Europese wielerunie zoekt nieuwe locatie voor EK Wielrennen

Europese wielerunie zoekt nieuwe locatie voor EK Wielrennen

foto: ASO

zaterdag 6 augustus 2016 om 06:45

Het UEC, de Europese wielerunie, zoekt een nieuwe locatie voor het EK Wielrennen. Dat heeft de organisatie laten weten in een persbericht. Gisteravond werd bekend dat de stad Nice voorlopig alle sport- en culturele evenementen afgelast vanwege veiligheidsredenen, waaronder het geplande EK Wielrennen.

Op 14 juli werd Nice getroffen door een terroristische aanslag op de bekende boulevard Promenade des Anglais. De stad Nice heeft uit veiligheidsoverwegingen besloten evenementen te cancelen. Een evenement als het EK Wielrennen heeft veel beveiliging nodig en dat kan niet gegarandeerd worden met het oog op de belangrijke randvoorwaarden. Zo is nog altijd de noodtoestand van kracht in Frankrijk.

“We verzekeren dat de UEC al bezig is met het vinden van een alternatieve locatie op de reeds vaststaande data”, valt te lezen in het persbericht. “De UEC wil haar volledige solidariteit uitspreken met de stad Nice in deze moeilijke tijd, alsmede met de families van de slachtoffers.”

De Europese kampioenschappen wielrennen stonden op de agenda van 14 tot en met 18 september. Voor het eerst zouden ook de elite mannen deelnemen aan het EK.

Dit artikel delen:

8 Reacties

sk92 6 augustus 2016 om 07:20

Sittard-roermond gemeentes die investeren in wielrennen en ook veel volk aantrekken genoeg leuke bergjes woon er zelf ook.

aardappeljager 6 augustus 2016 om 07:22

Misschien is een EK ook niet zo nodig. Dit jaar de OS en ook gewoon een WK.

RefleX 6 augustus 2016 om 07:46

Aardappeljager, wat een onzin. Het zijn 3 totaal verschillende parcoursen met verschillende renners aan de start. De sprinters zeggen toch ook niet, “Doe dit jaar maar geen Wk want er zijn al olympische spelen”?

Contador#N.1 6 augustus 2016 om 07:56

Goed plan. Ik weet wel een plekje ;)

djoriana 6 augustus 2016 om 10:50

valkenburg kom er maar in! route wk erbij en klaar voor een aantal prachtige koersen

Koersmaniak 6 augustus 2016 om 10:55

Lijkt me wel iets voor die Nederlandse steden die met miljoenen zwaaien om een grote ronde binnen te halen.

Piet Lut 6 augustus 2016 om 11:05

Totaal geen wedstrijd die volgens mij veel mensen aanspreekt. Lijkt me niet makkelijk om op zo’n korte termijn daar nog een vervanger voor te vinden. Koers in Nice-Monaco had wel een mooie route uitgestippeld dus wat dat betreft vind ik het wel jammer

koos1 6 augustus 2016 om 11:27

Jammer, maar begrijpelijk. Het had aan het parcours te zien een mooie en zware koers kunnen worden. Misschien nu maar gewoon overslaan, binnen een maand ergens anders deze koers organiseren zal niet makkelijk worden. Met OS en WK zijn er dit jaar al genoeg ‘grote’ koersen.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair