Evenepoel na tijdsverlies: “Het was niet mijn beste dag”

woensdag 19 mei 2021 om 19:17
Evenepoel na tijdsverlies: “Het was niet mijn beste dag”

foto: Cor Vos

Op de sterrati van Toscane kende Remco Evenepoel geen beste dag. Hij verloor de aansluiting met de favorieten en kwam op achterstand over de streep. In het klassement zakte de kopman van Deceuninck-Quick-Step van de tweede naar de zevende plaats.

“Helaas verloor ik twee minuten. Het was niet mijn beste dag”, liet Evenepoel via zijn ploeg weten. “Op de tweede sector heb ik veel afgezien en op de derde, toen ze begonnen te sprinten, voelde ik dat de benen vrijwel leeg waren. Daarom kwam ik in laatste positie en kon ik niet langer volgen. Zo reageerde mijn lichaam na elf dagen koersen, na zo’n lange tijd zonder wedstrijden.”

“Ik ben de ploeg en João (Almeida, red.) dankbaar voor het werk dat ze vandaag voor mij van de start tot aan de finish hebben gedaan. Het is geen goed resultaat van mij, maar ik sta nog altijd zevende in mijn eerste grote ronde. Ook blijf ik zelfverzekerd, want het is nog een lange weg tot aan Milaan”, aldus de 21-jarige Belg.

Bij Deceuninck-Quick-Step wist men dat het een moeilijke etappe zou worden, zei ploegleider Klaas Lodewyck. “We verloren wat tijd, maar gezien de omstandigheden is dit niet het einde van de wereld. We zijn niet de enige met tijdsverlies. Het was voor veel renners een zware etappe. We blijven optimistisch en gemotiveerd voor de grote bergetappes.”

Dit artikel delen:

121 Reacties

Lalsacien 19 mei 2021 om 19:24

Respect om voor de microfoon te komen.

Jooop 19 mei 2021 om 19:26

Bericht op de eigen website.

Olly 19 mei 2021 om 19:26

Dat deed hij dus niet. Lees maar op Sporza.be. Hij wilde renaat schotte niet van commentaar voorzien las ik daar.

Turtlehead 19 mei 2021 om 19:41

@Olly: wat heel verstandig is natuurlijk. ff beetje low-profile, ervaring van de ploegmachine het werk laten doen, goed verzorgen en morgen weer op de fiets.

Olly 19 mei 2021 om 19:43

@Turtleh: Hmm ja mss wel verstandig, ik zou na zo een ervaring ook niet echt staan te springen om wat te zeggen tegen een journalist. Maar het wordt bij onze zuiderburen toch wel ff specifiek vermeldt.

Limal 19 mei 2021 om 20:13

Renaat is al langer niet tevreden dat Evenepoel na de rit niet langs de pers (lees: hem) passeert :-)

Ik vind het eigenlijk niet slecht van het team om hem op die momenten af te schermen en maximale (mentale en fysieke) rust te bieden. 's Ochtends voor elke etappe doet hij wel zijn rondje en in de internationale pers is er best al goeie commentaar gekomen over de openheid waarmee hij dan praat.

Olly 19 mei 2021 om 19:26

2 minuten is idd niet zoveel. Maar het zag er heuvel op niet goed uit, na zaterdag weten we meer over de onderlinge verstandhoudingen. Wie er het beste herstelt van vandaag en morgen zal zwaar meewegen.

Pixy 19 mei 2021 om 20:56

It’s just started. He is gonna abandon.

blix 19 mei 2021 om 21:25

saith the prophet of doom

Gunter Leonhardt 19 mei 2021 om 22:12

We zullen morgen al meer weten. Die rit is een pak zwaarder dan die van zaterdag en is bovendien op zijn maat gesneden. Als hij er morgen doorzakt, kunnen ze hem er beter uithalen zodat hij zichzelf niet opbrandt.

Marik 19 mei 2021 om 19:26

Wat vandaag gebeurde is gewoon logisch. Het is onmogelijk om je eerste grote ronde te rijden, na 9 maanden niet gekoerst te hebben en die dan te winnen. Velen waren verblind door de hype. “Tis gene gewone” heb ik de afgelopen dagen vaak gelezen. En dat klopt, hij heeft de eerste 10 dagen fantastisch gereden en dat kan alleen als je gene gewone bent. Tegelijkertijd is hij ook geen inwoner van de planeet Krypton die zomaar ineens de Giro wint. Zoals ik de afgelopen tijd meerdere malen heb herhaald: dat is fysiek onmogelijk, zelfs als je rekening houdt met de buitengewone kwaliteiten die Evenepoel heeft. Wat mij betreft kun je dit de ploegleiding van DQS kwalijk nemen. Ze hadden deze knaap tegen zichzelf in bescherming moeten nemen vanaf het begin en een Mollema scenario moeten uitstippelen voor hem. Hij is te veel in zichzelf gaan geloven. Als ze slim zijn dan laten ze het klassement nu echt los. Als ze toch maximaal doorgaan dan wordt er meer kapot gemaakt dan goed is.

Olly 19 mei 2021 om 19:28

@Marik. mee eens, roofbouw op een 21 jarige. Nee ik ben geen fan van RvE, maar ik hou van spannende sport. En dit kan wel eens lelijk opbreken en een mogelijke AK-man een jaar terugwerpen, na die blessure.

Tempobeul 19 mei 2021 om 19:53

Het klassement helemaal niet loslaten, zo leert hij wat het is om 3 weken voor een klassement te koersen.

Daarnaast staat hij op dik 2 minuten van het roze, en een dikke minuut van het podium, terwijl zowat alle bergen nog moeten komen, gevolgd door een individuele tijdrit.

antilek 19 mei 2021 om 20:35

Die Belgen (supporters) maken hem gek. En ook die Levrefel.

Limal 19 mei 2021 om 20:42

Gewoon aankijken wat het in de volgende bergrit wordt: ofwel is hij gerecupereerd en kan hij volgen, ofwel niet en dan is het morgen al over en out. Ook dat is dan een goede les.

monsieur soixante pourcent 19 mei 2021 om 20:46

Volledig mee eens, anderzijds, hoe kan je het klassement nog los laten?

Laten lopen en dan in de aanval? Lijkt me nu geen optie meer. Volgen in de anonimiteit? Dramatisch met al die exposure.

Ik vrees dat dit een lijdensweg van anderhalve week wordt.

Romāns Vainšteins 20 mei 2021 om 09:08

Niks lijdensweg.

Je gaat gewoon vandaag proberen te overleven en dan zaterdag proberen mee te gaan zo lang je kan. Als het tegen zit gewoon abandon inderdaad, helemaal niks mee.

monsieur soixante pourcent 20 mei 2021 om 21:06

Dat zou de slimste keuze zijn. Helaas geeft hij zelf nog hoop aan zijn talloze fans. Het HLN-forum zou crashen bij een opgave.

Ik vrees dat hij zichzelf ook wat in deze moeilijke situatie gemanoeuvreerd heeft.

Zou niet erg graag in z’n schoenen staan.

adelaarvanantwerpen 19 mei 2021 om 19:27

Voor Evenepoel is het natuurlijk jammer dat hij tijd verliest, maar het is ook niet eens zo slecht. Dit zal hem en vooral zijn fans met beide voeten op de grond zetten.

Het is gewoon duidelijk te zien dat Evenepoel op dit moment als renner nog niet compleet genoeg is (ivm een bernal, pogacar en roglic). Zijn daal/stuur kunsten en zijn mindere explosiviteit zijn op dit moment toch duidelijke zwakheden.

Toch is het nog altijd zeer knap dat hij zevende staat na 11 dagen na zijn blessure.

SoloSlim 19 mei 2021 om 19:34

Hoe kan je nou zeggen dat hij minder inhoud heeft? Na zo’n crash en 9 maanden niets gereden te hebben is hij verbazend sterk. Dit is gewoon ongezien!

Romāns Vainšteins 19 mei 2021 om 19:41

Ik denk vooral dat hij op ‘logge’ ondergrond gewicht mist. Het waren echt de stroken die hem nekten. Dit type etappes moeten er elke ronde een aantal van in wat mij betreft, dit is waar het wielrennen naar toe moet. Laat die ak mannen maar peigeren en zweten om het te gaan beheersen.

fietsvriend 19 mei 2021 om 19:42

Maar jij bent dan ook Soloslim

reusjen 19 mei 2021 om 19:42

Daar zou Bernal dan toch ook tegenaan moeten lopen?

adelaarvanantwerpen 19 mei 2021 om 19:44

@ soloslim

Waar zeg ik dat evenepoel minder inhoud heeft?

Romāns Vainšteins 19 mei 2021 om 19:45

Ik zet ze s ochtends niet op de weegschaal maar Bernal lijkt me wel iets meer postuur te hebben. Ook is hij ervarener en handiger, zeker vandaag.

SoloSlim 19 mei 2021 om 20:03

@arend
'Niet compleet genoeg' is toch hetzelfde als 'minder inhoud', niet?
@fietsvriend
'Soloslim spelen' is solo all-in gaan met de kans op niets.. Zoals VdP begin dit jaar 2x deed, soms met succes, soms zonder. Maar altijd mooi om te zien!

Martijn Arensman 19 mei 2021 om 20:18

@soloslim
Inhoud is fysiek en conditioneel.
Complete renner zijn heeft met alle mogelijke skills te maken. Dus positioneren, je ploegmaat in de buurt houden, voeding, dalen, sturen en ook de gave om 21 dagen achtereen te koersen.

Zolang Remco nog geen GT uitgereden heeft, en etappes als deze niet met de favorieten meerijd, kan niemand stellen dat hij compleet genoeg is als GT renner.

Daarmee zegt niemand dat het geen fenomeen is, want hij heeft al diverse kunststukjes laten zien.

adelaarvanantwerpen 19 mei 2021 om 20:22

@ SoloSlim

Onder inhoud versta ik eerder het uithoudings/duur vermogen van een renner. Onder compleetheid versta ik eerder gwn alle facetten van het wielrennen beheersen.

Romāns Vainšteins 19 mei 2021 om 20:58

Evenepoel is verre van een compleet renner en op sommige punten gaat dat er niet komen ook. Het zal de kunst voor QS zijn om een team te vormen dat Evenepoel op de juiste manier op sleeptouw neemt en hem alleen te laten excelleren in de kunstjes die hij verstaat. Eigenlijk niet veel anders dan bij de meeste groterondewinnaars.

Gitan 19 mei 2021 om 19:28

Benieuwd of hij hier nog van herstelt of straks op de Zoncolan pas echt de zware tik krijgt.

Bleef vandaag nog redelijk op de been, maar misschien zat het brandstoftankpijltje al diep in het rood en was dit het laatste restje eruit persen. Kan zomaar op zijn na 1,5 week zware koers na een maandenlange inactiviteit, of gewoon een moeilijke dag op een terrein waarop hij zich niet echt thuis leek te voelen.

Olly 19 mei 2021 om 19:41

Yates voelde zich duidelijk ook niet thuis op dit terrein, maar kon nog wel zijn karretje aanhaken. Hij hing ook de hele tijd achteraan als het bergaf ging, maar trapte bergop rustig terug naar de kop. RvE deed soms wel heel veel wattage om snel weer aan te sluiten. Nogmaals de bevestiging dat Yates echt aan het doseren is deze ronde.

Romāns Vainšteins 19 mei 2021 om 19:42

Je moet nu natuurlijk 2 dagen sparen om in ieder geval die Zoncolan te bereiken. Daar kun je de handdoek definitief gooien op een esthetisch verantwoorde plek.

Olly 19 mei 2021 om 19:45

@Roman: ik ben het met je eens, maar morgen sparen zal niet makkelijk zijn met 4000+ hoogtemeters.

S'mon 19 mei 2021 om 19:52

Over thuis voelen gesproken, Bardet stelde mij toch ook wel wat teleur. Ik had stiekem verwacht dat die hier wat tijd terug ging pakken op de meeste.

Murcia 19 mei 2021 om 19:35

Gewoon duidelijk en eerlijk, zijn opmerking over het lange tijd niet koersen is wel degelijk van belang. Niet alleen je eerste grote ronde maar dan ook nog één met alleen maar trainingen in de benen na het herstel van de val, dan kun je onmogelijk voorspellen hoe je lichaam reageert. Maar ook speelt volgens mij wel degelijk mee de techniek op de onverharde stroken die beter moet en het dalen. Koen Bouwman die hem ook dagelijks aan het werk ziet zei daar dit over tegen Regio 8: “Dan is de ‘Strade Bianche-etappe’, dat gaat oorlog worden”, zegt Bouwman, die Bernal als de favoriet ziet. “Evenepoel is nog best bang in de afdaling, daarom wordt hij woensdag echt onder vuur gelegd. Ik geef Bernal de grootste kans.” Als hem dit opviel gaat INEOS dit ook opgemerkt hebben en wordt de kans op een offensief bergaf straks ook groter. Als er bloed wordt geroken slaat men toe.

nickdt 19 mei 2021 om 19:42

Klopt. Dat bergaf bang zijn gaat echt een dingetje worden als hij dat er niet uit gaat krijgen.

Limal 19 mei 2021 om 20:27

Ik zou Evenepoel graag wat zien mountainbiken of veldrijden komende winter. Als laatkomer naar de fiets zou hij daar goed van kunnen leren om met de fiets te “schuiven” zonder de controle te verliezen. Onder de vleugels van Stybar, of een beetje gaan dollen met Nys Jr. op de Balenberg misschien?

blix 20 mei 2021 om 09:19

Ik ben nogal sceptisch over de idee om op die leeftijd nog veel stuurvaardigheid te gaan ‘bijkweken’ door te gaan mountainbiken. Als je je van kindsbeen af met de mtb of de crossfiets op onverharde ondergrond door de bochten laat glijden, wordt dat een automatisme, en voel je intuïtief aan hoe snel je kan gaan afhankelijk van de ondergrond, en hoe je je bochten precies moet aansnijden. Als je op je 21ste nog een – vergeef me het woord – ‘kluns’ bent op de fiets, zul je dat altijd blijven (zie maar naar Froome).

adelaarvanantwerpen 20 mei 2021 om 10:34

Rond 2016 – 2018 werd Froome een van de beste dalers van de AK renners dus die bleef zeker geen kluns. Jij kan echt wel een betere daler worden. Pinot bv is ook gegroeid.

Lalsacien 20 mei 2021 om 10:45

@blix zolang fiets Evenepoel nog niet.

Michelangelo 19 mei 2021 om 19:35

Hier gaat hij meer van leren dan van zijn show in Polen.

Logisch wat er gebeurt. Je rijdt niet zomaar een klassement, daar moet je een basis voor hebben.
Het zal nu voor Evenepoel en de ploeg de vraag zijn of dit het gevolg is van de rustdag, of van de beperkte voorbereiding. En dan zullen ze de keuze moeten maken tot hoever ze Evenepoel willen uitwringen, met de wetenschap dat er nog een groot deel van het seizoen volgt. Als je het mij vraagt Giro rustig uitrijden, 1 of 2 dagen eruit pikken, qua media aandacht wat verder in de luwte. En dan richting OS en Vuelta.

IlPirata 19 mei 2021 om 19:48

Niemand had toch echt verwacht dat hij de giro kon winnen, na zo’n lange periode zonder wedstrijden. In mijn beleving kan dat gewoon niet en daar lijkt het inderdaad op. Supertalent of niet.

girardengo 19 mei 2021 om 19:55

Niemand? Er leken er toch heel wat te zijn die dachten (en misschien nog denken) dat hij mee ging doen voor de eindzege en toch zeker het podium. De verwachtingen zijn domweg veel te hoog.

Wildebert 19 mei 2021 om 20:14

Vind het niveau van hem na zo’n voorbereiding/blessure toch erg hoog.

vocsnor 19 mei 2021 om 20:28

Ik snap wel dat het verstand altijd gezegd heeft dat het niet kon. Maar de hoop was er bij mij wel. Tegen beter weten in, maar het doet toch pijn.
En niet dat het iets uitmaakt, want Evenepoel was niet goed genoeg. Maar ik vind de DQS ploeg wel wat tegenvallen. Heb de indruk dat Manada, Serry, Knox er wel eens langer aangehangen hebben

fietsvriend 19 mei 2021 om 21:36

@vocsnor had ze ook sterker verwacht. Ligt Evenepoel eigenlijk goed in de ploeg, en dan metname bij de buitenlandse renners?

Murcia 19 mei 2021 om 21:57

@vocsnor
Ben ik met je eens, Knox moet iets onder de leden hebben want die zit constant op de tweede pagina qua uitslag. En Masnada valt ook tegen. Natuurlijk is de vorm van de kopman bepalend vandaag, hij was niet goed maar als Patrick serieus is in zijn streven om de ploeg de strijd te laten aangaan tegen niet alleen INEOS maar ook UAE en TJV om de winst in een grote ronde dan kun je geen genoegen nemen met slechts twee man in een groep van wat 40 man? In een etappe als deze hoort hij dan beter omringd te zitten.

Tempobeul 19 mei 2021 om 19:48

Ik volg de analyse van Tom Boonen op HLN, die de oorzaak bij een hongerklop legt: “Die hongerklop komt er natuurlijk niet zomaar. Het is niet zo dat Remco niet wou eten, maar hij werd gewoon onder druk gezet op een parcours dat niet helemaal het zijne is. Daardoor kon hij niet eten of drinken wanneer hij wou. Dat hoort nu eenmaal bij de koers.”

Ineos heeft dit zeer goed uitgespeeld door de druk constant hoog te houden.

S'mon 19 mei 2021 om 19:51

Inderdaad perfect gedaan van INEOS.

Dikke vrouw 19 mei 2021 om 19:56

Tom Boonen heeft er idd zicht op. In de grote bergen zal dit remco niet overkomen en kan hij mss nog tijd terugnemen. En dan is er uiteraard nog de tijdrit

Marik 19 mei 2021 om 20:05

Sommigen verwachten nu nog steeds een opmerkelijke wederopstanding van dit ventje. Het is tijd om wakker te worden, die gaat niet beter worden naarmate de Giro vordert.

madeinstars 19 mei 2021 om 20:06

Als je echt een hongerklop heb verlies je op 20 km 10 minuten, niet 2.

Olly 19 mei 2021 om 20:09

Ik heb ook ff zitten lezen op HLN. “Giro di Remco” als dagelijks item???? Geen wonder dat deze jongen teleurgesteld is als hij niet wint. Die media is knarsgek.
9 maanden geleden hard gevallen en net weer op de fiets…..!!!

Aart van Woud 19 mei 2021 om 20:10

Met een hongerklop verlies je wel meer. Bovendien reed hij de hele dag al niet sterk.

alvaro mejia 19 mei 2021 om 20:10

Lijkt mij een plausibele verklaring. Ik denk dat Remco/DQS met voorbedachte rade dit niet in de verklaring hebben gezet evenals zijn problemen met sturen op deze ondergrond en in de afdaling. Ze zijn daar bang dat andere ploegen elke afdaling of technische parcoursen aangrijpen om Evenepoel onder druk te zetten.

reusjen 19 mei 2021 om 20:39

Deze verklaring is net zo plausibel als dat Evenepoel keiharde buikgriep heeft. Boonen heeft naar de tv zitten kijken en verzint vervolgens een mogelijke verklaring zonder dat daar enig bewijs of aanleiding voor is. Evenepoel zelf zegt gewoon dat zijn benen leeg waren.

nickdt 19 mei 2021 om 20:40

Hongerklop. Hahahaha. Dat is een goeie. Als het een hongerklop is, krijgt ie minuten aan de broek, dan kan zelfs Almeida niet helpen.

En maar excuses blijven zoeken. Van Babbelgem zei ook telkens dat ie slecht geplaatst zat, terwijl die er elke keer gelijk doorzakte als ie naar voren was gekomen.

Hij was gewoon slecht. REV zelf durft dat toe te geven, maar de Belgische media en meeste wielerfans willen dit gewoon niet zien.

Gunter Leonhardt 19 mei 2021 om 23:56

Morgen is het een zware rit die hem in principe moet liggen. Als hij met de besten mee is, kan het een verklaring zijn voor zijn matige prestatie vandaag. Als hij er doorzakt, is het misschien beter dat hij de Giro niet uitrijdt. Nu goed, zijn trainer kan je de cijfertjes wel analyseren en daar een conclusie uit trekken.

S.t.B 20 mei 2021 om 09:01

Hongerklop?!
Met een hongerklop neem je zelfs een verkeersdrempel nog zigzaggend.

Wanneer durft de bijkans complete Belgische wielermedia die jongen nu eindelijk eens te zien als een wielrenner in ontwikkeling en niet een gearriveerde halfgod. Door heel België en die jongen te laten denken dat hij ijzer kan breken met blote handen gaat hij al naast z’n schoenen lopen voordat hij ze überhaupt heeft aangepast.

Jooop 19 mei 2021 om 20:01

Niet opgeven. Dat mentale tikje dat hij uitgedeeld heeft aan Bernal in de bonisprint gaat wellicht later nog wel doorwegen.

evelineroos 19 mei 2021 om 20:05

Haha erg goed!

Wheely 19 mei 2021 om 20:03

Je wordt bedankt Remco! De BBQ bij Panache gaat nu mooi niet door. Vervelend wolfje ben je toch.

Dikke vrouw 19 mei 2021 om 20:06

Haha idd , jammer! Maar ok milaan is wel nog even…

Olly 19 mei 2021 om 20:10

hahaha vervelend wolfje :-))

Limal 19 mei 2021 om 20:31

Het vel van het welpje niet verkopen voor het geschoten is! :-)

Max1 19 mei 2021 om 20:10

De dag na de rustdag is altijd gevaarlijk, hij zal niet de laatste zijn die de dag na de rustdag een slechte dag heeft.

Ik sluit niet uit dat hij de komende dagen weer gaat beteren en dan is een podiumplaats zeker nog mogelijk. Bij pech of een slechte dag van Bernal misschien nog wel meer. Maar voorlopig is Bernal veruit de sterkste en hij zou zeker verdiend de giro winnen.

Olly 19 mei 2021 om 20:15

@Max, wat is nog beter dan een podiumplaats? Podium is 1, 2 of 3 toch? ;-)

Aart van Woud 19 mei 2021 om 20:18

Ik hoop het voor je, maar ik verwacht zelf eerlijk gezegd dat het niet beter gaat worden en dat in het hooggebergte de achterstand alleen maar groter wordt.

siepelstad 19 mei 2021 om 20:28

Ze maken die knaap kapot zo bij dqs. Mooi voor een etappe laten gaan en niet voor het klassement. Geef hm de tijd zou ik zeggen

Limal 19 mei 2021 om 20:35

Dit was een speciale rit, ik snap dat ze hem hierna nog even laten klassementen. Vanaf dat hij in een normale bergrit snel moet lossen zullen ze hem wel zeggen om het rustig aan te doen. Dat zou morgen al kunnen zijn als hij niet goed gerecupereerd is…

ThorHushovd 19 mei 2021 om 20:42

Kijk, vroeger was het NK in Ootmarsum en had je als Terpstra zijnde meer kans om te winnen dan wanneer het in Valkenburg is. Deze giro is wel op maat qua parcours voor REV, Bernal is nu nog te sterk alleen. Maar deze buffer heeft hij ook nodig voor de ITT; sterker Vlasov staat nog te dicht. Bernal moet nog verder uitlopen.

nickdt 19 mei 2021 om 20:43

Niet alleen bij Quickstep hoor. De Belgische media kan er ook wat van, die zijn nog 100 maal erger dan Quickstep zelf en behandelen Evenepoel als een halfgod. Daar ligt het werkelijke probleem, want hierdoor kan Evenepoel zichzelf wel eens gaan overschatten.

djerkson 19 mei 2021 om 21:50

Het was zijn keuze hier te starten. Een fitte, door de winter en voorjaar gerodeerde Remco zou hier zonder problemen meedraaien.

Dolledriesoldebroek 19 mei 2021 om 20:29

#prayfortheflamish

djerkson 19 mei 2021 om 21:54

for the Flemish bedoel je ;-) en ook: de Giro is al geslaagd met de zege van Merlier. Geen AK, ach, dat is al van 1978 zo, dus een jaar langer kan er wel bij.

Dolledriesoldebroek 19 mei 2021 om 22:16

Ook goed haha.. laten we bidden dat ze zichzelf niks aan doen na deze gitzwarte dag ;)

assen 19 mei 2021 om 20:41

Remco is voor mij nog steeds een favoriet voor de eindzege. Al hoop ik dat Bernal wint, die vind ik een stuk sympathieker.

Er is sowieso nog veel mogelijk voor Remco. Met zijn gewicht en power verwacht ik dat hij 1 van de besten zal zijn op de Zoncolan.

Marik 19 mei 2021 om 21:16

Onze lieve Heer heeft vreemde kostgangers.

evelineroos 19 mei 2021 om 21:39

Gods wegen zijn ondoorgrondelijk.

Dolledriesoldebroek 19 mei 2021 om 22:32

Aan het einde der tijden, zult gij vreemde gezichten zien

harryjohan71 19 mei 2021 om 20:44

Het was niet alleen Evenepoel die vandaag niet sterk genoeg was. Ook als klassementsploeg heeft DQS het vandaag laten afweten. Veel DQS fans zagen hun ploeg al wedijveren met Ineos. Zelfs na het wegvallen van Sivakov bij Ineos staan ze nog niet eens in hun schaduw. Cavagna wil op de eerste strook armpje drukken met Ganna, terwijl hij in plaats hiervan bij Evenepoel had moeten blijven. Almeida zit continu niet bij Evenepoel in de buurt en helpt hem véél te laat hierdoor. Laten we het houden op een off day van DQS. Maar zoals DQS vandaag rijdt, kunnen ze nooit een trui verdedigen.

Dikke vrouw 19 mei 2021 om 21:05

Klopt waar zaten honere en masnsda? En Joao reed meer voor zichzelf dan wat anders..

Eljorro 19 mei 2021 om 21:11

Bij DQS ging gewoon alles fout.

Gebruikersnaam 19 mei 2021 om 21:57

Beetje zoals Dumoulin dan. Die stond er ook geregeld alleen voor in Giro en de Vuelta.

En als hij niet meedeed, waren ze plots wel op de afspraak.

AdZ 19 mei 2021 om 22:23

Oja @Dikke, dat klinkt toch weer alsof het aan alles lag, behalve aan REV. Joao heeft voorkomen dat hij nog een paar minuten extra aan zijn stoffige broek kreeg. Joao had zelf nog een paar plaatsen kunnen stijgen. Dus niet lullen. De rest heeft zich al eerder leeggereden voor hem, wat niet mocht baten. Hij had de OFF day.

ervee 19 mei 2021 om 20:50

@Ruben: dit is sarcastisch toch.. ;-)

Pedalo 19 mei 2021 om 21:30

Ik hoop dat ze in België eens gaan begrijpen dat er geen nieuwe Merckx komt…net zomin als een nieuwe Zoetemelk of Hinault….zijn allemaal renners met een dopingverhaal. Net zoals het feit dat bij de junioren extreem goed zijn dat bij de profs ook lukt. Nederland leverde ooit drie jaar achtereen de wereldkampioen bij de junioren, Zanoli, Cordes en Meys. Geen van allen toppers geworden. Laat dat ventje een jaar met rust….en het komt wel.

Max1 19 mei 2021 om 22:34

Het grote probleem is dat we hier in België maar liefst al 40 !!!! jaar zonder winnaar zitten van een grote ronde. Dit is eigenlijk ronduit schandalig voor een wielerland als België. Nu is er eindelijk iemand die kan klimmen en tijdrijden en potentieel heeft om een grote ronde te winnen, maar meteen wordt natuurlijk die gigantische druk van 40 jaar zonder ronde winst op de schouders gelegd van Evenepoel, wat ook niet goed is natuurlijk. De Belgische wielerbond treft natuurlijk schuld voor die 40 jaar. Pas in de afgelopen 10 jaar is er eindelijk in de rondewerk vooruitgang geboekt en dat zien we met een aantal sterke aankomende talenten. Laten we die vooral ondersteunen en niet tegenwerken !

AdZ 19 mei 2021 om 22:45

De bond, de pers, de fans en niet in de laatste plaats de ploeg en de sponsors… eigenlijk alles wat het wielrennen maakt tot wat het nu is. Hoge bomen he… en als je dan nog geen dikke wortels hebt, dan waai je om ;-)

boehoe 19 mei 2021 om 21:54

Sappige quote van Remmetje in de kop zeg. Die jongen had duidelijk wat te melden.

Jean Berben 19 mei 2021 om 22:14

We zullen zien wat er de komende dagen nog gebeurt, het is wel zo dat hij maar 1 rit verkende van deze Giro, die van vandaag, me dunkt een teken dat hij op zijn zachtst uitgedrukt zijn twijfels had over hoe die hem zou liggen. Hij hoopte misschien/wellicht dat hij door die verkenning voldoende gewapend zou zijn om bij de rest te blijven of niet al te veel tijd prijs te geven. Als je ziet van waar hij komt is een verlies van 2 minuten niet veel, hij staat nog steeds 7de. De komende dagen gaan we het zien, ofwel zakt hij er compleet en finisht hij zaterdag op een kwartier ofzo, ofwel herhaalt hij zijn eerste Giroweek en klokt hij misschien af met een top 5 in de eindstand,gezien zijn tijdritcapaciteiten. We gaan het zien.

AdZ 19 mei 2021 om 22:24

We gaan t inderdaad zien. En voor de fans… dromen mag :-)

Max1 19 mei 2021 om 22:27

Doordat het werkdag was vandaag de beelden vanavond maar gezien. Wat was Almeida daar aan het uitspoken ? Eerst wacht hij, dan rijdt hij weer weg en dan wacht hij opnieuw ? Ik denk dat ze vanuit de ploegleiding zullen gedreigd hebben met de “camion”. (Lefevere zei dat diegene die de ploegorders niet volgt zijn fiets op de camion zal worden gezet).

Almeida was kopman bij de start van de giro, maar verloor in de eerste zware rit meteen meer dan Remco nu verloor. Dan mag de ploeg wel verwachten dat hij meehelpt. Evenepoel mist hier duidelijk een Mauri Vansevenant, die had vandaag van goudwaarde geweest voor de ploeg.

AdZ 19 mei 2021 om 22:34

Wat een sneue reactie van een teleurgestelde fan! Manman, spoel m nog maar even terug en constateer dan zelf ook dat REV alles en iedereen moet lossen op de laatste klimmetjes. Alleen in de laatste km heeft hij kort op kop gereden.

Lalsacien 19 mei 2021 om 22:34

@Max1 Ja hoor, het ligt aan Almeida. Blijkbaar zat je in de ploegleiderswagen en heb je alles mee gekregen.

xistnc 19 mei 2021 om 22:45

Het mag natuurlijk nooit dat een ultieme klassiekerploeg als DQS op dat moment al afhankelijk is van Almeida als laatste knecht. Ik zou het niet meer dan logisch vinden als Almeida op dat moment daar ook verbaasd over was.

Max1 19 mei 2021 om 22:46

Had de beelden van de wedstrijd vanavond pas gezien en vind het raar dat Almeida eerst wacht, dan terug weg rijdt en dan weer wacht. De communicatie mag dan wel niet best geweest zijn, een ploegmaat moet zelf ook eens kijken waar zijn kopman zit. Wees maar gerust dat Moscon en Ganna wel constant kijken waar hun kopman zit.

Doet mij een beetje denken aan Mike Teunissen in Parijs Roubaix, de man die ook niet wilde wachten op zijn kopman Wout Van Aert…

AdZ 19 mei 2021 om 22:52

Haha je kan er van voren van weg rijden of er van achteren vanaf waaien, bijv als je niet trapt en met je oortje bezig bent.

Jouw interpretatie spreekt boekdelen over wie er hier egocentraal staat.

Alvast sterkte voor de komende dagen!

Michelangelo 19 mei 2021 om 22:53

Je oogst wat je zaait. En Evenepoel heeft in het begin van de Giro geprobeerd een spelletje te spelen met Almeida om het kopmanschap, door in de eerste tussensprint twee seconden te pakken. En daarmee aan te geven geen tweede viool te willen spelen.

En nu verwacht hij van Almeida dat hij de ballen uit zijn broek rijdt voor hem…? Evenepoel moet op dat vlak nog veel leren lijkt me. Een beetje de voetbalmentaliteit misschien: zelf willen scoren en in de belangstelling staan, en je ploegmaat het licht in de ogen niet gunnen?

Almeida leek me al beter in de eerste etappe met de gravelstrook op het eind, en ook nu leek hij goed genoeg om met de besten mee te kunnen. Voor hem jammer dat hij er in de derde etappe zo genadeloos is doorgezakt, anders had hij nu Remco voor zich kunnen laten knechten.

Gitan 19 mei 2021 om 22:55

Het zag er wel wat vreemd uit, Almeida die eigenlijk op elke grindstrook zijn eigen koers reed en niet echt omkeek naar Evenepoel die het achteraan in zijn eentje duidelijk moeilijk had met de sterrati. Ook het lang blijven doorrijden nadat de kopman was gelost, vond ik opvallend.

Anderzijds heeft Almeida de schade beperkt voor Evenepoel, terwijl hij zelf misschien wel met de betere meekon vooraan. Het meest opvallende vond ik eigenlijk dat de schade niet minuut na minuut opliep gezien er vooraan stevig doorgekoerst werd. Ofwel omdat REV met zijn laatste energie zijn tenen heeft uitgekuist om er toch maar te blijven aanhangen bij Almeida, ofwel omdat hij toch nog vrij sterk was maar voornamelijk de handigheid miste en zelfs misschien met wat val-angst rondreed.

De verraderlijke etappe van morgen zou al een goeie indicatie kunnen zijn. Als het echt op is, zou hij daar normaliter ook al in de problemen moeten komen.

Ik vind het tot dusver een beetje een vreemde Giro. Bernal fladdert als nooit tevoren (hoewel zonder eigenlijk ver weg te rijden), maar daarachter zijn er weinigen die echt kunnen overtuigen. Het ziet er bij velen wat futloos uit, ofwel staat gewoon de spaarstand nog aan voor de megacols die er nog aankomen. Gezien de laatste paar Giro-edities vaak pas vrij diep in de koers in een beslissende plooi vielen, sluit ik het niet uit dat de huidige waardeverhoudingen nog door elkaar worden geschud. Vooral Yates lijkt het momenteel nog allemaal zo economisch mogelijk aan te pakken, nog niet 1 aanval heb ik gezien van hem.

Jacco van Stierop 19 mei 2021 om 23:22

Op de golvende grintwegen en vooral in dalende lijn, en helemaal als er flink wordt doorgetrokken is het erg lastig en gevaarlijk om te kijken of je kopman nog in je wiel zit. Een oplossing had kunnen zijn om Evenepoel een ander wiel te laten kiezen en Almeida achter hem te laten rijden.

DQS moet maar even een vergadering beleggen hoe ze de communicatie kunnen verbeteren. De ploegleider van dienst was ook niet al te rap om Almeida op te roepen zich af te laten zakken.
Zo zie je maar: het is nergens perfect.

Jean Dumas 20 mei 2021 om 10:04

De verklaring is deze, zij het beperkt: Remco trok zijn oortje uit. Niettemin had vooraf dan moeten worden besproken dat Almeida altijd moet wachten.

Pogacar_GOAT 19 mei 2021 om 22:56

Het optimisme over wat Evenepoel nog gaat bereiken deze giro is nog steeds erg groot lees ik wel. Erg aandoenlijk moet ik zeggen.

oscarito1908 19 mei 2021 om 23:31

Ja nergens op gebaseerd. Op een gegeven moment zag hij helemaal rood. Die is helemaal uitgepierd.

Aerosolo 20 mei 2021 om 01:03

Kijk ook waar vandaan we gekomen zijn van de rustdag:

Quote:
trigger 18 MEI 2021 OM 17:10
Ik denk dat die kleine wit-blauwe zo belachelijk goed gaat zijn morgen dat Eurosport na zijn aankomst er een blokje reclame kan tegenaan gooien om daarna de rest in beeld te brengen.

Een juweeltje. Misschien dat nu het besef komt dat REV zeer blij mag zijn als hij tweede wordt. Maar stel dat Bernal in de derde week toch wat minder wordt he, dan…

Blackcanyon 20 mei 2021 om 05:49

Vandaag op een Floyd Landis-achtige wijze (maar dan zonder doping) in zijn eentje in de tegenaanval gaan en daar in slagen zou nog eens mooie tv opleveren.

mus van de maasstad 20 mei 2021 om 06:59

Die diknek is gister zwaar over zn theewater gegaan. Dat gaat hij de rest vd giro nog wel voelen.

Joaquim Agostinho 20 mei 2021 om 08:21

Net als Roglic in de afsluitende tijdrit van de TdF en George Bennet onlangs, kan iedereen overkomen, geen reden tot leedvermaak wat mij betreft.

Aart van Woud 20 mei 2021 om 09:26

Roglic en Bennett bliezen alleen wat minder hoog van de toren, of in elk geval de pers. Dat zal het verschil zijn. Maar fans zien dat blijkbaar niet.

Joop_Beerendries 20 mei 2021 om 07:09

Ik denk dat hij na de 2e rustdag helemaal leeg is en op vele minuten staat en uit koets stapt.

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair