Evaldas Siskevicius: van bezemwagen naar top-10 klassering

maandag 15 april 2019 om 08:49
Evaldas Siskevicius: van bezemwagen naar top-10 klassering

foto: Cor Vos

Vorig jaar kwam Evaldas Šiškevičius een uur (!) na Peter Sagan en Silvan Dillier aan bij de poort van de Velodrome in Roubaix, waar men toen al bezig was met de poort te sluiten. Hoe anders moet het dit jaar geweest zijn voor de Litouwer, die met een negende plaats alles en iedereen verraste. “Ik ben heel erg blij met dit resultaat”, luidt zijn reactie op de website van zijn ploeg Delko-Marseille Provence.

Tientallen kilometers reed hij vorig jaar alleen, vlak voor de bezemwagen. “Ik wilde niet opgeven uit respect voor de organisatie. Zelf hou ik ook niet van opgeven, en Parijs-Roubaix is een monument. Dat moet je eren”, was destijds zijn verklaring voor het volmaken van Parijs-Roubaix. Na afloop stelde Sporza de volgende beelden samen over de kenmerkende tocht van Šiškevičius.

Dit jaar bevond hij zich continu vooraan de koers. “Vanuit de volgwagen gingen ze helemaal tekeer. Dat raakte me echt.”

Šiškevičius die, met uitzondering van een jaar Sojasun, al zijn gehele carrière voor Delko-Marseille Provence en voorgangers rijdt, koerste nog nooit een andere monument dan Parijs-Roubaix. Hij was dit jaar toe aan zijn vijfde keer de Hel van het Noorden. Zijn beste resultaat voor afgelopen zondag? Een tachtigste plaats in 2016. In alle drie zijn andere deelnames kwam hij niet of te laat over de finish.

Ook bij Delko-Marseille Provence zijn ze zeer te spreken over het resultaat van Šiškevičius. “We zijn erg trots op de negende plaats van Evaldas. Hij profiteert net als vorig jaar van zijn doorzettingsvermogen. Vorig jaar hielp het hem om de koers af te maken en dit jaar brengt het hem bij de besten”, spreekt Frédéric Rostaing vol lof over de Litouwer.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Sagan=hulk 15 april 2019 om 09:54

Geweldig verhaal!

ivo001 15 april 2019 om 10:33

Als hij deze stijgende lijn vasthoudt fietst hij volgend jaar iedereen buiten tijd!

Spinergy 15 april 2019 om 10:54

mooie sport!

Benito 15 april 2019 om 11:47

#nosuchthingasfairytales

Chris Van Uden 15 april 2019 om 12:27

Het is inderdaad op zijn minst een opvallende progressie voor een renner van 30 jaar..

Grobbel 15 april 2019 om 13:10

Het is een mooi verhaal, al is ie volgens de uitslagen op CQRanking en PCS vorig jaar wel als DNF geregistreerd, niet als OOT/OTL.

Brecht 15 april 2019 om 15:23

De commissaris van de UCI die moet toezien op de officiële uitslag zat waarschijnlijk al op de afsluitende receptie een glas te drinken en heeft de man niet meer zien aankomen. :-)

Koersmaniak 15 april 2019 om 17:15

In de reportage van Sporza was te zien dat de bezemwagen hem moest voorbij rijden, dat hij geen deel meer uitmaakte van de wedstrijd en zich aan de verkeersregels diende te houden.

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone