Europees kampioene Alvarado: “Heb echt hard moeten rijden!”

Europees kampioene Alvarado: “Heb echt hard moeten rijden!”

foto: PhotoPress.be

Door Koen Middendorp en Nico Dick
zondag 4 november 2018 om 11:58

Ceylin del Carmen Alvarado wist haar favorietenstatus waar te maken op het Europees kampioenschap voor beloftevrouwen. De Nederlandse reed al in de eerste ronde weg, en kwam solo over de streep. “Ik heb wel echt hard moeten rijden”, zo vertelt ze na afloop aan WielerFlits.

Alvarado reed al in de openingsronde weg, op vraag van haar trainer. “Niemand kon mee, al kwam Inge (Van der Heijden) nog dichtbij. Ik was van plan om nog even te wachten, maar ik kreeg van mijn ploegleider de opdracht om door te blijven rijden. Ik heb ernaar geluisterd, en het is gelukt!”, zo vertelt ze breed lachend.

De 20-jarige renster begon als topfavoriete aan het EK, na enkele sterke prestaties tussen de elitevrouwen. Zo eindigde ze de voorbije weken als vijfde in de Superprestigecrossen van Boom en Ruddervoorde. In de wereldbeker van Bern finishte ze eveneens als vijfde.

“Er was wel druk, maar ik slaagde erin om rustig te blijven”, zo laat Alvarado weten. “Het was gewoon gezonde spanning. Ik zie het EK als een gewone wedstrijd.”

Zilveren Van der Heijden: “Heel erg blij met plaats twee”
Inge van der Heijden moest uiteindelijk genoegen nemen met het zilver. Ze was echter allerminst teleurgesteld. “Ik ben heel erg blij met mijn tweede plaats. Ik moest al meteen een gaatje dichten op Ceylin. Ik kwam in de eerste ronde ook wel iets dichter, maar ik kon het tempo niet volhouden.”

“Ik moest toen ook mijn eigen ritme pakken. Ik merkte op een gegeven moment dat de verschillen hetzelfde bleven, en dat ik plek twee kon vasthouden.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

Hoebele 4 november 2018 om 19:13

Ze reed maar 7 seconde langzamer dan Worst, dus volkomen gelijk dat ze hard gereden heeft.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone