Ethan Hayter wint zijn eerste etappekoers: “Het was zeker niet makkelijk”

maandag 23 augustus 2021 om 10:37
Ethan Hayter wint zijn eerste etappekoers: “Het was zeker niet makkelijk”

foto: Cor Vos

Ethan Hayter zette afgelopen weekend de Tour of Norway achter zijn naam. Voor de Britse renner van INEOS Grenadiers was het zijn eerste eindzege in een etappekoers in zijn profcarrière.

Voor Hayter was de Tour of Norway zijn eerste wegkoers sinds de Olympische Spelen van Tokio. In Japan reed hij eerder deze maand samen met Matthew Walls naar zilver op de koppelkoers. In Noorwegen won hij de eerste twee etappes en wist hij in de derde rit zijn leiderstrui met succes te verdedigen. Zondag stelde hij dan de eindzege veilig in de slotrit, die door zijn koppelgenoot in Tokio, Walls, werd gewonnen.

“Dit is mijn eerste eindzege in een etappekoers en het was zeker niet makkelijk”, liet Hayter na de etappe weten via zijn ploeg INEOS Grenadiers. “In de eerste twee dagen pakte in een voorsprong. Toen we in de derde etappe moesten verdedigen, was dat de zwaarste dag van allemaal. Het is geen makkelijke koers geweest. Ik hou wel echt van deze wedstrijd. Het weer en het uitzicht was geweldig en de koers was fantastisch.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

Wheely 23 augustus 2021 om 10:45

Leuke renner, hij was er al dichtbij in de Algarve naar toen vakkundig genekt door de W52 boys. Benieuwd hoe hij zich houdt op de kasseitjes.

0
ChefSpijker 23 augustus 2021 om 11:09

In de Algarve is ie vooral genekt door een zware val in de tijdrit. Wat hem daar flink wat tijd kostte en uiteindelijk vast ook wel energie gekost heeft voor de laatste aankomst.

0
Wheely 23 augustus 2021 om 12:26

Klopt das waar ook ja, was al gehavend toen, mooie hyena actie destijds.

0
LaDoyenne 23 augustus 2021 om 11:45

22 jaar oud. Of jong. Tel daar Ayuso, Uijtdebroeks en Pidcock bij en de toekomst belooft niet zo saai of zelfs onvermijdelijk te worden als men 2 jaar geleden voorspelde. Geen wielerliefhebber die dat niet betreurt!

0

Headlines

Populair

Materiaalzone