Euskadi-Murias kondigt mogelijke samenwerking aan met Fundación Euskadi

maandag 8 april 2019 om 15:59
Euskadi-Murias kondigt mogelijke samenwerking aan met Fundación Euskadi

Óscar Rodríguez wint in de Vuelta op La Camperona - foto: Cor Vos

Wielerploegen Euskadi-Murias en Fundación Euskadi slaan mogelijk de handen ineen om het Baskische wielrennen verder te helpen. Dat heeft de leiding van Euskadi-Murias gezegd op een persconferentie, op de openingsdag van de Ronde van het Baskenland.

“We willen dat het Baskische wielrennen aan de top is de komende vijf jaar”, zegt Javier Lasagabaster, lid van het uitvoerende comité achter de samenwerking. “We zijn op een cruciaal moment. Ons doel is om te groeien en ons te verenigen. We willen het Baskische wielrennen samenvloeien met elk vijftig procent onder het merk ‘Fundación Euskadi’. We zijn ervan overtuigd dat dat de beste manier is.”

Door de bundeling van de krachten denkt de ploeg dat meer dingen mogelijk zijn. Lasagabaster roept instellingen, bedrijven, media en hobbyisten op om deze samenwerking succesvol te maken. “We moeten nu met goede wil en liefde werken aan een project dat in de toekomst logisch en duurzaam is”, zegt hij. “We worden overal ontvangen en streven ernaar om het Baskenland wereldwijd te vertegenwoordigen.”

De renners van Fundación Euskadi in het kenmerkende oranje – foto: Cor Vos

Tour de France
Manager Jon Odriozola (Euskadi-Murias) kondigt met trots het vijfjarenplan aan. “De fans hebben zo’n project nodig om alle dromen te blijven vervullen. Dit is een keerpunt en een moment om het project een boost te geven. We willen blijven groeien en doelen bereiken, zoals het rijden van de Tour de France”, aldus Odriozola.

Euskadi-Murias is een ProContinentaal team dat afgelopen jaar stuntte in de Vuelta a España met een ritzege van Óscar Rodríguez. Fundación Euskadi is een continentale ploeg in het herkenbare oranje, waarin ook het voormalige Euskaltel (uit de tijden van Samuel Sánchez) reed.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Baik-Baik 8 april 2019 om 17:41

Mooi dit. Hopelijk binnen afzienbare tijd weer een Baskische worldtour ploeg.

0
Lay On 8 april 2019 om 18:54

Beide ploegen beseffen hopelijk wel dat ze bij een officiele samenwerking niet meer in dezelfde koersen mogen starten? En dat haalt het bestaansrecht wel weg voor het CT van de Fundacion…

0
Polleke 8 april 2019 om 20:21

Nostalgisch doen over Sanchez,niet eens een Bask, wel een pakhaas…mooi voorbeeld voor de jeugd….

0

Headlines

Populair

Materiaalzone