Eugenio Alafaci biedt excuses aan voor gooien bidon

zaterdag 27 mei 2017 om 11:30
Eugenio Alafaci biedt excuses aan voor gooien bidon

foto: Sirotti

Eugenio Alafaci is voor de start van de twintigste etappe in de Giro d’Italia naar de bus van Movistar gegaan om zich te verontschuldigen bij Rory Sutherland. De Italiaan van Trek-Segafredo had een dag eerder een bidon naar hem gegooid.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!
Ook op Twitter heeft Alafaci spijt betuigd. “Ik wil mijn excuses aanbieden voor het gooien van een bidon naar een collega”, schrijft hij. “Ik sta bekend als een prettige en vriendelijke renner, maar na mijn valpartij een dag eerder reed ik rond met pijnlijke wonden. Toen voor mij in het peloton een gevaarlijke manoeuvre plaatsvond, reageerde ik op incorrecte wijze. Tijdens de etappe heb ik mij al verontschuldigd bij de betreffende renner. Dat wil ik nu opnieuw doen tegenover hem, mijn ploeg, het peloton en de Giro d’Italia.”

Alafaci, een ploegmaat van Bauke Mollema, kreeg voor het incident een boete van 200 Zwitserse Frank en één minuut tijdstraf. Hij mag wel in koers blijven.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Sagan=hulk 27 mei 2017 om 11:53

Voila, zo moet dat. Veel beter om het zo op te lossen dan om iemand uit koers te zetten.

0
ONCE 27 mei 2017 om 11:54

Goed om te lezen dat het weer snor zit tussen de 2 heren

0
Fred9999 27 mei 2017 om 11:58

Niet ongevaarlijk zo’n bidon die tussen de renners stuitert, maar op een keurige manier opgelost.

0
goalgettert 27 mei 2017 om 12:02

De reactie van Sutherland op Twitter vond ik ook kinderachtig, eerst de renners van trek de berm in rijden, vervolgens een beetje vriendelijk doen tegen alfacii, en dan op Twitter nota bene na de excuses van alfacii zeggen That’s it bij de de straf van de Italiaan

0
wielrenner 27 mei 2017 om 12:20

Hij lijkt met dat snorretje er wel één van de klassieke film haha.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone