Esteban Chaves neigt naar combinatie Giro-Spelen

zaterdag 5 december 2020 om 19:27
Esteban Chaves neigt naar combinatie Giro-Spelen

foto: Cor Vos

Mitchelton-Scott heeft nog niet met Esteban Chaves om de tafel gezeten om de plannen voor 2021 te bespreken, maar als het aan de Colombiaan ligt, gaat hij naar de Giro d’Italia en de Olympische Spelen.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

In gesprek met TuttiBiciWeb laat Chaves zijn voorkeuren duidelijk doorschemeren. “Ik houd van Italië en de Giro, dus ik hoop op een geschikt parcours. Geduldig wacht ik op de bekendmaking van de ronde.”

“De Olympische Spelen is een andere droom van me. Het was een van mijn doelen in 2020 en ik zie niet in waarom dat volgend jaar zou veranderen”, is hij duidelijk.

Wat wel zeker is, is dat Chaves ook in 2021 weer aan de start staat van de Ronde van Colombia. “Daarvoor ga ik ook nog een keer op trainingskamp naar Valencia. Ik hoop dat het een heel consistent seizoen voor me gaat worden.”

Aan die consistentie ontbrak het de nummer twee van de Giro d’Italia in 2016 nog wel eens in de afgelopen seizoenen. In de jongste Vuelta a España verspeelde de 30-jarige Colombiaan nog een goed klassement na enkele mindere dagen.

Dit artikel delen:

4 Reacties

VespavanBern 5 december 2020 om 19:55

Toch zou ik als ik mijn geld erop zou moeten in zetten denken dat een renner die uit de tour komt het OS pakt.

0
Kannibaal van Schepdaal 5 december 2020 om 22:23

Bijna alle kanshebbers voor Tokyo zullen de Tour in de benen hebben, dus de kans lijkt inderdaad bijzonder groot dat iemand die de Tour in de benen heeft, goud pakt in Tokyo.

0
FDJ 6 december 2020 om 07:44

De tijd voor een goed klassement lijkt me voorbij. Etappes of een bergtrui moet wel kunnen.

0
vincenzo 6 december 2020 om 14:29

Een klassement in ronden van een (ruime) week zou Chaves wel moeten aankunnen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone