Euskadi-Murias contracteert Beñat Intxausti voor 2019
foto: Sky
dinsdag 9 oktober 2018 om 13:53

Euskadi-Murias contracteert Beñat Intxausti voor 2019

Beñat Intxausti wil van geen opgeven weten. De Bask, die nu nog uitkomt voor Sky, rijdt volgend seizoen voor Euskadi Basque Country-Murias. De 32-jarige Spanjaard kende dit seizoen maar vier koersdagen, waarbij hij maar op twee daarvan de finish bereikte.

De reden van de lange periode zonder koers is het Epstein-Barrvirus, in Nederland beter bekend als de Ziekte van Pfeiffer. In 2016 sloeg het virus al toe. Nooit werd Intxausti de oude.

Nadat hij onder meer reed voor Scott-American Beef, opvolger Fuji-Servetto en Euskaltel-Euskadi, kwam Intxausti in 2011 in dienst van Movistar. Voor de Spaanse ploeg boekte hij twee ritzeges in de Giro d’Italia. Zijn beste resultaat in een grote ronde is de achtste plaats in de Giro van 2013. Vanaf 2016 staat de klimmer onder contract bij Sky. Sindsdien reed hij geen enkele grote ronde.

Vorig seizoen verlengde Sky nog zijn contract. “Dat waardeer ik enorm. Ik heb daar geen woorden voor en wil ze dat vertrouwen zo snel mogelijk terug betalen”, zei hij toentertijd. Helaas voor hem is dat ook in 2018 niet gebeurd. Zijn nieuwe ploeg, Euskadi-Murias, hoopt volgend seizoen vooral te kunnen profiteren van de ervaring van de Bask.

 
2 Reacties
Sorteer op:
9 oktober 2018 13:57
Mocht hij in 2019 toch weer de oude kunnen worden, dan heeft Euskadi een gouden slag geslagen. Ik hoop vooral voor Intxausti dat hij er weer bovenop komt.
9 oktober 2018 16:02
Over weinig koersdagen gesproken: hoe zou het met Leopold König gaan ?? Had een knieblessure en ik vermoed dus nog steeds. Wel nog een doorlopend contract bij Bora.

Reacties zijn gesloten.