Esteban Chaves zegeviert in Giro dell’Emilia

zaterdag 24 september 2016 om 16:34
Esteban Chaves zegeviert in Giro dell’Emilia

Foto: Sirotti

Esteban Chaves heeft de Giro dell’Emilia op zijn naam geschreven. De Colombiaan van Orica-BikeExchange beschikte na een spannende finale over de beste benen op de lastige slotklim. Hij bleef Romain Bardet (AG2R La Mondiale) en Rigoberto Uran (Cannondale-Drapac) voor.

Sterke kopgroep
In de openingsfase van de wedstrijd kregen acht renners een vrijgeleide van het peloton, waaronder drie etappewinnaars in de afgelopen Vuelta, namelijk: Alexandre Geniez (FDJ), Jens Keukeleire (Orica-BikeExchange) en Pierre Latour (AG2R La Mondiale). Dit trio probeerde samen met Alessandro De Marchi (BMC), Alberto Nardin (Androni Giocattoli-Sidermec), Lorenzo Rota (Bardiani-CSF), Thomas Degand (Wanty-Groupe Gobert) en Preben Van Hecke (Topsport Vlaanderen-Baloise) zo ver mogelijk te komen. De acht leiders kregen een maximale voorsprong van vijf minuten.

Vooraan bleken Latour, De Marchi en Nardin over de sterkste benen te beschikken. De rest van de kopgroep moest passen na de tweede van vijf passages op de beklimming in San Luca. Tijdens de derde passage haakte ook Nardin af. Het peloton lag op dat moment een minuut achter.

24-09-2016 Giro Dell'emilia; 2016, Ag2r La Mondiale; 2016, Cannondale - Drapac; Bardet, Romain; Uran, Rigoberto; Bologna - San Luca;

Uitdunning
Bij de volgende passage werd Bauke Mollema (Trek-Segaredo) in moeilijkheden gemeld. Ook Samuel Sanchez en Philippe Gilbert (BMC) moesten passen. Het peloton bestond toen nog maar uit een man of dertig. Tom-Jelte Slagter (Cannondale-Drapac) zat daar nog wel bij.

In de laatste afdaling richting de aankomst nam Latour vooraan een bocht verkeerd. De Marchi besloot vervolgens op hem te wachten. De twee verloren daar kostbare seconden, want aan de voet van de laatste beklimming, op twee kilometer voor het einde, hadden de leiders nog maar vijftien seconden voorsprong. Dat bleek niet voldoende. Latour stribbelde nog tegen door in de slotkilometer van De Marchi weg te rijden, maar hij kon niet voorkomen dat de toppers hem nog passeerden.

Chaves zegeviert
Op de slotbeklimming waren Igor Anton (Dimension Data), Rodolfo Torres (Androni Giocattoli-Sidermec) en titelverdediger Jan Bakelants (AG2R La Mondiale) weggesprongen uit het sterk uitgedunde peloton. Ook zij konden echter niet voorop blijven. Het was Esteban Chaves die iedereen nog wist te passeren en als eerste over de meet kwam, met twee seconden voorsprong op Romain Bardet. Bakelants strande op plaats vijf, op tien seconden van Chaves.

24-09-2016 Giro Dell'emilia; 2016, Orica - Bikeexchange; 2016, Ag2r La Mondiale; 2016, Cannondale - Drapac; Chaves Rubio, Johan Estaban; Bardet, Romain; Uran, Rigoberto; Bologna - San Luca;

Dit artikel delen:

26 Reacties

nederbelg 25 september 2016 om 13:07

@purito
Je hebt gelijk. Rit in de Méditerrannéenne, lijkt alweer jaren geleden ;-)

  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone