Europese Spelen 2019: Zilver voor Jan-Willem van Schip op puntenkoers

vrijdag 28 juni 2019 om 21:53
Europese Spelen 2019: Zilver voor Jan-Willem van Schip op puntenkoers

foto: Cor Vos (archiefbeeld)

Jan-Willem van Schip heeft tijdens de Europese Spelen in Minsk zilver gepakt op de puntenkoers, de discipline waarop hij de huidige wereldkampioen is. Na 160 ronden moest hij zijn meerdere erkennen in Christos Volikakis, die onderweg zeven punten meer pakte.

Van Schip was euforisch na zijn wereldtitel, die hij eind februari behaalde in het Poolse Pruszków. Daarna vervolgde hij zijn seizoen op de weg met onder meer een mooie overwinning in de Baloise Belgium Tour. Na afloop van de Elfstedenronde trok hij naar Minsk om daar met de nationale selectie mee te doen op de duuronderdelen puntenkoers, Madison en omnium.

Vanavond was de puntenkoers het eerste onderdeel. Als wereldkampioen wist Van Schip alle ogen op zich gericht van de concurrentie. De eerste slag werd geslagen door Volikakis, die in de eerste vijf ronden twaalf punten pakte. De Griek leek zijn koers duidelijk op de Nederlander te hebben afgestemd.

Maar een duel tussen beide mannen tekende zich snel af. Van Schip probeerde tot twee keer toe rond te rijden, maar hij zag geen renners aansluiten die wilden meewerken. De Nederlander wilde het dan op de sprints laten aankomen, maar zijn Griekse tegenstander wilde buigen noch barsten. Uiteindelijk was het dan ook Volikakis die het volle pond pakte.

Puntenkoers – mannen
flag-nr1 flag-gr Christos Volikakis
flag-nr2 flag-nl Jan-Willem van Schip
flag-nr3 flag-ru Dmitry Mukhomediyarov

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair