Evenepoel verliest tijd in Romandië: “Ben geen proloogspecialist”

dinsdag 30 april 2019 om 18:54
Evenepoel verliest tijd in Romandië: “Ben geen proloogspecialist”

foto: Cor Vos

Remco Evenepoel hoopt zich in de Ronde van Romandië te meten met de wereldtoppers, maar de Belg begon de zesdaagse rittenkoers met tijdsverlies in de proloog in Neuchâtel. “Ik ben gewoon geen specialist”, zo vertelt de renner van Deceuninck-Quick-Step aan L’Equipe.

Evenepoel gaf uiteindelijk veertien seconden toe op winnaar Jan Tratnik, goed voor een 57e plaats in de daguitslag. De 19-jarige Belg klinkt echter niet teleurgesteld. “Ik ben nooit goed geweest in dit soort tijdritten”, aldus Evenepoel. “De afstand is gewoon te kort. Maar ik ben wel tevreden.”

De eerstejaarsprof kijkt ongetwijfeld wél uit naar de etappe van morgen, gezien de vele beklimmingen onderweg naar finishplaats La-Chaux-des-Fonds. “Ik ben hier vooral om mezelf te vergelijken met de toppers. Dit is een unieke gelegenheid om mezelf te testen”, zo besluit Evenepoel.

Dit artikel delen:

25 Reacties

Piet Lut 30 april 2019 om 18:55

Chun Kai Feng verliest ook tijd. Vind hij zichzelf een proloog specialist?

Verweggistan 30 april 2019 om 19:14

Feng is meer van de langere tijdritten, tijdens de Aziatische kampioenschappen werd hij tweede na een tijdrit van 40 km en de NK’s die hij altijd wint zijn ook zo rond de 30 kilometer. Dus niet heel onlogisch dat hij hier 109e wordt. En hij verliest maar negen seconden op Evenepoel, dus de schade is te overzien. ;)

Krakowic 30 april 2019 om 19:46

En vanwege dit soort reacties blijf je toch de artikelen over Evenepoel lezen. Hardop gelachen.

platteprijs 30 april 2019 om 19:01

Hij rijdt een prima tijd voor een jongen van 19. Op Eurosport zat commentator Jeroen ook al zo te neuzelen dat hij teleurgesteld was in de tijd van Evenepoel …

leegloper 30 april 2019 om 19:17

Na wat Evenepoel eerder liet zien, kun je dit toch best tegenvallend noemen? Natuurlijk moeten we er gezien de leeftijd niet te zwaar aan tillen en lekker door naar de volgende etappes.

boenk 30 april 2019 om 19:35

Tegenvallend maar niet verrassend. Hij fietst maar 2 jaar en heeft niet de nodige technische bagage om op zo’n parcours mee te kunnen.

koos verrek 30 april 2019 om 19:06

Goed gedaan rem

Wildebert 30 april 2019 om 19:09

Zijn tijd komt nog wel (zeker). En waarschijnlijk duurt dat niet lang meer.

boenk 30 april 2019 om 19:31

Parcours was veel te kort en te technisch voor hem. Heeft niet de nodige technische bagage, verliest misschien een seconde per bocht.

Melkzuur 30 april 2019 om 20:30

Dat hij viel tijdens op opwarming, zal ook wel niet geholpen hebben.

peervaneynthoven 30 april 2019 om 20:36

Die Remco toch, verliest zowaar 14 seconden! En hij is nog maar 19 en fietst pas 2 jaar. Tsjonge, jonge toch. Wat zal die Jeroen VanBelgiëgem van Eurosport, Sporza, de Belgische kranten en andere Remcoaanbidders, Eddyvergelijkers en ophetpaardtillers daar teleurgesteld in zijn. En wat waren de verwachtingen opgeschroefd.Troost je allen met de gedachte dat er nog veel “masturbatiemomentjes” komen als Remco aan de start verschijnt. Houd je daar maar aan vast. Of kan het een paar tandjes lager? Graag!

Steven_E 30 april 2019 om 21:44

Op Sporza ook al “Evenepoel stelt teleur” in de liveblog, sjonge jonge waar zijn we mee bezig! Zo’n kort, technisch en explosief parcours, wat verwachten ze nu van een 19-jarige die pas 2 jaar op de fiets zit, optrekt als een strijkijzer en het moet hebben van lange inspanningen… Gewoon zien wat van de week brengt. Rijdt hij eens top-15 in een bergrit is dat goed, en anders wachten we wel nog een paar maand of een paar jaar, geen probleem.

Zjoske 30 april 2019 om 21:59

De media hebben de macht om een renner te maken of breken.
Van mij mag het allemaal een paar tandjes minder. De voorbeelden van hoe het niet moet kennen we allemaal wel.

Romāns Vainšteins 30 april 2019 om 22:20

Naar mijn mening wordt zowel het ‘overmatige hypen’ als de negatieve impact die dit zou (kunnen) hebben op de renner en persoon Evenepoel schromelijk overdreven. Afgelopen WK en even aan het begin vh jaar was het hier en daar wat overdreven maar dat had ook te maken met hoe we hier alles ridiculiseerden als reactie op de vele artikelen over hem. Het is even wachten tot zij eerste echte uithaal bergop nu.

Zjoske 30 april 2019 om 22:52

Nou, ik zie niet in waarom dit een eigen artikel zou moeten krijgen.
Nog niet eens op de punt be site. Of is die inmiddels alweer uit de lucht? Voegt ook niks toe volgens mij.

Random wielerliefhebber. 30 april 2019 om 23:04

Het is toch weinig interessant om elke dag een artikel over Evenepoel te lezen.

Zou dan liever het verhaal van Jos van Emden die ook tegenviel willen horen of het verhaal van Kruijswijk die hier kopman is.

FDJ 30 april 2019 om 23:27

Buiten deze Evenepoel hype… ik vind zijn leeftijdgenoot Pogacar die 20 jaar oud is meer indruk maken dit seizoen. In dit soort omstandigheden al 18e in LBL worden en 6e in een zware koers als Baskenland.

boenk 1 mei 2019 om 00:27

Dat Pogacar een rastalent is, wist iedereen die junioren en beloften wielrennen wat volgt, al langer wist. Maar Pogacar is natuurlijk anderhalf jaar ouder, en dat is best veel op die leeftijd. Als je er nog anderhalf jaar bijtelt, kom je bij Lambrecht uit, en die wordt 4de in de Waalse Pijl en 6de in Amstel Gold Race. Of bij Bernal. En als je daar nog anderhalf jaar bij telt… en zo kan je nog wel even bezig blijven.

Mensen vergeten ook dat Evenepoel gewoon nog maar twee jaar op de fiets zit, en dat merk je dan op een technisch parcours als deze proloog gewoon.

alvaro mejia 30 april 2019 om 23:50

Ik vind het om het Evenepoel

sooike 1 mei 2019 om 00:26

Het logische effect van veel te veel voorbarige en positieve aandacht voor een renner die zich nog helemaal moet bewijzen, zijn de reacties die je hier boven leest. De Belgen hunkeren naar een nieuw talent, temeer omdat VdP een Nederlander is die in Vlaanderen woont. Oei, toch VdP weer genoemd. Excuses !

boenk 1 mei 2019 om 00:34

Van der Poel is eigenlijk meer een Belg met een Nederlandse identiteitskaart ;-)
Geboren in België, woont in België, opgeleid in België, schoolgegaan in België, rijdt voor een Belgische ploeg, heeft verkering met een Belgische… en hij spreekt Vlaams.

Ik ben je maar aan’t jennen. Maar ik zie de vergelijking niet echt tussen een 24 jarige die ééndagswedstrijden betwist, en een 19 jarige die op lange termijn een ronde renner wil worden. Of wordt er misschien verwacht dat Evenepoel op deze leeftijd al datzelfde niveau haalt?

Barry Batsbak 1 mei 2019 om 08:33

Goed kijken naar die nationale trui… en na zijn overwinningen (die hij wekelijks binnengehaald heeft) goed luisteren naar dat volkslied… nope, geen Belg.

Melkzuur 1 mei 2019 om 09:13

Goed lezen wat boenk schrijft Barry. Maar omdat je erom vraagt: al zijn vrienden zijn Belgen, hij heeft net gebouwd in België, en als er kindjes komen, zijn ze evenveel Belg als Nederlander. ;-)

kielabokki 1 mei 2019 om 13:26

Tja en eigenlijk is Vlaanderen Nederland.

Samlambeej 1 mei 2019 om 09:52

Mist explosiviteit. Ook al als voetballer, heb ik 'm horen zegge tijdje terug.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.