Etienne van Empel verlengt bij Italiaanse ploeg: “Wil Giro-selectie afdwingen”

Etienne van Empel verlengt bij Italiaanse ploeg: “Wil Giro-selectie afdwingen”

Van Empel tijdens de Adriatica Ionica Race 2019 - foto: Cor Vos

Door Nick Doup en Maxim Horssels
donderdag 12 december 2019 om 12:00

Etienne van Empel heeft zijn contract bij Vini Zabù-KTM met twee jaar verlengd. Hij blijft daardoor tot eind 2021 in dienst van de Italiaanse ProContinentale ploeg. “Ik heb het erg goed naar mijn zin in Italië”, laat de 25-jarige Gelderlander weten aan WielerFlits. Hij hoopt dat zijn ploeg een wildcard krijgt voor de Giro d’Italia en dat hij mee mag.

Van Empel reed vorig jaar voor het eerst in Italiaanse dienst, toen de ploeg nog Neri Sottoli-Selle Italia-KTM heette. Volgend jaar neemt het wijnmerk Vini Zabù het hoofdsponsorschap over. Voor zijn transfer reed Van Empel vier jaar bij Roompot-Nederlandse Loterij.

Programma: hoop op Giro-wildcard
Voor de Nederlander is de eerste opzet van zijn programma voor 2020 al op papier gezet. “Ik begin op Mallorca en rij daarna de Tour Colombia 2.1 en de Tour de Taiwan”, zegt Van Empel. “Mijn eerste persoonlijke doel is om te proberen om in de Ronde van Taiwan het nog beter te doen dan afgelopen jaar.” Daarmee doelt hij op zijn derde plek in de Aziatische rittenkoers.

“Daarna is het nog een beetje afwachten voor welke koersen we uitgenodigd worden. Indien we een wildcard voor de Giro d’Italia krijgen, wat wel het hoofddoel van de ploeg is, is het zeker mijn doel om een selectie voor de Ronde van Italië af te dwingen”, zegt een ambitieuze Van Empel. Het zou voor hem zijn debuut in een grote ronde betekenen.

Dit artikel delen:

9 Reacties

west 12 december 2019 om 12:25

Niet iedereen krijgt dezelfde kansen, maar dit, of wat Bol en Molenaar doen bij Burgos, dat is toch velen malen leuker dan bij Roompot/Wanty/Riwal/… iedere week een rondje door Belgie te prutsen?
Verdient ongetwijfeld niet hetzelfde en is het ideaal voor je carrière? Maar als je pas in je twenties bent.. who cares about the boring stuff?

0
Scott Sunderland 12 december 2019 om 16:48

Mee eens. Jongens als Jetse Bol en Van Empel zoeken het avontuur op in plaats van in de eigen contreien te blijven hangen. Dat vergt lef. Knap als het dan nog goed gaat ook.

0
Verweggistan 12 december 2019 om 17:48

Het is echt niet zo eenvoudig om bij een buitenlandse pct terecht te komen. Molenaar heeft een Spaanse moeder en Bol woont in Girona met zn Mexicaanse vrouw. Die dingen helpen enorm en voor van Empel zie Koos.

0
koos verrek 12 december 2019 om 15:08

Ze pappie heb nu echt wel laat betaald

0
JaBo 12 december 2019 om 16:25

@Koos
Verklaar je nader.

0
Scott Sunderland 12 december 2019 om 16:45

Volgens mij deed hij het best aardig hoor bij deze ploeg dit jaar. Leuk voor hem die contractverlenging. In hoeverre de invloed van zijn vader meespeelt weet ik niet. Maar het is gewoon in prima knecht.

0
Leukefans 12 december 2019 om 19:11

Opvallend, vier jaar Roompot en een jaar Italië en heb volgens mij nog nooit van deze man gehoord, of de naam is toch niet blijven hangen, dat overkomt me nu ook niet zo vaak.

0
Viktrodriguez 13 december 2019 om 09:40

Nou ja, een PCT-knecht zal sowieso niet snel een bel rinkelen.

0
Michiel De Rooij 12 december 2019 om 19:44

Volgens mij had JV hem enkele jaren gelee nog int vizier.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone