? Misschien domme vraag maar als topsporter en ervanuitgaande dat hij voor en na de koers voldoende hydrateert zou dat toch moeten volstaan?

madeinstars 23 juni 2022 om 17:25

Normaal wel, maar met 32 graden is het een ander verhaal.

Spurter 23 juni 2022 om 17:30

Ja, je gaat er niet dood van als je niet drinkt op die afstand. Maar even een slokje is wel lekker natuurlijk met dit weer.

SolitaryShell 23 juni 2022 om 17:44

Blijft onbegrijpelijk dat ze in de topsport kennelijk geen fatsoenlijke bidonhouders kunnen gebruiken.

Romāns Vainšteins 23 juni 2022 om 17:58

Wel knap hoor, als ik in dit weer geen water heb wordt ik gek.

11 na 11 23 juni 2022 om 18:28

Misschien moet hier toch eens naar gekeken worden want hij had op het WK net hetzelfde probleem.

uitdewaaier 23 juni 2022 om 19:13

Laat hem dat lekker zelf uitzoeken. Hij wil toch de grote jongen uithangen??

11 na 11 23 juni 2022 om 20:32

Heel flink, waaier.

uitdewaaier 23 juni 2022 om 18:47

Vocsnor was beter, maar helaas niet de snelste.

Boasson en Hagen 23 juni 2022 om 21:41

En even aan de volgwagen gaan hangen mag zeker niet in een tijdrit?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone