Evenepoel na koninginnenrit: “Was niet zwaar en steil genoeg”

zaterdag 12 juni 2021 om 21:35
Evenepoel na koninginnenrit: “Was niet zwaar en steil genoeg”

foto: Cor Vos

Remco Evenepoel is weer een stap dichterbij de eindzege in de Baloise Belgium Tour. De klassementsleider kwam tijdens de koninginnenrit geen moment in de problemen. Hij kon in de slotfase zelfs nog Davide Ballerini (derde) ondersteunen. “Het was niet dat ik piepedood zat, dus heb ik mij voorop gezet voor Ballerini. Dat was ook veiliger voor mij.”

In het flashinterview sprak Evenepoel van een zenuwachtige finale. “Eigenlijk jammer dat deze rit niet zwaarder was. Als je naar de Ardennen gaat, denk je toch eerder dat een klimmer of een aanvaller gaat winnen in plaats van een sprinter. Maar deze kant van de Ardennen is iets minder lastig dan de kant richting Spa. Dat is een beetje jammer omdat het toch de koninginnenrit is. We voelden onderweg wel dat het niet zwaar en steil genoeg was.”

Het enige stuk dat een beetje lastig was was dat kleine klimmetje waar we met Ballerini en Lampaert het peloton in twee, drie brokken hebben gereden. Voor de rest was het niet heel zwaar. Maar we zijn nog steeds leider en dat is het belangrijkste. Het was een zenuwachtige finale, omdat het nog een sprint werd. Het was niet dat ik piepedood zat, dus heb ik mij op kop gezet voor Ballerini. Dat was ook veiliger voor mij.”

Praatje met Van der Sande
Een ander opmerkelijk feitje dan nog, iets dat we zagen we in die finale. Twee kilometer voor de streep ging de klassementsleider namelijk een praatje maken met Tosh Van der Sande, die Caleb Ewan namens Lotto Soudal naar winst moest leiden. Evenepoel deed een voorstel. “Ik vroeg aan Tosh of ik in wiel van Philippe Gilbert mocht zitten”, tekent Het Laatste Nieuws op.

“Het had geen zin om met twee naast elkaar te rijden. We zouden meteen twee man overboord moeten gooien. Als Phil’ van kop ging nam ik over en bleef de snelheid hoog. Het was gewoon een vraag en Tosh vond het goed. Er is respect onder de Belgen, we maken niet veel ruzie met elkaar.”

Met nog een etappe te gaan is de tweede achtereenvolgende eindoverwinning in de Baloise Belgium Tour binnen handbereik. Evenepoel onthult alvast dat het winnen van het eindklassement niet het enige doel zal zijn voor Deceuninck-Quick-Step. “We zullen morgen proberen om de koers te controleren voor Cavendish in de sprint en natuurlijk willen we de leidersplaats verdedigen. Ik ken het parcours nog van twee jaar geleden en normaal moet dat geen probleem zijn.”

Dit artikel delen:

11 Reacties

MartinMartin 12 juni 2021 om 23:18

En maar bluffen. Een goede col. Pogacar en Evenepoel en we weten wat je woorden waard zijn, jongen. Wat een blaaskaak. Pogacar rijdt hem helemaal de vernieling in.

bswinkelss 13 juni 2021 om 08:02

Wat heeft dit met bluffen te maken? Gewoon een doodnormaal interview toch? Buitengewoon rare reactie

Quintenri 13 juni 2021 om 09:15

Doet Pogacar ook mee in de Baloise Belgium Tour?

notriple 13 juni 2021 om 11:32

Dat hoop ik, en weet ik.

Maillot à Pois 13 juni 2021 om 00:10

Is dit nou ook al bluffen?
Hij zegt gewoon wat vanmiddag al in heel wat reacties hier stond, namelijk dat dit geen heel zware rit was.

Michelangelo 13 juni 2021 om 00:50

Je moet m niet voeren, Maillot. MartinMartin is er nog niet zo lang, maar blinkt vooral uit in dit soort bijdragen. Lekker laten gaan, hopelijk leert hij dan het snelste bij.

Maillot à Pois 13 juni 2021 om 08:51

Ik begrijp graag wat mensen zeggen en waarom, ook als ik het oneens ben, dus ik vraag dat dan hé :-)
Tenzij ik weet dat er weinig te begrijpen valt, dan stop ik met vragen, maar ik ken Martin nog niet genoeg om dat te weten.

Ps was jij nu Remco aan het verdedigen? Voel je je wel goed Michel? ;-)

chasse-friet 13 juni 2021 om 08:12

Leuk interview. Leuk om te horen wat die renners bespreken on die laatste paar kilometers.

peervaneynthoven 13 juni 2021 om 10:48

Weet iemand hoe laat Remco vanmorgen zijn eerste pipi doet en wanneer hij zijn 2 boterhammetjes met pindakaas eet. Ook wel leuk om te weten of hij zijn poep met gebloemd papier op met labradorpuppy motief kuist.
p.s. de ‘verslaafde’ Evenepoel adept Michel Wuijts mag wel vast een begin maken met afkicken nu hij volgend jaar met pensioen gaat .Kan gewoon thuis, maar niet stiekem kijken want dan komt het weer.

peter s 13 juni 2021 om 12:52

7 uur , 8 uur , geen van beide,Remco gebruikt de printloze van de Lidl

notriple 13 juni 2021 om 11:33

wf moet eens wat minder aanndacht aan dat ventje geven.

Headlines

Materiaalzone

Populair