Europees kampioen Lars van der Haar niet in Wereldbeker Besançon

maandag 22 november 2021 om 11:25
Europees kampioen Lars van der Haar niet in Wereldbeker Besançon

foto: Cor Vos

Europees kampioen Lars van der Haar laat zondag de wereldbekerwedstrijd in Besançon aan zich voorbijgaan. Dat blijkt uit de KNWU-selectie die vandaag is gepubliceerd. De 30-jarige veldrijder van Baloise-Trek won vorige week de cross in Tábor en staat na zeven manches derde in de strijd om de Wereldbeker.

Van der Haar eindigde afgelopen weekend vijfde in zowel de Superprestige in Merksplas als de Wereldbeker in Koksijde, maar verschijnt in de Oost-Franse cross niet aan de start. De 30-jarige renner gaf vorige maand al aan dat zestien wereldbekerwedstrijden ‘veel te veel’ is. “Ik weet nu al dat ik zo nu en dan wat gas zal moeten terugnemen om mijn frisheid te bewaren tot het einde van het seizoen”, zei hij in gesprek met WielerFlits.

De KNWU-selectie voor de veldrit van Besançon bestaat uit Corné van Kessel, zesde in de strijd om de Wereldbeker, Stan Godrie en Gosse van der Meer, en de beloften Ryan Kamp, Pim Ronhaar en Mees Hendrikx. Anders dan de cross in Tábor hebben de U23-renners geen eigen manche. Pas tijdens de Wereldbeker van Namen (op 19 december) maakt de U23-categorie weer deel uit van het programma.

Lucinda Brand voert als koploopster in het wereldbekerklassement de vrouwenselectie aan. Ook Annemarie Worst is van de partij nadat ze afgelopen weekend in Koksijde de beste was.

Selectie elite-mannen
flag-nl Ryan Kamp
flag-nl Corne van Kessel
flag-nl Pim Ronhaar
flag-nl Mees Hendrikx
flag-nl Stan Godrie
flag-nl Gosse van der Meer

Selectie elite-vrouwen
flag-nl Lucinda Brand
flag-nl Denise Betsema
flag-nl Annemarie Worst
flag-nl Puck Pieterse
flag-nl Yara Kastelijn
flag-nl Fem van Empel
flag-nl Shirin van Anrooij
flag-nl Ceylin del Carmen Alvarado
flag-nl Inge van der Heijden
flag-nl Manon Bakker
flag-nl Maud Kaptheijns

Dit artikel delen:

8 Reacties

Verweggistan 22 november 2021 om 13:10

Gelukkig is er de terugkeer van Gosse in Europa en kon Godrie vrij krijgen waardoor er nog wat elitemannen aan de start staan.
David heeft voor volgende week weer een crossje gevonden in een ander buitenland?

0
Beer 22 november 2021 om 14:17

Ik had liever van der Haar zien starten.

Aan zo'n David VDP heb je verder ook weinig als bondscoach/crossnatie. Gelukkig zitten er enkele sterke jonge kerels aan te komen om de selectie te vullen.

0
KnightBiker 22 november 2021 om 14:59

Wat als de keuze is:
A: deze cross rijden en wellicht winnen maar op Het WK niet goed meer zijn?
B: deze cross overslaan en op het WK met kansen starten?
Maak je dan nog steeds dezelfde afweging?
Lars staat al redelijk achter Iserbyt, heeft al een wereldbeker klassement op zijn naam maar nog geen WK trui en vind in Amerika een parcours dat hem past. Mij lijkt de keuze van Van der Haar logisch.

0
Theo Bovengemiddelkamp 22 november 2021 om 14:48

Het toont wel aan dat we als crossland in de top het prima doen, maar in de breedte er nog veel ruimte is voor verbetering. Een Nederlands crossteam zou al helpen.

0
blix 22 november 2021 om 15:00

Het aantal renners dat alle manches van de World Cup (in de elitecategorie) zal betwisten, kun je nu al op 1 hand tellen.

0
Arie den Blanken 22 november 2021 om 21:15

Dat had je voor de eerste manche voor de WB al kunnen voorspellen.

0
Thijs E 22 november 2021 om 19:26

Jammer dat hij Besancon laat schieten. ik heb een donkerbruin vermoeden dat het een prima parkoers voor hem is.

0
Arie den Blanken 22 november 2021 om 21:13

Dit is op de eerste plaats een gevolg van de door de UCI ingevoerde nieuwe opzet van de WB. Deze formule wordt een mislukking. Veel te veel wedstrijden. Vooral die buiten Vlaanderen en NL voegen weinig toe waardoor renners die wedstrijden gaan overslaan omdat ze daar alleen voor prijzengeld moeten rijden. Via een insider vernam ik dat er in Vlaanderen en NL organisatoren met extra kosten worden geconfronteerd omdat voor alleen prijzengeld de absolute toppers niet meedoen en er onder tafel toch startgeld gaat worden betaald aan die die maar een beperkt programma doen. Dan duurt het niet lang dat de anderen ook niet meer gaan aantreden in de WB-s en kiezen voor de andere crossen met startgeld.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone