Evenepoel over opgave Roglic: “Ik geloof niet dat de weg nu open ligt”

woensdag 7 september 2022 om 13:31
Evenepoel over opgave Roglic: “Ik geloof niet dat de weg nu open ligt”

foto: Cor Vos

De slotweek van de Vuelta a España had in het teken moeten staan van het duel tussen Remco Evenepoel en Primož Roglič, maar die laatste kwam in de zestiende etappe naar Tomares zwaar ten val en moest opgeven. Toch gelooft Evenepoel nu niet dat de weg naar een eerste eindzege in een grote ronde open ligt.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

De coureur van Quick-Step-Alpha Vinyl blijft rustig en kijkt nog altijd niet te ver vooruit. “Het zal misschien een andere wedstrijd worden, maar de opgave van Primož zal niks veranderen aan onze tactiek en mentaliteit”, vertelde hij voor de start van de zeventiende etappe aan Sporza. “We moeten de focus bewaren. De Vuelta eindigt zondag pas in Madrid.”

“Elke dag is een nieuwe dag. Het zal misschien een andere strijd worden, maar het is vooral jammer voor de wedstrijd, Jumbo-Visma en Primož. Ik geloof niet dat de weg nu open ligt. We moeten nog vier etappes gefocust blijven en vechten voor ons hoofddoel.”

Evenepoel heeft in het klassement een voorsprong van 2m01s op Enric Mas, die nu zijn grootste uitdager is voor de eindzege. De pas 19-jarige Juan Ayuso schuift op naar een (virtuele) derde plaats, op 4m49s van Evenepoel.

Dit artikel delen:

36 Reacties

Romāns Vainšteins 7 september 2022 om 13:50

Er komt nog nauwelijks een woord uit dat anders klinkt dan de standaardpraat die elke topper op een gegeven moment schijnt te moeten uitstoten. Sommigen vinden dat geweldig professioneel en worden ineens fan.

3
Marlin 7 september 2022 om 13:55

Dit was niet een van je beste reacties ooit. Zelfs totaal irrelevant.

-4
Romāns Vainšteins 7 september 2022 om 14:00

Ik vind het wel relevant want die interviews vooraf zijn niet meer te hachelen in de wielrennerij. Je moet echt bij de renners uit tweede lijn zijn of nieuwkomers om er nog eens iets meer dan ‘hoe de benen voelen zal bepalend zijn’ uit te halen.

Daarbij nog de constatering dat er nogal wat waardering bijgekomen is sinds zijn interviews juist nietzeggender worden: wat is het eindresultaat: een monotoon aangenaam wachtmuziekje met geluid van ontploppende bloemknoppen?

0
Wildebert 7 september 2022 om 14:05

Vond het juist een opmerkelijk terechte observering van RV. Waarom dat irrelevant is ontgaat mij dan weer geheel.

3
djerkson 7 september 2022 om 14:08

Als we nu hadden gehoord 'Ik denk het wel ja', zou het hier moord en brand, of minstens pek en veren geregend hebben en alle records gebroken met 27 pagina's comments. Laat het maar uit dan. Ik snap je steekje onder het water echter wel.
Ik geloof trouwens dat hij Mas echt nog altijd ziet als een ernstige concurrent. 40 seconden op de ene klim kunnen er elders meer zijn (of natuurlijk ook minder). Of een Yates/Cadel Evansgiro instortdag zit er ook nog altijd in.

0
Romāns Vainšteins 7 september 2022 om 14:13

Dat geloof ik absoluut ook en nog meer dat hij de verregaande bibbers van Roglic had die hem gisteren toch flink te pakken had. Wat mij betreft worden interviews leuker als renners hierop reflecteren en ingaan ipv star in de eigen box te zitten.

Let wel: dit is niet primair op Evenepoel gericht maar betreft een persoonlijke ergernis tov de interviews in het algemeen.

1
Mad 7 september 2022 om 14:36

Is dit Remco aan te rekenen? Als je een slechte vraag stelt kun je ook een slecht antwoord verwachten.

1
Romāns Vainšteins 7 september 2022 om 14:46

Over aanrekenen wil ik het niet hebben maar als ondervraagde kan je van elk ‘interview’ iets maken wanneer je daar zin en/of ambitie voor hebt.

Maar misschien is het ook alleen maar wat WF aangereikt krijgt dat het allemaal zooooo enoooooorm saaaaai is hoor. Laat mij anders (dikbetaald) interviews doen, krijg je leesvoer.

0
Wildebert 7 september 2022 om 14:12

Dacht en blijf denken dat de weg juist wel open ligt voor Remco. Na gisteren mss nog meer. Hoewel je ook kan stellen dat hij indirect Roglic tot het onmogelijke dwong, wat uiteindelijk leidde tot diens ondergang. Maar hij stak er flink bovenuit en vertoont m.i. geen tekenen van verzwakking.

2
Pascal Mortier 7 september 2022 om 14:50

De overwinning in deze Vuelta zal bekend zijn na de finish in Madrid; wie de winnaar wordt blijft tot dan giswerk.

Je kan wel alle veronderstellingen maken en alle mogelijke scenarios gaan uitdenken of uitschrijven maar die bieden geen zekerheid; vraag dat maar aan Primoz.

Iedereen die Remco al de overwinning toeschrijft denkt beter terug aan die talloze keren dat een renner in de laatste rechte lijn nog de overwinning kwijt speelde.

Dit gezegd zijnde hoop ik dat Remco de overwinning behaalt; indien niet was er een ander beter en zal het ook niet gestolen zijn.

2
Panache 7 september 2022 om 15:02

Ik denk dat Remco heel erg content is met zijn 1e plek. Ik denk dat Mas heel erg content is met zijn 2e plek en ik denk dat Ayuso helemaal dik tevreden is met zijn 3e plek. Dit podium denkt in behoud en dat neem ik ze niet kwalijk. Er is slechts één iemand die de knuppel in het hoenderhok kan gooien en dat is superman Lopez.

0
djerkson 7 september 2022 om 15:08

Mas leek afgelopen zondag toch te gaan voor meer (pun not intended). En hij gaat nog proberen, met al dat jong geweld zoals Ayuso, Rodriguez, Evenepoel en id toekomst wellicht ook eens Pogacar gaan zijn kansen zeker niet toenemen. Alles of niks op zaterdag voor hem?

0
Solkanar 7 september 2022 om 15:12

Als Evenepoel vandaag een moment van zwakte vertoont en opnieuw seconden verliest bergop , zullen ze hem blijven aanvallen tot en met zaterdag! En terecht! Dan zal het erom spannen.
Als hij kan, neemt hij straks nog een paar seconden. Gewoon om te tonen dat hij nog de sterkste is en opnieuw het mentale overwicht te krijgen. (Alleen niet vallen op 100m van de streep!)

0
Romāns Vainšteins 7 september 2022 om 15:14

Ook ik zie Mas all in gaan en nog liever naar stek 3 afzakken en het geprobeerd te hebben dan bij voorbaat een 3e x tweede te worden. En het zou kunnen ook aangezien de beste taaie man toch meer klimmer en uitstekend hitterijder is.

0
Panache 7 september 2022 om 15:34

Movistar is zo erg met de punten bezig dat hij zeker niet all-in gaat (zoals Bernal dat vorig jaar deed). Hij valt misschien wel aan, maar met reserve zodat hij misschien een minuutje wint, of misschien een minuutje verliest. Alles of niets kan ik mij niet voorstellen.

0
SoloSlim 7 september 2022 om 13:39

De fout die hij nu kan maken is denken dat het binnen is.. Na 2,5 weken focus is decompressie dodelijk en kan je nog alles verliezen.

1
Wildebert 7 september 2022 om 14:08

Decompressie? Gaat Remco duiken? Ik begrijp die uitdrukking niet.

0
toerist 7 september 2022 om 14:17

Is decompressie nu ook al Vlaams-Nederlands in deze context? Jeezes, de taalbreuk tussen Nederland en Vlaanderen is nu wel compleet.

1
Het Belgische Jachtluipaard 7 september 2022 om 15:09

Taal is ook al gevoelig blijkbaar.

0
Peetvader 7 september 2022 om 13:47

Als hij zoals sommigen hier beweren gisteren met opzet stopte omdat hij niet kon volgen, zal hij vandaag om minuten gereden worden.

1
Mooie Sjors 7 september 2022 om 13:52

Als die logica gerespecteerd blijft, gaan we eerst een beeld zien van Ackermann freewheelend in het peloton, waarna de motor héél lang blijft stilstaan en we dan ergens Evenepoel gaan oppikken, in crisi.

1
Albeijing Feeniks 7 september 2022 om 14:09

Denken jullie dat Remco gaat winnen?

1
djerkson 7 september 2022 om 14:57

Ik teken zeker nog voorbehoud aan bij Mas. Hij wordt veelal afgedaan als een niet-winnaar en een (excuseer) slapjanus, maar dat onderschatten kan zijn sterkste wapen worden. Twee keer tweede na een super-Roglic, dan ben je allerminst een slapjanus. Het lijkt wel nu of nooit voor Mas alleszins.

1
Dikke Vrouw 7 september 2022 om 14:12

Niet alleen een kampioen met de fiets , hij praat ook als een kampioen

1
Panache 7 september 2022 om 14:59

Praat hij Sloveens dan? Grapje.

2
Deel Koeper 7 september 2022 om 14:11

Mas gaat dat rood liefst pas zaterdag willen pakken, want zijn ploeg stelt helemaal niets voor, zelfs vergeleken met QS.

0
sus 7 september 2022 om 14:51

Remco heeft zondag de vuelta naar zich toe getrokken.
Hij zou hem ook met Roglic erbij niet meer afgegeven hebben

3
Panamaman29 7 september 2022 om 14:57

Op papier stelt movistar idd niet heel veel voor, maar deze vuelta heeft mss toch altijd wel de steun gehad die hij nodig heeft en ze waren soms ook in debstrijd tussen de klassementsmannen soms het team dat als allerlaatste nog een knecht bij hun kopman hadden.

0
mark6941 7 september 2022 om 14:19

En als het misgaat kan lefevre altijd nog een lekke band opvoeren

-11
sooike 7 september 2022 om 14:20

Ik hoop dat Mas in staat is het rood over te nemen. Evenepoel heeft mijn sympathie verspeeld door zijn “trucje” van gisteren

-13
Mooie Sjors 7 september 2022 om 14:23

Welke sympathie? :D

1
sooike 7 september 2022 om 14:27

Ik had respect voor hem maar sinds gisteren niet mee Achterbakse manier om de leiding te behouden en tijdverlies te voorkomen. Hij had acteur moeten worden

-18
Mooie Sjors 7 september 2022 om 14:37

Dit gebaseerd op theorieën die in je eigen hoofd zijn ontstaan?

Eerder riep je nog dat Roglic zonder dat "Vlaamse trucje" op zeker de Vuelta had gewonnen. Je begrijpt ondertussen dat Roglic zichzelf helemaal alleen heeft uitgeschakeld en Evenepoel daar niets mee te zien heeft? En dat het ook niet verboden is om proberen verder te rijden op een leegloper tot in de laatste 3 km als dat gaat? Dat het eigenlijk zelfs van een enorme stupiditeit zou getuigen mocht je op 3.1 gaan wisselen?

5
Romāns Vainšteins 7 september 2022 om 14:41

Sooike bekent met name geen kleur: is de regel niet goed of zitten we helemaal op de fakkelwappielijn dat er überhaupt geen lekke band was? Uit het gegrom tot nu toe is het me, inclusief eventueel voortschrijdend inzicht, niet duidelijk.

1
ken dcq 7 september 2022 om 14:47

Sooike, er is een flimpje waarop te zien is dat zijn band te plat staat dus wat blijf je in godsnaam doorbomen. En je had nooit respect voor hem want alles voor de ‘maar’ is een leugen, dat is algemeen geweten. Wat jij doet is goed vergelijkbaar met “ik ben geen racist maar, ….”.

Gaat de leider in een algemeen klassement de gok nemen om minuten te verliezen met doen alsof en te blijven wachten als je maar een handvol gaat verliezen door door te rijden? Dan ben je gewoonweg vrij stom bezig volgens mij… Buiten dat ging ik er tot gisteren ook wel vanuit dat Roglic nog de rode trui ging nemen in de laatste twee ritten. Hij is gewoon nog taaier dan Evenepoel die op dat vlak nog moet groeien.

2
sus 7 september 2022 om 14:58

Man man man, wat een gezever toch .
De jury heeft beslist dat de actie na platte band gerechtvaardigd en binnen de 3 km was. PUNT

2

Net binnen

Populair

Materiaalzone