Brits toptalent Ethan Hayter voor drie seizoenen naar Ineos

woensdag 27 november 2019 om 19:36
Brits toptalent Ethan Hayter voor drie seizoenen naar Ineos

Ethan Hayter heeft een driejarig contract getekend bij Team Ineos. Daarmee haalt de Britse ploeg een van de grootste Britse talenten binnenboord. Hayter is niet alleen op de weg actief, ook werd hij vorig jaar in Apeldoorn wereldkampioen met de nationale achtervolgingsploeg.

“Dit is de beste plek om mijn carrière als profrenner te beginnen en ook de beste plek om te zijn met de Olympische Spelen in het vooruitzicht”, reageert Hayter. “Dit team heeft veel renners waar ik inspiratie uit kan halen en er is zoveel jong talent in de ploeg, zoals dit seizoen wel aantoonde. Naast Egan (Bernal), Pavel (Sivakov) en Tao (Geoghegan Hart), die hun kansen krijgen in de grote ronden, zijn er ook jonge renners als Chris Lawless, die de Tour de Yorkshire al won.”

De 21-jarige Brit zette bij de junioren al klinkende resultaten neer. Zo eindigde hij vier jaar geleden tweede in de Keizer der Juniores en won hij een jaar later Kuurne-Brussel-Kuurne. Ook sinds zijn overstap naar de beloften gaat het hem voor de wind met dit seizoen de eindzege in de Franse A Travers les Hauts de France en etappezeges in de Baby Giro en de Tour de l’Avenir. Ook mocht hij vorig jaar als stagiair bij Team Sky al enkele weken aan het grote werk ruiken.

“Ethan is een geweldige jonge renner die al aanzienlijke successen boekte bij de junioren”, zegt teambaas Dave Brailsford over zijn nieuwe aanwinst. “Zijn komst hangt samen met onze langetermijnvisie als Team Ineos. We hebben nu echt een mooie groep jonge renners die allemaal de kans krijgen om te concurreren en te trainen met hun meer ervaren ploeggenoten, en die van hen kunnen leren wat er nodig is om te winnen.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

SnellePelle 27 november 2019 om 19:46

Bestaat die ploeg nog dan?

0
lander luypaert 27 november 2019 om 19:49

Die zag je al van mijlen ver aankomen deze transfer.

0
Yeez 27 november 2019 om 19:54

Groot talent. Verwacht ik erg veel van. Kan klimmen sprinten en tijdrijden. Richt zich op de baan dit seizoen

0
peervaneynthoven 27 november 2019 om 20:01

Hoe Hayter hoe beter! Een echte opleidingsploeg Team Ineos, succes dus knul!

0
brambino 27 november 2019 om 21:20

Deze Hayter, te zien afgelopen seizoen in de Arno Wallaard Memorial (12e) met ploeggenoot (toen Britisch Cycling Team) Matthew Walls (2e) nu bij EF Education First. Noem die 1.2 koersen gerust het venster op de talenten van de toekomst, nou ja een half jaar later zijn ze gearriveerd. Nee, de toekomst moet doorfietsen en niet achterom kijken:)

0

Headlines

Populair

Materiaalzone